Hoster du eller barnet ditt på natta? Dette kan hjelpe!

HosteplasterFoto: YouTube

Like sikkert som at forkjølelse- og influensasesongen er her, er det sikkert at alle mulige vidunderkurer dukker opp. Hva skal man tro om det? Vel, det er lett å bli rådvill når hosten raller gjennom huset for tredje natt på rad. Her kommer nok et bidrag i din søken etter den ene, store kuren som tar knekken på lei hoste.

Den inneholder ganske så ukontroversielle ingredienser som honning, olje, og noe overraskende, mel. Denne blandingen skal ikke spises, men heller blandes og brukes som et omslag.

Før vi går inn på ingredienslisten i sin helhet, er det greit å minne om at dette ikke er egnet for babyer under seks måneder.

Her i Norge sier vi også at barn under 12 måneder ikke skal ha honning, så for de minste barna bør du forsøke noe annet enn disse honningomslagene. Større barn kan bruke dem, men la omslagene sitte på noen få timer før leggetid i stedet for å la barna sove med dem.

Dette trenger du:
Honning, mel, en eller annen vegetabilsk olje, gasbind, serviett og bandasje.

Dette gjør du:
Litt honning blandes med mel. Deretter tilsetter du olje og enda mer mel. Denne blandingen har du på en serviett, og legg så litt gasbind over og trykk. Denne pakken fester du med bandasje til brystet eller ryggen. Voksne kan sove med dette omslaget, men barn skal som sagt ikke gjøre det.

Et annet alternativ er å erstatte vegetabilsk olje med kokosolje og tilsette litt ingefærsaft. (Press ingefær i hvitløkpresse og se om du ikke får ut noen dråper da.)

Så, hva tror du? Er dette veien å gå for å bekjempe hoste og forkjølelse? Ikke vet vi! Det er i alle fall nok et innlegg i en slags debatt om hvordan vi effektivt blir kvitt slitsom hoste.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)