Hvordan lage ostesufflé

I denne videoen viser vi deg hvordan du kan lage ostesufflé.

Dette trenger du:

  • 4 ss smør
  • 6 ss hvetemel
  • 4 1/2 dl helmelk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts muskatnøtt
  • 450 g vellagret ost
  • 7 egg
  • 1 ss smør/olje

Trinn 1: Hvit saus
Smelt smør, tilsett hvetemel, og spe med melk. Pass på å røre godt, og la sausen få et oppkok før du tilsetter salt og lar sausen småkoke noen minutter. Tilsett muskatnøtt.

Trinn 2: Raspet ost
Rør osten inn i sausen og trekk kasserollen til side så sausen får avkjølt seg litt. Tilsett eggeplommer.

Trinn 3: Stivpisk eggehvitene
Stivpisk eggehvitene og tilsett dem i kjelen. Dette helles over i en smurt suffléform, og stekes deretter i forvarmet ovn ved 180° i 50 minutter. Server med en god salat og ferskt brød.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!