Isfjerning og strø på glatta: De beste og mest skånsomme tipsene

Annonsørinnhold: Artikkelen er laget i samarbeid med Krefting.

Smelt isen mer effektivt og skånsomt uten vanlig salt. Og slutt å strø med grus: Knuste Leca-kuler gjør jobben og er bra for hagen.

Vanlig strøsalt er som kjent effektivt for å smelte is, men ikke spesielt skånsomt mot overflater som av metall, plast og andre overflater.

Men det finnes produkter som får smeltet isen uten å gjøre skade på underlaget. X-it isMELT kan brukes på de fleste underlag (OBS! ikke på plenen), og gjør at tynne islag smelter helt, mens tykkere islag får en ruglete overflate.

På under 10 minutter så isen vi testet på sånn ut. 

Vi testet på noen millimeter tykk is. På under 10 minutter var isen full av små hull, porøs og enkel å fjerne. I løpet av én time var all isen blitt til vann – selv om det var minusgrader ute.

På tykkere is, er det en god idé å bruke isMELT før du strør. Da vil strøproduktet få bedre feste.

Dropp strøsingel

Vurdere å bytte ut vanlig strøsingel med lettere produkter. Grus er tungt å bære rundt på, og den vil etterhvert miste effekten når den smelter ned i isen. Dessuten må man bruke mye tid på å fjerne grusen når våren kommer.

Leca-kuler er et produkt mange kjenner igjen fra plante- og hageverdenen. Det er brent og ekspanderende leire, som er bra for drenering av jorda og gir bedre luft til planterøttene.

Men visste du at når disse kulene knuses, er de ypperlige til å strø med? De gir minst like godt feste som strøsingel, og vil flyte opp til overflaten når det fryses til igjen. Vekta gjør at det er greit å bære posen rundt når man skal strø.

Se video av hvordan du bruker Leca Safe Antiskli her:

Når våren kommer, kan du bare koste Leca’en ut i blomsterbedet, da dette bare vil være godt for plantene.

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!