Kreativ med kongler: 10 gode idéer

Foto: Redaksjonen / skjermdump Pintrest 

Det er bare fantasien som kan stoppe deg fra hva du kan lage av kongler

Liker du å plukke med deg fine kongler hjem fra skogsturen, men lurer på hva du kan bruke de til? Vi har samlet samme 10 kreative idéer til hva du kan bruke kongler til i høst og vinter. 

Skyll konglene og la de tørke før du tar de i bruke. Visste du at når konglene tørker åpner de seg opp? Da blir de enda finere, og kanskje du får enda flere idéer til hva du kan bruke de til. Er du redd for å få med deg småkryp inn samme med konglene, kan du legge konglene i fryseren en stund. 

10. Bleke kongler til dekorasjoner

Legger du kongler i en beholder med klor over flere timer, vil konglene få en grålig og nesten hvit farge. Perfekt til julen og juledekorasjoner.

Prøv selv, men vær tålmodig med å la de ligge lenge nok i klor for at de skal bleke. Tørk godt etter på, og luft ut for å bli kvitt lukten. Se hvordan vi gjorde det i videoen over. 

9. Reinsdyr av kongler

Et artig ornament til juletreet eller vinduskarmen, og denne er gøy å lage både for store og små. Du trenger limpistol, piperensere, øyne og nese. 

8. Kongler med fuglemat

Smelt sammen fett og fuglefrø, og fyll det i en tørket kongle. Fest på en snor og heng opp til fuglene i vinter. En fin og naturlig fuglemater fuglene klarer å klamre seg til mens de spiser. Kanskje disse kan bli til fine julegaver? 

Les vår oppskrift på hjemmelaget fuglemat her. 

7. Rampenisse av kongler (Elf on the shelf)

Har du hørt om rampenissen? Rampenissen er kanskje bedre kjent som den amerikanse Elf on the shelf. Historien handler om en alv/liten nisse som besøker familier for å følge med på om barna er snille, og som finner på rampestreker i hjemmet. Å ha en rampenisse i hus er en artig aktivitet i førjulstiden for både store og små. 

Her kan du se mange idéer til hva rampenissen kan finne på før jul. 

6. Julemus av kongler

Ingen jul uten søte julemus. Og disse søte små er laget av kongler og filt. Lim på stoff med limpistol og dekorer julebordet med søte julemus. 

5. Bordkort til festbordet av kongler

Pynt opp festobrdet i høst, til jul og nyttår med fine kongler som bordkort. Tørk konglene godt, slik at de åpner seg. Da kan du enkelt plassere et navneskilt på konglene. Ønsker du at konglene skal stå støtt kan du lime de på en liten sokkel. 

4. Tennbrikker av kongler

Tennbrikker er en forbruksvare om vinteren, men visste du at du enkelt kan lage de selv? Smelt stearinrester og kok det sammen med kongler. La tørk, og fyr opp i peisen med de. Perfekt julegavetips! 

Les vår enkle oppskrift på hjemmelagde tennbrikker her. 

3. Kongler som lukter jul 

Stek konglene på lav varme i komfyren sammen med kanel, og bruk de til dekor inne i juletiden. Da vil konglene lukte deilig jul! 

2. Minijuletrær

Mal konglene og lim de fast i små potter. Pynt opp med små julekuler og stjerne i toppen. Søt minijulepynt til festbordet eller vinduskarmen. 

1. Adventsstake av kongler

Lim fast konglene til en lysestake eller krans, og fest på holdere for kronelys. Perfekt som adventstake! 

Har du laget noe fint av kongler? Del gjerne dine kreative prosjekter med oss i vår Facebookgruppe. Bli medlem her! 

Populære emner:   DIY   DIY-prosjekter   Lag ditt eget interiør   Smarte tips   Lag det selv   Dekor   Jul

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)