Slik lager du din egen DESIGNVASE på et par minutter!

lage-designvase-selv

Finn fram et tomt middagsglass og lag din egen designvase!

Tekst og foto: Ann Merete Slåttland / KREATIV-I-TET

Å lage din egen designvase er lettere enn du tror. Har du lyst på en ny blomstervase trenger du ikke å tå til butikken for å kjøpe en ny.

Finn heller fram et tomt middagsglass og lag din helt egen designvase!
dotvase01

Det er fint å kunne bytte litt på interiøret i blant, men det blir dyrt om man skal handle inn nye ting for å henge litt med på moten. Da er det jo fint at du med enkle midler kan lage en veldig kul vase selv!

For å lage denne vasen trenger du:
– Tomme middagsglass, eks. Dolmio
– Filtkuler (fra f.eks. Søstrene Grene)
– Limpistol (evt. allroundlim, men limpistol fungerte best)
– Evt. garn

dotvase02

Jeg hadde et glass jeg hadde limt på garn en gang før, og fant ut at jeg ville bruke det som base. Du kan bruke et glass uten garn også, men du må fjerne papiretiketten først, samt vaske glasset. Det er mulig at det er lettere å lime filtkulene på garn enn rett på det glatte glasset, så hvis du vil ha på garn starter du med å lime på dette helt øverst. Ta på lim underveis mens du surrer garn jevnt nedover glasset.

dotvase03

Deretter begynner du å lime på filtkuler. Jeg startet nederst og hadde på lim både på glasset og etter hvert på filtkulene for å feste dem til hverandre. Når du starter på runde nr. to kan du ha lim på filtkulene under, og på glasset. Fortsett oppover til du har dekket hele glasset. Jeg valgte meg ut noen mintgrønne og mosegrønne filtkuler som jeg puttet litt tilfeldig innimellom de hvite. Dette velger du jo selv, og det finnes filtkuler i masse forskjellige farger. Bare sjekk hos Søstrene Grene, de har mye å velge blant.

dotvase04

Her har jeg satt noen tørre kvister i vasen, men den kan jo fylles med vann og brukes til friske blomster også. Bare pass på at du ikke får vann på filtkulene, jeg er ikke helt sikker på hvor mye av det de tåler.

Fikk du lyst på din egendesignede vase nå?

Ann Merete Slåttland skriver bloggen KREATIV-I-TET

PS! Lik gjerne også bloggen til Ann Merete, KREATIV-I-TET på Facebook for å se flere kreative ideer og interiør fra henne.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!