Nysgjerrig på silkeleire? Slik lager du det!

Famwangaasegg Silkeleire Med Monster 680Foto: famwangaasegg

Silkeleire, silkedeig – det var dette med kjært barn.

Hva vi kaller den hvite, glatte massen er ikke så viktig. Forleddet “silke” antyder dog noe om hva vi kan forvente av farge og tekstur.

Denne deigen er finere og glattere enn den mer kjente trolldeigen, og vil gjøre lykke på ethvert juleverksted, uansett hvor gamle deltakerne er.

Denne leiren har også vært populær inne på vår Facebook-gruppe Vi som elsker DIY-Prosjekter og Smarte Tips, og det er med jevne mellomrom noen som ber om oppskrift.

Vi har vært så heldige å få dele innlegget til bloggeren famwangaasegg, som på en enkel og forståelig måte forklarer hvordan du lager silkeleire:

Oppskrift på hjemmelaget silkeleire:

Jeg digger pinterest. Man finner så utrolig mange inspirerende bilder, tips og idéer… og en av de satt jeg til livs idag.

Jeg måtte prøve å lage denne populære silkeleiren før jeg eventuelt bestille fra Panduro. Tanken var å lage litt juletrepynt, gavetags og små dekorasjoner.

Silkeleire Ustekt Famwangaasegg 680x380Foto: famwangaasegg

Du trenger: 

1/2 kopp maizenna mel

1 kopp salt

1 kopp kokende vann

Bland sammen alt i en kasserolle, kok opp (dette går fort) og rør godt. Det er ferdig når du har fått en fast masse. Legg massen på kjøkkenbenken med maizenna mel, elt godt slik at du jobber maizennaen inn i massen. Når den har fått en fin hvit farge, og den er fast men ikke klissete – er leiren din ferdig.

Kjevle ut (ca 3 mm tykk) og bruk kakeutstikkere eller det du har. Bruk et sugerør til å lage hull, hvis det du lager skal henges opp eller brukes på gaver m.m.

Legg den ferdige leirepynten på et bakepapirkledt stekebrett. Stekes midt i ovnen ved 100 grader i ca en time – med ovnsdøra på gløtt. Da tørker de bedre og raskere.

Jeg snudde mine en gang underveis, da noen krøllet seg i kantene.. men jeg fant ut at det var de som var kjevlet for tynn..

Famwangaasegg Silkeleire I Ovnen 680Foto: famwangaasegg

Resten av leiren ligger i en brødpose i kjøleskapet, den skal barna få lov til å leke seg med imorgen. Kanskje lage noe julepynt, som kan males etterpå?

Jeg brukte en hekleduk for å få til mønsteret.. 

Famwangaasegg Silkeleire Med Monster 680Foto: famwangaasegg

Lykke til!

Igjen sier vi tusen takk for at vi får dele dette. Slik kan vi på 1-2-3 lage noe som er som snytt ut av Pinterest, og det er vi glade for.

Følg gjerne famwangaasegg for flere fine DIY-prosjekter og annet koselig innhold!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)