Lag stilige pompoms til påske

pompomspåske_fremhevet

Den fineste påskepynten lager du selvfølgelig selv, og her får du oppskrift på hvordan du lager noen fine fargeklatter du kan pynte med!

Tekst og foto: Ann Merete Slåttland / KREATIV-I-TET

Du trenger:
Filt
Saks
Nål og tråd
Hyssing
Blyant
En mal å tegne sirkler etter (jeg brukte en gavebåndsnelle)

Slik gjør du det:

pompomspåske03

1. Tegn opp like sirkler på filten i ønsket størrelse. Jeg ville ikke ha mine så store for jeg ville ikke ha så store pompoms. Jeg brukte bunnen av en gavebåndsnelle.

2. Klipp ut sirklene. Du trenger 9 sirkler per pompom. Det kan være lurt å prøve og klippe innenfor blyantstreken slik at den ikke synes så godt.

3. Fest sytråden og sy fast hyssingen. Dette trenger ikke være så pent, for det synes ikke allikevel når pompom’en er ferdig.

4. Brett en sirkel først en gang, så en gang til og sy fast hjørnet til midten av den “flate” sirkelen som du sydde fast hyssingen i.

5. Brett neste sirkel på samme måte og sy den fast ved siden av. Sy på to sirkler til slik at du dekker hele den flate sirkelen.

6. Snu den flate sirkelen og sy på fire brettede sirkler på andre siden. Fest tråden og voila! Pompom’en er ferdig!

pompomspåske01

Jeg fant ideen via Pinterest på bloggen cakeeventsblog.com. Der er det også en fremgangsmåte om du synes du ikke fikk nok informasjon her 🙂

Ann Merete Slåttland skriver bloggen KREATIV-I-TET. Hun lager også artikler for Kreative Idéer.

PS! Lik gjerne også bloggen til Ann Merete, KREATIV-I-TET på Facebook for å se flere kreative ideer og interiør fra henne.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!