Lager du Kristines påskekake blir påsken en garantert SUKSESS!

påskesuksess_detsoteliv01

Dette er en skikkelig deilig påskekake. Her får du oppskriften fra Kristine med Det søte liv – vi garanterer suksess med denne!

Tekst og foto med tillatelse av Kristine Ilstad / Det søte liv

Denne påsken blir det en nydelig “Påskesuksess” hos oss – basert på den kjente “Suksesskaken”, men med deilig appelsinsmak på den gule kremen.

Pynt med påskemarsipan for skikkelig påskestemning! For med denne herligheten av en påskekake på bordet må vel påsken garantert bli en gigantisk suksess?

Her får du oppskriften på verdens beste påskekake!

påskesuksess_detsoteliv02

Ingredienser til påskekaken:

Mandelbunn:
4 eggehviter
150 g melis
150 g mandler
0,5 ts bakepulver

Suksesskrem med appelsinsmak:
6 eggeplommer
1 dl sukker
1 dl presset appelsinsaft
Revet skall av 1 appelsin
100 g smør

Pynt:
Påskemarsipan (se tips)

Fremgangsmåte for påskekake:

Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Suksesskrem med appelsinsmak:
Bland eggeplommer, sukker, appelsinsaft og appelsinskall i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen og visp inn mykt smør i små klatter med en stålvisp. Avkjøl kremen til den er helt kald og tykk i konsistensen (det tar noen timer, se tips).

Smør appelsinkremen jevnt over kaken og også litt langs kantene. Pynt kanten av kaken med avkuttede stenger av påskemarsipan og pynt toppen med påskesjokolade og -marsipan.

påskesuksess_detsoteliv03

Tips:

– Pass nøye på at kremen ikke setter seg fast i bunnen på kjelen, eller blir brent under kokingen. Brune flekker i kremen er ikke særlig pent.

– Kremen er nokså flytende i starten. La den derfor stå lenge nok i kjøleskapet til smøret i kremen stivner og kremen blir tykk og har fin smørekonsistens (det tar noen timer i kjøleskapet).

– Jeg har pyntet kanten med stenger av gul påskemarsipan (kolibristenger) og på toppen med påskeegg (kolibriegg). Jeg brukte 4 pakker kolibristenger til å ha rundt kanten av kaken (12 stenger totalt) og delte hver stang i 3 deler. Tilpass lengden på marsipanstengene så de blir like høye som kaken. Husk å smøre litt av den gule kremen langsmed kanten av kaken først, så sitter marsipanstengene godt fast til kaken.

PS! Se også oppskrift på Mandelkake med sitronkrem og Mandelkake med appelsinkrem.

ANBEFALES: Kristine Ilstad deler kake- og dessertoppskrifter på Det søte liv! Hun har også en Facebook-side det virkelig er verdt å følge!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!