Først fester han en spiker under hvert bein på den gamle krakken. Det neste sikrer koselig stemning hjemme!

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Med små grep kan du skape julestemning hjemme.

Oppskriften på en god jul kan være så enkel som å male krakken rød. Et julerødt møbel kan skape magisk julestemning i stua. Her er malertipsene du trenger for å lage din egen julekrakk.

 

Tekst og bilder: Robert Walmann / ifi.no

Grundig grunnarbeid

Sjekk først om krakken er skadet. Sprekker og hakk fikser du enkelt med sparkel. Så vasker du krakken godt med et egnet vaskemiddel.

Foto:  Robert Walmann/ifi.no

Når krakken er vasket fri for fett og smuss, bør den pusses med fint slipepapir eller slipepad. Det gjøres for å få glatte og fine overflater, og for å gi god heft til malingen.

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Støvklut og spiker

Å fjerne støv fra pussingen er enkelt: Tørt fjernes med tørt. Derfor skal du bruke en tørr mikrofiberstøvklut. Tørk godt av over hele krakken.

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Når krakken er støvfri banker du inn en liten spiker under hvert bein. Det er mye lettere å male når beina kommer opp fra underlaget.

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Filt på gulvet

Før du begynner å male, er det smart å legge et par lengder med dekkefilt på gulvet. Det sørger for at malingssøl ikke trekker igjennom og setter flekker på underlaget.

Maling som tåler en støyt

Årets julekrakk males med en blank og robust gulvmaling. Fargekoden er RAL3003. Dette er en behagelig rødfarge som passer til jul. Spør på din lokale fargehandel om tips til julerøde farger.

Rull eller pensel

Legg krakken opp ned og mal med passende pensler eller ruller hvis flatene er store nok. I kriker og kroker bruker du alltid mindre pensler. Når undersiden er malt og tørket, snur du krakken slik at den står på spikrene som er festet under beina.

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Så maler du toppen. Mellom første og andre strøk er det smart å pusse med et fint sandpapir. Bare husk og tørk bort støvet før du maler siste strøk.

En rød krakk ved vinduet toppet med en nisse skaper julestemning.

 

Foto: Robert Walmann/ifi.no

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)