Mal søppelstativet ditt!

Søppelstativ er sjelden et forskjønnende element utenfor huset. Det kan du gjøre noe med.

Tekst: Harald Sola Berentsen/ifi.no Foto: Kristian Owren/ifi.no

Les også: Ekspertene mener du burde male kjøkkenskapene dine grå

Et liv utendørs setter sine spor etter som årene går. I løpet av noen timer med litt rengjøring og lakkering ble imidlertid dette søppelstativet så godt som nytt.

Rengjøring
VASKFørst steget er enn grundig rengjøring med kraftvask og mikrofiberklut. Vask gjerne et par dager i forveien så du er sikker på at treverket er helt tørt. Søppelstativ er gjerne plassert litt bortgjemt og skyggefullt, noe som kan gi et litt fuktig miljø. Sett inn treverket med sopp- og algedreper for å hindre groing. Neste skritt er å gå lett over flatene med en slipekloss. Eventuell rust skrapes bort. Vaskingen gir lett fiberreising i treverket, og metallokket trenger å mattes ned for å gi godt feste for lakken vi skal benytte.

Maling
Vi valgte å benytte en sort, matt lakk som ikke krever grunning og samtidig fungerer som toppstrøk. Mattlakken legges på i to strøk, med rull eller pensel.

PENSELPensel må benyttes til å male i smale åpninger og fordypninger som rullen ikke når inn til.

Fort gjort
Sørg for å ha det du trenger før du går i gang. Gjør du ikke jobben ordentlig blir resultatet mindre pent og holdbarheten vesentlig dårligere. Gjenstander som tilbringe hele livet utendørs krever grundig vedlikehold.Les også: Slik maler du kjøkkenskapene på 1-2-3

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!