Puss opp barnerommet i påsken på 1-2-3

Ikke noe annet rom i huset krever endringer så ofte som barnerommet. Kunsten er å skape et nytt uttrykk, uten alt for mye arbeid.

Tekst: Julie Hageler/ifi.no

klovn_01Det lyseblå barnerommet du innredet og dekorerte for et par år siden med blonder og sløyfer, passer kanskje ikke like godt til en liten gutt på fire år, som er mest opptatt av cowboyer og indianere. Når barna blir større, forandres kravene og barnerommet er kanskje det rommet som hyppigst trenger en oppgradering. Kunsten er å skape et nytt rom, uten alt for mye arbeid.

Mal deg til et nytt rom

Et nytt strøk maling, med innslag av små og spennende detaljer, kan forvandle et rom på kun kort tid. Flere malingsleverandører har utviklet egne kolleksjoner spesielt tilpasset barnrommet. Denne malingen er ofte svært slitesterk, og tåler hyppig rengjøring etter syltetøysflekker og skitne små barnehender. I tillegg lukter den lite og er vennlig for innemiljøet. Lær deg gjerne noen smarte malingseffekter her.

Små detaljer, store forskjeller

På barnerommet er det lov å være kreativ. Klare farger og spennende detaljer kan skape et helt nytt rom og gi det et personlig uttrykk

– Hva med å dekorere en av veggene i barnerommet med en av barnets yndlingsfigurer?

Les mer om veggmorro for barnerommet her.

Bruk en overheadprosjektor

cirkus_prinsesse_10Slik gjør du: Kopier den figuren du ønsker å male på veggen, over på en transparent. Transparenten legges på prosjektoren og innstilles etter ønsket størrelse. Du kan enten velge å streke opp figuren først med en myk blyant, eller male dirkete på veggen. Når du er ferdig slår du av prosjektoren, og du har et flott maleri på veggen!

Sjabloner kan brukes til å lage alle salgs morsomme figurer og mønstre på veggen. Her er det bare fantasien som setter grenser. Små prinsessekroner eller delfiner som svømmer, kan friske opp en ellers nøytral farge. I tillegg er de svært enkle å endre på etter hvert som barnet blir eldre. Du kan laste ned mønster på sjabloner fra www.jotun.no.

Det er heller ingenting i veien for å male for frihånd. På barnerommet er alt lov, og et personlig lite maleri kan være en morsom vri. Investerer du i nye gardiner eller et nytt sengesett som matcher fargene på veggen, så har du plutselig fått et helt nytt rom.

klovn_11

PS! Les om oppussing av tenåringsrom her.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)