Rare (men utrolig) måter du kan kurere deg selv på ved hjelp av en enkel grønnsak!

 Foto: bigstockphoto

Høst er tid for forkjølelse og andre sykdommer som sprer seg raskt blant skolebarna og på jobben. Her får du enkle tips fra en enkel og naturlige grønnsak som kan hjelpe mot det meste. Når formen først er dalende kan det hjelpe å tenke litt kreativt!

Du trenger ikke alltid kjøpe de dyreste halspastillene, den dyreste kremen eller den dyreste sjampoen. Du kan like gjerne gå inn på kjøkkenet ditt og finne like gode hjelpemidler i ditt eget kjøleskap. Siden det er snakk om naturlige ingredienser så skader det vel ikke å prøve…

 Foto: bigstockphoto

Syns du løken både lukter fælt og gir deg svie i øynene? Men visste du at løken har fantastiske egenskaper som kan bidra til å kurere mange vanlige lidelser?  Du har kanskje hørt at hvitløken har mange helsefordeler, men den vanlig rødløken og gulløk som er vanlig inventar i kjøleskapet hos oss nordmenn, kan være like helsebringende?  De vanligste løksortene er også fulle av vitaminer og næringsstoffer. Løken kan bidra til å lindre respiratoriske infeksjoner, hoste, forkjølelse, overbelastning og bronkitt, samt behandle leddgikt, høyt kolesterol, diabetes og hjerteproblemer. Og faktisk forebygge kreft.

Her kan du se en liste med enkle og geniale triks som du kan prøve: 

Hoste: Sliter du med hoste? Skjær en halv løk og legg i litt brunt sukker på hver i minst en time. Innta løken med sukker to ganger om dagen for å berolige hosten din.

Hårtap: Kok vann med en løk i og bruk dette til å “førvask” av håret ditt. Skyll godt av. Dette kan bidra til å bekjempe hårtap og å oppfordre til hårvekst. Det kan også hjelpe mot flass, og håret ditt kan nå vokse seg mer fyldig og sterkere.

Tett i brystet ved forkjølelse? Lage en krem ved hjelp av knust løk og litt kokosnøttolje. Bruk dette på brystet og legg over et håndkle. Løk bidrar til å styrke immunforsvaret, og dampen fra løkene kan bidra til å smelte slimet i brystet som forårsaker trengselen.

Berolig babyens mageknipe: Et kjerringråd er å gi babyen din en liten teskje med løk. Dette vil hjelpe på fordøyelsen og berolige muskelkramper.

 Foto: bigstockphoto

Insektsstikk: Klem litt saft fra løken på stikkene dine. De anti-inflammatoriske egenskapene til løken vil hjelpe til med å berolige huden din.

Ørebetennelse: Legg hakket løk i en sokk, og hold den inntil øret. Ja, det høres rart ut, men det kan faktisk lette på smertene.

Kutt: Du kan legge “skinnet” til løken på kuttet ditt. De antiseptiske egenskaper vil bidra til å forhindre blødninger.

Sår hals: Lag en blanding av vann og løk. Gurgle dette med det samme.  Du kan legge til litt sitron sitron og honning for å forbedre smaken. Løken kan bidra til å redusere smerte og betennelse i halsen.

Oppkast: Klem litt saft fra en løk og tilsett litt peppermynte. Drikk to teskjeer, vent i fem minutter, og drikk to teskjeer til. Gjenta dette til oppkastet stopper.

Luftrensing: En løk kan bidra til å rense luften ved å suge ut alle bakterier.

Foto: bigstockphoto

Sol / små brannsår: Gni fersk løk der det brenner på huden for å hindre infeksjon. Svovelet i løken vil hjelpe til mot brenningen og lette på den røde fargen.

Feber: Gni litt kokosnøttolje på undersiden av føttene. Kapp opp en løk i tynne skiver og legg dem på undersiden av hver fot. Surr føttene inn i plastfolie og ta på sokker. Løkene kan suge toksiner og bakterier fra kroppen din over natten.

 Foto: Kreativeideer.no

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)