Så enkelt lager du noe flott å pynte opp hjemmet ditt med!

DIY-krans-fremhevet2

Trenger du inspirasjon til å finne på noe nytt til interiøret ditt? Sjekk hva Ann Merete laget for å friske opp veggen hjemme hos seg!

Tekst og foto: Ann Merete Slåttland / KREATIV-I-TET

Jeg synes eucalyptusgreiner er supert å handle inn fra blomsterbutikken, og jeg kan gjerne finne på å bytte ut blomster med en fin bukett eucalyptus innimellom. Jeg liker den litt grågrønne fargen, og så lukter det så godt! Eucalyptus kan også tørkes, og selv om den kanskje mister litt av grønnfargen holder den seg fin ganske lenge. Jeg kom på at jeg kunne lage en krans å ha på veggen som litt annerledes pynt, og det var jo ikke vanskelig i det hele tatt!

For å lage denne kransen trenger du:
– Eucalyptusgreiner
– Ståltråd (gjerne litt myk, jeg brukte “Stainless Steel Wire 0.8 mm” fra Clas Ohlson)
– Avbitertang

DIY-krans01

1. Mål opp ståltråd i den lengden du trenger. Lag en sirkel for å se om størrelsen passer deg. Fest endene ved å tvinne dem sammen.
DIY-krans02

2. Klipp av den nederste stilken på ecualyptusen, der det ikke er noen blader. Jeg valgte meg ut de tynneste og mest bøyelige greinene.
DIY-krans03

3. Klipp av en ny lengde med ståltråd, ikke altfor lang. Denne skal du bruke til å tvinne rundt greinene.
DIY-krans04

4. Legg en grein på sirkelen og tvinn den andre ståltråden rundt den og sirkelen. Du trenger ikke tvinne så tett, det viktiste er at greina får noen festepunkter.
DIY-krans05

5. Når du har tvinnet fast ca. halvparten av den første greina kan du lege på ei grein til. Fest den på samme måte som den forrige, tvinn stålråden rundt.
DIY-krans06

6. Fortsett med å legge på flere greiner underveis og fortsett å tvinne ståltråden for å feste dem.
DIY-krans07

7. Klipp til en ny ståltråd om den andre tok slutt. Jeg synes det var lettere å jobbe med en kortere tråd slik at det ikke ble surr.
DIY-krans08

8. Snart ferdig nå!
DIY-krans09

9. Og der var kransen ferdig! Noen av bladene hadde festet seg under ståltråden så jeg prøvde å dra dem ut slik at kransen fikk fylde.
DIY-krans10

10. Jeg bandt en sytråd rund kransen og hang den opp på veggen over sofaen. Resten av greinene får pynte opp i en vase ved siden av. Eller kanskje jeg skal lage flere kranser? 🙂
DIY-krans11

Ann Merete Slåttland skriver bloggen KREATIV-I-TET. Hun lager også artikler for Kreative Idéer.

PS! Lik gjerne også KREATIV-I-TET på Facebook for å se flere kreative ideer og interiør.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!