Hvis du spiser en sjokoladebit til frokost og kvelds skjer DETTE med kroppen din!

Spise Sjokolade Hver DagFoto: Bigstockphoto

Å spise en sjokoladebit eller to til både frokost og kvelds kan være en fantastisk idè.

Det er bare å innrømme det først som sist, jeg elsker sjokolade. Dermed har jeg et motiv med å skrive denne artikkelen, da jeg faktisk ønsker å sette min kjærlighet til sjokoladen i et godt lys. For hvor er vel trivselen i å kose seg med det man liker best, hvis man skal ha dårlig samvittighet? Da jeg jobbet med denne saken fant jeg imidlertid så mange gode grunner til å spise sjokolade, at jeg ble oppriktig glad og lykkelig. Dermed håper jeg du vil kose deg ekstra med sjokolade selv etter å ha fått med deg alle disse fantastiske punktene.

En stor overraskelse for mange vil nok være at kakao er et av verdens sunneste stoffer. Jo mørkere sjokoladen er, jo mer effekt har du av mange av de påståtte positive effektene under. I og med at denne nettsiden tross alt heter Kreative Idéer, har jeg ikke vært mer kritiske enn jeg selv ønsket i valg av påstander. Min konklusjon er i alle fall at jeg skal spise en sjokoladebit både til frokost og kvelds!

 

melted dark chocolate flow candy or chocolate preparation backgroundFoto: Bigstockphoto

17 heftige grunner til å spise sjokolade:

1. Det er sinnsykt godt! Ja, la oss for all del begynne med grunnen som gjør at de fleste av oss elsker å nyte en sjokoladebit eller tre. Nemlig den sensasjonelle følelsen av sjokolade som smelter på tunga, og tilfredsstiller smakssansene våre til det absolutt fulle.

2. Sjokolade vekker sexlysten. Vi kan like gjerne få dette punktet av veien da historien viser at Mayaindianerne, inkaindianerne og aztekerne brukte sjokolade for å øke sexlysten. De laget gjerne en drikk av sjokolade som mennene drakk før de besøkte sine kvinner, men det skal ha samme effekt for begge kjønn. Grunnen skal være at kakaobønnene inneholder fenyletylamin, også kalt “The love drug”.

3. Det fungerer avstressende. Effekten skal komme fra stoffet anandamid, som sjokoladen inneholder.

4. Du kan oppleve en deilig følelse av lykke. Det hevdes at samme stoff fra sjokoladen, anandamid, gjør at du kan oppleve følelsen av lykke!

5. Det er smertelindrende. Enda en virkning av anandamid skal være at sjokolade kan være smertelindrende. Kanskje noe du ikke skal fortelle barna dine, men greit å vite?

6. Du blir mer våken. Føler du deg slapp og trøtt, så kan en sjokoladebit få fart i hodet ditt. Sjokolade inneholder nemlig koffein.

7. Sjokalde er fullproppet med antioksidanter og er godt for hjertet. Mørk sjokolade inneholder faktisk mer antioksidanter enn blåbær. Antioksidanter beskytter kroppens celler og kan virke forebyggende mot både hjerteproblemer og kreft.

8. Sjokolade er bedre enn kyssing! Ifølge forskning gjort at David Lewis fra Mind Lab er det ikke tvil om at sjokolade gir mer nytelse enn både kyssing og klining.

Spiser Sjokolade Hver DagFoto: Bigstockphot

9. Du får sterkere bein. Forskere fra Oklahoma State University mener mye tyder på at sjokolade hjelper mot beinskjørhet, grunnet innholdet av polyfenoler.

10. Sjokolade forhindrer hull i tennene! Dette høres ut som en kreativ påstand, men forskere hevder at kakao inneholder stoffer som hemmer bakterieveksten i munnen. Og dermed også kan forhindre hull i tennene.

11. Du levere lengre av å spise sjokolade! Kakaoen i sjokoladen inneholder såpass mange effektive stoffer at den kan forlenge livet. Forskere ved Harvard School of Public Health har undersøkt 8.000 mennesker som er over 65 år gamle, og resultatet deres viste at sjokoladespiserne gjennomsnittlig levde ett år lenger enn de andre.

12. Godt for hjertet. Noen biter med mørk sjokolade reduserer sjansene for blodpropp med 25 til 50 prosent, mener forskerne fra University of Dundee.

13. Sjokolade kan hjelpe mot hoste. Dette stemmer fra et studie med bare 10 forsøkspersoner som deltok, og disse prøvde forskjellige piller som inneholdt theobromine (et stoff fra sjokoladen), codein (vanlig i hostemedisiner), og placebo. Vinneren ble faktisk sjokoladen! Om jeg tror dette hjelper selv skal jeg ikke kommentere, men et par biter med mørk sjokolade ved neste forkjølelse blir det definitivt.

14. Du blir IKKE tjukkere av sjokolade, men tynnere! Forskning hevder at vi som ofte spiser sjokolade er tynnere enn de som ikke nyter godbitene. Studier fra University of California konkluderer med at sjokalade i moderate mengder er kalorinøytralt, noe du kan høre mer om i videoen under. Fantastisk!

video

15. Sjokolade gir deg bedre hukommelse. Epicatechin finnes i kakaobønner og dermed også i sjokoladen. Forskning på snegler(!) viser at dette forbedrer hukommelsen, så da trekker i alle fall jeg raskt konklusjonen om at dette helt sikkert gjelder for oss mennesker også.

16. Det skikkelig hjernemat og kan hjelpe mot demens! Grunnet innholdet av flavanoler hevdes det at sjokolade og kakao holder hjernen i form.

17. Bra for huden og motvirker kviser! Mange hevder sjokolade gir huden din kviser og urenheter, men sannheten hevdes å være det motsatte.

Sunt Med SjokoladeFoto: Bigstockphoto

Jeg trenger neppe å poengtere at sjokoladen må nytes i moderate mengder, men etter å ha sett disse fantastiske grunnene vil du kanskje nyte godbitene i moderate mengder mye oftere? Del gjerne videre, til alles store glede!

Kilder: Forskning.no, KK, BBC, University of California, og Side2.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)