Sexy garasje på 1-2-3? Her er tipsene du lengter etter!

Rotete Garasje Foto Robertwalmann Ifi

Stemoderlig behandling, kaos og rot. Garasjen er det rommet vi steller minst med. Her er ryddetipsene du trenger i sommer.

Tekst: Robert Walmann /ifi.no, Foto: Robert Walmann/ifi.no, Chera Westman/ifi.no, Kristian Owren/ifi.no

Ordet «garasje» kommer fra det eldre franske ordet «garer», som betyr «å gi skjul». Og bak den store døren skjuler det seg gjerne en salig blanding av ski, griller, hagemøbler, sykler, verktøykasser og veteranbiler. Der bruksbilen skulle ha stått, er det i stedet lesset på med ting vi aldri får bruk for.

Heldigvis er sommerferien i sikte, og vi kan få orden i kaoset.Det første vi skal gjøre er:

1. Få ut alt

2. Sorter og del opp i grupper

3. Legg til side det du vil spare

4. Gi bort eller selg resten – og kast det som er ødelagt

5. Vask med Kraftvask

Henger med geipen

Når rommet er tømt og rengjort kan vi se nærmere på gulv og vegger. Noen garasjer har ikke gulv, bare grus. Andre har betonggulv. Og mange garasjevegger henger med geipen. Enten det er gipsvegger, mur eller panel. Men det finnes håp for selv den tristeste vegg. Men først la oss se ned på gulvet.

Gulvet som tåler alt

Garasjegulvet kan med enkle grep bli noe helt nytt. Løsningen er vedlikeholdsfrie plastfliser. Disse flisene kan legges på alle underlag, og de festes sammen ved hjelp av et klikksystem, omtrent som puslespillbiter. Disse flisene er selvdrenerende, og tåler alle slags temperaturer og svært høy vekt. I tillegg er de enkle å rengjøre. Her er det bare å spyle med hageslangen.

Bergoelite Storeys

Hjulspor i plast

Plastfliser i miljøvennlig polypropylen kommer i en rekke ulike farger. Det betyr at du kan lage mønster i gulvet. Lag for eksempel to lyse striper der bilhjulene skal rulle. Det finnes flere plastfliser på markedet. IBG har «Universa». Duri Fagprofil har «Hestra» og «Wood Look Floor System». Sistnevnte ser ut som tre, men har plastens egenskaper. Bergo Flooring fra Storeys er også et velprøvd plastgulv som tåler alt.


Se lyset med maling

Garasjevegger kan også være så mangt. Noen vegger er bare i betong eller Leca. Andre har heltre eller gips på veggen. Har du en slett vegg er det maling i lyse farger som gjelder. Mange har lite belysning i garasjen. Et par strøk med Nordsjö Nordic Light vil sørge for at det lille lyset som finnes, vil reflektere mest mulig.


Fra gulv til vegg

På veggen kan du også male omriss av bilhjul, verktøy og sykler. For en ryddig garasje har minst mulig ting stående på gulvet. Derfor trenger du også mange solide kroker som festes i stenderverket på veggene eller i murveggen. Du kan også feste krokene med supersterkt monteringslim fra Casco eller Henkel.


Genialt teppetriks

Trange garasjer kan fort være en trussel for skjøre bildører. Det løser du ved å feste en stripe med teppefliser på veggen der bildøren treffer. Med teppe på veggen sparer du bildøren for merker. Enkelt og genialt!

Teppefliser Foto Cherawestman Ifi


Feiende flott

Et annet «must» i garasjen er solide feiebrett og koster. Kjøp inn en skikkelig feiekost som alltid står ved inngangen til garasjen. Jordan har feiebrettsett og koster som er skapt for norske forhold. Grus, smuss og støv er enkelt å bli kvitt så lenge feiekosten alltid står der den skal.


Lykke til med din egen garasje, og slå gjerne et slag for sexy garasjer landet rundt ved å dele denne artikkelen videre!

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)