Slik gir du julegjestene dine et fantastisk førsteinntrykk!

juleentre

Inngangspartiet er husets førsteinntrykk. La julegjestene føle seg ekstra velkomne i år.

Tekst: Guri Haram/ifi.no – Foto: Produsentene

Gi rom, varme og atmosfære av jul. En hyggelig entré setter stemningen til det årlige juleselskapet! En nisse med lykt som hilser velkommen fra trappen kan gi et hyggelig inntrykk.

Det samme kan følelsen av varme som slår imot de vinterkalde ytterklærne idet gjestene entrer huset – til dufter og følelse av jul.

plastikotechristmas

Jul ute – jul inne
For dem som bor i hus, kan en sette en hagebenk utenfor og pynte den med en skinnfell og koselige puter. Ved siden av kan det settes et fuglenek, planter i kobberkjeler og lysende lykter. Her kan selskapet startes med servering av gløgg!

Interiørkonsulent Ellen Skifjeld synes utepartiet bør tas med i betraktningen i tillegg til selve entréen når en gjør klar til juleselskap.

– En flott rød dørmatte vil si «velkommen, her er det jul». En fin dekorasjon kan være en frostsikker krukke med store furu- og grankvister med heklede hjerter og filthjerter i, eller bare ta en stor sløyfe rundt selve krukken. Væravhengig kan en lage enkle is-skulpturer. Inne kan du henge opp krydderlukter i duftputer til pynt. Appelsiner med nellikspiker kan legges i et fat, og litt røkelse i en skål, tipser hun.

inngang_storeys_tapet

Mal veggene røde
inngang_jotun_julKunsten er å skape en entré som er praktisk i hverdagen og hyggelig til fest. Et rom som gir forsmak på boligens atmosfære og stil. Har du tenkt over om inngangspartiet ditt kan kle en ny farge?

Rødt er veldig i tiden, og et godt valg. En behøver ikke å velge en nisserød farge, men male veggene i en trygg og varm farge som får en til å føle seg velkommen, sier Lisbeth Larsen, global fargesjef i Jotun.

Hun mener at hvitt ikke er rette stemningsskaper til julen, og anbefaler heller en avdempet, eksklusiv rødtone for veggene nå.

– Det er alltid veldig hyggelig å åpne døren og bli møtt av en farge, sier hun.

Jotuns farge, Bourdeaux, er en slik, dyp farge som kan passe blant annet til inngangen. Mørke tresorter er en vakker kombinasjon, det samme er gull og kobber.

– Bourdeaux er en farge som minner om røde bibliotek. Vinrøde toner er veldig riktig nå. På veggen kan en henge lekre telysholdere i kobber eller gylne materialer som en tenner lysene i. Det er en superfin velkomst til jul, sier hun.

Har man et lite bord man ønsker å fornye fargen til, er Dyp indigo, et eksotisk innslag, som fort bidrar til drømmer om fjerne kulturer. Den kompletterer fint til fargen rød.

– Plasser gjerne en vase på bordet, med en gedigen bukett, friske og røde blomster. Bilder innrammet i gull og kobber vil også gjøre seg. Nå er det trendy med metaller! La det bugne i glamorøse følelser, sier fargesjefen.

inngang_borge_linoso

Lag ditt eget juletapet
Nina Pettersen, daglig leder i Borge, mener at entréens uttrykk kan følge årstiden. Til jul kan derfor nettopp jul være et eget tema i inngangspartiet.

– Det er så lettvint å tapetsere, og en får raskt mye farge og stemning da. Videre kan tapet brukes som duk, mens barna kan leke seg med å klippe ut hjerter og stjerner fra tekstil og tapetrester. Sistnevnte er også fint å pakke inn julegaver i, sier hun.

Hun anbefaler å ta et bilde av et julemotiv som kan gjøres om til Mr Perswall fototapet som man tapetserer en vegg med.

En kan blåse opp julekortet i gangen, og ta det ned 6. januar. Da er det bare å tapetsere over i noe annet enn en julefarge, sier hun.

Tapet i taket gir egenart,

Tapet i taket gir egenart!

 

Begrens julepynten
Ellen Skifjeld er opptatt av å følge tanken om helhet i et hjem. Hun minner om at entréen er et sted man skal ha plass til å kle av seg.

– En må ikke overlesse med pynt. Det første man bør rense opp i er sko som ligger og slenger. Ha de heller på et stativ, eller legg de på en matte så de har noe å forholde seg til. Behold en lik farge i entréen. Integrer gjerne entré med stue, så en får en godt med plass til å ta av og på fottøy. For anledningen kan en legge en løper som binder entréen videre til det neste rommet. Lag et varmt inntrykk, ha et godt og varmt lys, sier interiørkonsulenten.

Hvor klærne til gjestene skal henge, kan være lurt å ha planlagt på forhånd.

Det er alltid hyggelig å bli ønsket velkommen med en tom kleshenger, sier hun.

Pynt hører julen til. Men ikke pynt for mye i entréen så det går ut over plassen.

Pynt hører julen til. Men ikke pynt for mye i entréen så det går ut over plassen.

 

Tips og triks!

– Ha en god og varm belysning.
– Pynt med duftposer.
– Lag ekstra oppheng, finn fram fine kurver til votter, luer og vanter.
– Bygg inn klesskap i entréen, og stjel plass av et rom ved siden av.
– Dekorer speilet i entréen.
– Forny nøkkelskapet.
– Vær kreativ med plasseringen av sko, for eksempel legg de på et brett med stein.
– Tenne peisen så det varmer, og spille på julens dufter.

Lek med tapetet

– Klipp julestjerner og hjerter av tekstiler og tapet. Heng de i snorer i vinduet ved døren, eller klistre de på veggen.
– Bruk tapet som duk. Gjerne det samme i gang som på selskapsbord for å skape helhet.
– Lag ditt eget fototapet med juletema.
– Tapetser taket i gangen for å gi rommet egenart.

Et tapet eller to kan fint fungere som duk, eller piffe opp den du har.

Et tapet eller to kan fint fungere som duk, eller piffe opp den du har.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)