Slik lager du hjemmelaget kebab

  Foto: Fru Timian 

Perfekt sommermat for hele familien

Dette er et innlegg i samarbeid med matbloggeren Marit Røttingsnes Westlie,  bak bloggen frutimian.no og Instagram-kontoen @frutimian

Jeg elsker en saftig kebab med massevis av gode smaker! Og med kebab mener jeg da godt kjøtt trædd på et spyd og stekt eller grillet. Nam! For det er nettop det kebab betyr – trædd på spyd.

 Foto: Fru Timian 

Er det grillsesong og varmt ute, er det perfekt å grille kebabene. Men en stekepanne eller grillpanne går også særdeles bra. Disse er stekt i grillpanne inne på kjøkkenet!

 Foto: Fru Timian 

Et lurt tips er å legge spydene i fryseren i 15 minutter før du steker eller griller dem, så holder de fasongen bedre.

 Foto: Fru Timian 

Du kan lage kebab med terninger av kjøtt, du kan presse kjøtt og skjære av skav – som de gjør i kebabsjapper – eller du kan bruke kjøttdeig, som jeg gjør her. Og når vi bruker kjøttdeig, er det lurt å arbeide ganske mye med deigen sånn at den blir ganske fast i konsistensen. Når vi lager hamburger ønsker vi å arbeide minst mulig med kjøttet, for å få et luftig resultat. Sånn er det altså ikke med kebabene. Men, de skal bli skikkelig saftig, altså! Og det blir disse!

Klikk deg inn på bloggen til Fru Timian for å se hele oppskriften her!

POPULÆRE EMNER

#DIY-MAT   #FRU TIMIAN   #LAG DET SELV   #SOMMER  #GRILL

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!