Slik støper du din egen krakk av betong

En trendy interiørdetalj du enkelt lager selv.

Å støpe betong selv er i vinden som aldri før. Hobbytrend er siste skrik for alle oss som liker å være kreativ og lage ting selv. Du har kanskje sett denne krakken i din Instagramfeed, og tenkt at “Den var fin! Men hvordan kan jeg enkelt lage en slik selv?”.  

Vi teste å lage den trendy betongkrakken selv, og i videoen øverst i saken kan du se hvordan det gikk. Det er slett ikke vanskelig å støpe fine ting i betong selv, og med litt tålmodighet kan resultat bli skikkelig stilig. 

Hobbybetong, mørtel og sement kan du nå kjøpe i de fleste hobbybutikker, eller hos byggvareforhandlere. Les instruksjonen på pakken nøye før du setter i gang. Husk å dekke til gulv hvis du skal støpe innendørs, om du ikke har mulighet til å gjøre dette utendørs. Å støpe selve krakken tar ikke lang tid, her er det bare den lange ventetiden på at det skal tørke som er den kjedelige delen av jobben. For det er viktig at du lar det tørke ordentlig! 

Vi har laget en handleliste og oppskrift du kan følge nederst i artikkelen. Lykke til! 

Har du støpt noe kreativt selv? Del gjerne dine prosjekter med oss i vår Facebookgruppe. Bli medlem her. 

Dette trenger du: 

 • Stor plastbøtte med flat bunn
 • En pose med hobbybetong, mørtel eller sement
 • Vann
 • Noe å røre med (her brukt maskinvisp til drill)
 • Sandpapir
 • Duct tape
 • Rundstokk delt i tre til bein
 • Liten bøtte (valgfritt) 
 • Plasthammer (valgfritt)
 • Kniv/saks
 • Vater (valgfritt) 
Trinn 2. Pass på at beina ikke er helt nede i bunnen på bøtta. Foto: Redaksjonen

Slik gjør du: 

 1. Bland sement og vann rett i bøtta du skal støpe krakken i. Følg anvisningen på posen for hvordan du blander. Her er det viktig at du blander godt, så alle luftbobler blir borte. Vi brukte en maskinvisp vi festet på drillen. Tips! Slå litt i kantene på bøtta eller dytt den i gulvet et par ganger for å fjerne luftbobler. 
 2. Sag tre bein av rundstokken, og pass på at de er like lange. Sett pinnene rett i bøtta og tape fast med duct tape i kantene. Pass på at beina ikke er helt ned i betongen, og tape fast deretter. Tips! Sett i skruer eller spiker i den enden av beina som skal ned i sementen, for å få ekstra godt feste. Bruk gjerne vater for å få beina til å stå riktig.
 3. La tørke i minst 24 timer eller mer. Pass på at alt er helt tørt før du kan fjerne bøtta. Bruk en kniv eller saks til å fjerne bøtta bit for bit, og puss over med fint sandpapir. Tips! Sitter bøtta fast, kan du bruke litt matolje for å få den på gli. Tørk bort oljen med papir etterpå. 
Perfekt til å sette et lite juletre på. Foto: Redaksjonen

Ble krakken skjev? Er ikke beina like lange? Legg en planke med vater på toppen for å måle, og puss eventuelt ned beina med sandpapir.

Populære emner:   DIY   DIY-prosjeker  Lag det selv  Gjør det selv  Smarte tips

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!