Smarte tips for å lage dine egne påskeegg

paaskeegg

Det er både kreativt, morsomt og miljøvennlig å lage sine egne påskeegg. Materialene finner du på kjøkkenet, i syskrinet eller i gjenvinningsposene.

Tekst og foto: Ifi.no/Casco

Ifølge Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt spiser nordmenn dobbelt så mange egg i påskeuken enn ellers. Men egg er også svært populært som pynt til påskefeiringen.

Påsken er ikke bare en kristen høytid, men også høytid for hobbyer. Sammen med formgiveren og bloggeren Sofia Brolin viser Casco hvordan man lager sine egne påskeegg.

Man tager hvad man haver

Man kan lage personlige dekorasjoner og påskeris som pynter opp i vinduer, eller blir vakker bordpynt til påskemiddagen.

– Hjemmelagde påskeegg kan alle lage, og man finner i prinsippet alle materialene hjemme. Har man ikke knapper eller garn, kan man for eksempel bruke pasta. Og hvorfor ikke bake noe med egg, som kan stå i ovnen mens man pusler, sier Lena Eliasson, Product Manager hos Casco.

Casco smeltelim egner seg svært godt til å lime sammen forskjellige materialer som plast, metall, tre, tekstiler, keramikk, kartong og filt. Det tørker raskt og brukes sammen med en limpistol.

– Jeg kan virkelig anbefale å bruke limpistol med smeltelim, da det tørker svært raskt og er smidig å bruke. Et tips som gjør det lettere å påføre pynt, er å bruke et eggeglass når du dekorerer egget. Da unngår man at egget ruller rundt og at andre ting fester seg, sier formgiveren og bloggeren Sofia Brolin.

Slik gjør du det

Tøm først alle eggene ved å blåse dem tomme.

Stikk et hull i hver ende med en knappenål, og gjør deretter hullene store nok til å få ut innholdet. Varier gjerne mellom forskjellige typer egg, for eksempel er frokostegg litt større, og de lysebrune eggene passer som utgangspunkt hvis man er ute etter et vintage- eller landlig uttrykk.

Som dekorasjonsmateriale kan man bruke knapper, garn, pasta, perler, gamle smykker, blomster og blader fra potteplanter, kakebrikker, muffinsformer, plastkorker, kapsler med mer.

Hvis du vil lage garnegg, begynner du i toppen og fester garnet med litt lim. Påfør limet på egget, og fest deretter garnet. Ettersom smeltelim tørker veldig raskt, bør du ikke ta mer enn én tråd om gangen.

Når du limer på knapper, perler eller andre detaljer, sørg for å ha limet direkte på detaljene før du fester dem på egget. Jobb med én detalj om gangen siden limet tørker raskt.

For å henge opp eggene i riset kan du tre en tråd gjennom en knapp som du deretter limer fast på toppen av egget.

Hvis du ikke vil bruke knapper, kan du knytte tråden rundt en brukket tannpirker som du så stikker ned i det ene hullet i egget.

Les også: Se hvordan du lager et unikt påskeegg på 1-2-3!

Dette er hva du behøver for å lage påskeeggene.

Dette er hva du behøver for å lage påskeeggene.

En limpistol er fin å ha.

En limpistol er fin å ha.

Lim én og én knapp på om gangen.

Lim én og én knapp på om gangen.

Du kan også bytte ut denne pynte til fordel for annen pynt.

Du kan også bytte ut denne pynte til fordel for annen pynt.

Påskepynt gjør det ekstra koselig i heimen rundt påsketider.

Påskepynt gjør det ekstra koselig i heimen rundt påsketider.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)