Tomme druebokser som drivhus gir fart på frøene

I mars og april er det høysesong for frøsåing, og for å få gode planter til sommeren bør vi starte nå. Vi kan gi frøene få en god start, og plastemballasjen fra druer er et enkelt hjelpemiddel. De kan nemlig gjenbrukes som minidrivhus før de kildesorteres.

Chilli og tomat bør såes tidlig så de rekker å vokse seg sterke før utplanting

Frøene vi sår trenger en jevn fuktighet og gjerne litt undervarme for å komme raskt i gang. Badegulvet er supert i noen dager, men så fort de små spirene titter opp, må de få lys og litt lavere temperatur! Tilstrekkelig med lys, og riktig temperatur gir sterke kompakte planter.

Plastemballasjen har som regel hull i topplokket og bunnen. Hullene sørger for god sirkulering av luft slik at det ikke blir for fuktig og at røttene får et godt miljø med frisk jord med nok oksygen. Husk å sette det lille minidrivhuset på en skål så det ikke blir fuktmerker i vinduskarmen

Så gjerne tett, men husk å prikle når frøplantene er store nok til å håndtere

Når de små frøplantene er store nok til å håndteres bør de prikles i hver sin potte slik at det ikke blir for stor konkurranse om plassen både over og under jorda. Plantene trenger nok plass og næring for å vokse seg sterke.

Hull i lokket og bunnen gir god lufting og godt miljø for frøene.

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!