Plukket bær i sommer? Her er desserten hvor du får bruk for dem!

Berry CobblerFoto: YouTube

Hva med en real amerikaner til dessert? En dessert hvor du kan være raus med sesongens bær? En du attpåtil kan slenge på grillen?

Denne reale amerikaneren med sesongens bær som du attpåtil kan slenge på grillen må være som skapt for sommerens grillfester . Eller for kvelder hvor det eneste selskapet du har er en god bok eller yndlingsprogrammet på tv. (Jeg er klar over at nesten ingen andre enn meg selv ser på såkalt lineær tv, så dere som strømmer serier og filmer får ha meg unnskyldt.)

Dette lille fenomenet går under det spenstige navnet berry cobbler, men som for mitt utrente øye minner om en slags pai. Men uansett hva vi velger å kalle det eller hva det minner om, er det nesten umulig ikke å få lyst på denne cobbler’n.

Så, for å gjøre det bittelitt enklere for deg, ramser jeg opp hva du trenger for å lage den. Merk at oppskriften ber om kjeksdeig på boks, men det har jeg til gode å finne på butikken. Kanskje du kan finne det i en butikk med ekstra stort utvalg, kanskje det går an å bestille. Eller lag sjøl.

Dette er altså det du trenger:

Finner du “biscuit dough” på boks trenger du to av den. Deigen deles i relativt små deler.
Ca. 1,25 dl sukker.
Ca. 1,25 dl mel
0,5 spiseskje kanel
0,25 teskje salt
Tørrvarene blandes sammen med deigen.

3,75 dl blåbær
3,75 dl jordbær
3,75 dl bringebær
3,75 bjørnebær
1,25 dl sukker
3 spiseskjeer maisstivelse
Dette blandes i formen. Strø over deigbitene. Dekk med aluminiumfolie og stek på grillen i rundt 20 minutter eller til den er ferdig. 

Server gjerne med is!

video

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)