På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Mat og drikke

Oppskrift på klassisk fårikål

Klassisk fårikål servert i dyp, hvit tallerken.
Den siste torsdagen i september feires fårikål med egen festdag. (Foto: MatPrat.no)

Til et herlig måltid med klassisk fårikål trenger du ikke annet enn lammekjøtt, kål, pepper, poteter og vann.

Klassisk fårikål er en ganske enkel rett å lage, men krever litt tid. Kjøtt og kål kokes sammen med pepperkorn i en stor gryte, og serveres deretter med poteter.

Slik går du frem for å lage klassisk fårikål:

  • Del hodekål i båter.
  • Legg så kjøtt og kål lagvis i en kasserolle mens du strør salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan du fint legge i en spesiell pepperholder kalt pepperkoker. De som skulle foretrekke å jevne fårikålen, kan strø 1-2 spiseskjeer hvetemel mellom hvert kjøtt- og kållag.
  • Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2-2 timer.
  • Husk at kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam.

Oppskriften er hentet fra MatPrat.no.

Se video av fremgangsmåten her:

[jwp-video n=”1″]

Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Ikke glem at nykokte poteter hører med.

Les også: Slik ble fårikål Norges nasjonalrett

Fårikålens festdag feires den 29. september 2022, siste torsdag i september. Vær med å feire med et deilig fårikål-måltid denne dagen.

Har du ikke tid til å trekke kjøttet i to timer? I trykkoker får du fårikål på bare 30 minutter

Anbefalt

Pepperkoker i stål

Bruk en pepperkoker når du vil unngå hele pepperkort i matretten. Du fyller ønsket mengde pepperkorn i beholdere, fester lokket og legger direkte i gryten.
Kjøp her for kun 49 kroner

Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.