Mat og drikke

Svin Indrefilet med Eplesaus – Enkel Oppskrift

Prøv denne smakfulle oppskriften på svin indrefilet med eplesaus og potetmos. Perfekt for både hverdagsmiddager og spesielle anledninger.

Denne retten slår aldri feil, og kanskje er det barnas nye favoritt? Milde gode smaker som passer de fleste ganer!

Svin indrefilet med eplesaus og potetmos

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
45 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • Eplesaus

  • info
  • info
  • info
  • info
  • Potetmos

  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Krydre indrefileten godt med salt og pepper.

Ha smør i en stekepanne sammen med salvieblader og stek indrefileten i 2-3 minutter på hver side til gyllen. Legg den i en ildfast form og stek videre i ovn på 160 grader i 10-15 minutter til kjøttet har en kjernetemperatur på 68 grader.

Ha eplejuice i samme stekepanne og kok opp. Tilsett maisenna og la det småkoke i 3 minutter. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

Skrell og kok mandelpoteten mør. Sil av vannet og ha i fløte og smør. Mos alt sammen og smak til med salt og pepper.

La indrefileten hvile 5 minutter før du kutter den opp.

Tips! Har du en juicer, prøv å lage sausen med juice fra hageeplene dine!