Nettliv

Dette er Googles mest stilte spørsmål (og svarene på dem)

Caroline Furu

  • Publisert: 01.12-2017
  • Oppdatert: 26.06-2018
 

Mange tyr til Google for å finne ut hvordan man gjør hverdagslige ting som å lage pannekaker eller tegne. Foto: Colourbox

Googles søketrender avslører hva mange av oss lurer på. 

Google er verdens mest brukte søkemotor, og hvert år søker millioner av oss etter personer, nettsider og svar på spørsmål vi lurer på.

Da Google ble grunnlagt, søkte vi kanskje mest etter enkelte stikkord, mens i senere år har søk på spørsmål som «Hvordan fikse en lyspære» økt med hele 140 prosent, ifølge Googles egen blogg.

På Google sin oversikt over søketrender kan man også få innsikt i hvilke ord og setninger forskjellige land søker mest på.

Her har vi funnet frem de ti mest populære spørsmålene på Google - og svarene på dem.

Se alle spørsmålene under!

1. Hvordan knyte et slips

Å knyte et slips er ikke så lett som det ser ut som, men ofte skal det bare litt øving til. Her kan du se en steg-for-steg video: 

2. Hvordan kysse

Dette er heldigvis enklere enn å knyte et slips. Nettsiden Klikk har tidligere skrevet om dette, og foreslår blant annet at man bør «legge hodet litt på skakke, lukke øynene og nyte kysset fremfor å tenke på hva man burde gjøre». Les resten av artikkelen her.

3. Hvordan bli gravid

Norsk Helseinformatikk har gode råd angående dette. På sine nettsider, skriver de at man selvfølgelig må slutte på prevensjon. Videre skriver de hvilke faktorer som kan påvirke eggløsningen i negativ retning:

  • Undervekt - som kan føre til sporadisk eller ingen eggløsning
  • Overdreven trening - som kan forstyrre kvinnenes kjønnshormoner progesteron og østrogen
  • Uheldig spisemønster som crash dieting (meget lavt inntak av kalorier i kortere perioder) eller å hoppe over måltider
  • Røyking - forandrer slimet i livmorhalsen, noe som kan hindre sædcellene i å nå egget. I tillegg øker det risikoen for spontanabort
  • Ikke drikk alkohol og ikke bruk narkotika
  • Ta heller ikke medisiner eller naturlegemidler uten å ha avklart med legen din om det er ok
  • Alder - etter at du har fylt 35 år er risikoen for fruktbarhetsproblemer, spontanabort og visse kromosomavvik økt. Høyt blodtrykk og svangerskapsdiabetes er også mer vanlig blant eldre mødre. Slike tilstander bidrar ikke nødvendigvis til infertilitet, men øker risikoen for komplikasjoner ved svangerskap og fødsel.
Kilde:Norsk Helseinformatikk

4. Hvordan gå ned i vekt

Dette finnes det utallige svar på der ute, men nettsiden Helsebiblioteket har et enkelt svar: Skal du gå ned i vekt, må du innta færre kalorier daglig enn du forbrenner. Les hele artikkelen her.

 
Et søk på «Hvordan gå ned i vekt» gir hele 555.000 resultater på Google. Foto: Colourbox

5. Hvordan tegne

Har du ikke studert kunst eller vokst opp i en kreativ familie, er det fortsatt håp. Youtube har mange videoer som kan være til inspirasjon:

6. Hvordan tjene penger

Den mest utbredte måten å gjøre dette på, er å finne seg en jobb. Du kan for eksempel se etter ledige stillinger på Finn, Nav eller hos et bemanningsbyrå.

Les også:Slik knekker du jobbsøker-koden

7. Hvordan lage pannekaker

Pannekaker kommer i både sunne og usunne varianter, men har du aldri laget pannekaker først, kan du prøve deg på denne «vanlige» typen: 

8. Hvordan skrive et søknadsbrev

Nav.no har flere informative artikler om dette. I denne artikkelen, forklarer de blant annet at søknaden bør ha en innledning, hoveddel og avslutning. Les hele artikkelen her.

Les også: 8 tips til en bedre jobbsøknad

9. Hvordan lage «French Toast» (Arme riddere)

Arme riddere er godt til både middags og kvelds, og på nettet finnes det utallige oppskrifter og videoer som viser hvordan du lager retten. Her er en av dem: 

10. Hvordan bli kvitt magefett

I en artikkel fra vår samarbeidspartner Klikk, forteller ernæringsfysiologen Gunn Helen Arsky at det i utgangspunktet ikke går an å punktslanke seg, men at enhver vektnedgang vil synes på livvidden ganske raskt. Les hele artikkelen her.

Les også: Derfor må du bli kvitt magefettet

Vil du finne svar på et spørsmål på nettet? Her kan du prøve våre ulike søkefunksjoner. 

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Nyhetsbrev