Nettliv

Facebook-topper innrømmer at Facebook kan skade selvfølelsen

Caroline Furu

  • Publisert: 19.12-2017
  • Oppdatert: 26.06-2018
 

Det kommer frem i et blogginnlegg David Ginsberg og Moira Burke selv la ut for noen dager siden. 

Bruken av sosiale medier har økt veldig de siste årene, og mange er kritiske til hvordan dette påvirker vår mentale helse. 

Og nylig kastet Facebook seg selv ut i debatten. David Ginsberg er direktør for forskning i Facebook, og Moira Burke jobber med å forske på hvordan internett påvirker menneskers liv. 

Les også: Eldre mener sosiale medier er overfladiske

I et blogginnlegg de la ut for noen dager siden, innrømmer de selv at det sosiale nettverket kan være skadelig for selvfølelsen.

Slik bør du ikke bruke Facebook

I blogginnlegget henviser de blant annet til tre studier som viste at mennesker som bruker Facebook på en passiv måte ofte føler seg verre etterpå. Det vil si at man scroller nedover nyhetsfeeden, men ikke tar kontakt med noen.

Forskerne bak studiene er ikke helt sikre på grunnen til dette, men antar at det er fordi mange sammenligner sitt eget liv med andres på en negativ måte.

Les også: - De voksne har tatt over Facebook

Kan brukes på en fordelaktig måte

Når det er sagt, skriver Ginsberg og Burke at sosiale medier som Facebook kan være bra for den mentale helsen din hvis du aktivt tar kontakt med andre, deler innlegg og lignende.

Videre skriver de at Facebook jobber med en rekke tiltak som skal gjøre at det sosiale nettverket påvirker folk sine liv på en positiv måte. 

Liker du denne typen artikler? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!

Nyhetsbrev