Nettliv

Syv vanlige drømmer – og hva de kan bety

Caroline Furu

  • Publisert: 13.04-2018
  • Oppdatert: 13.04-2018
 

Drømmer du om at du er gravid, skal dø eller flykter fra noe? Sjekk hva det kan bety. 

Drømmer er et mystisk fenomen, og mange av oss drømmer flere ganger i uka. Ofte drømmer man om det samme igjen og igjen, og lurer på om det har noen sammenheng med livssituasjonen sin.

Les også: Her er tegnene på at du begynner å bli utbrent

For hva betyr egentlig drømmene våre? Lauri Loewenberg er drømmeanalytiker og har analysert drømmene til over 75.000 mennesker verden over.

Til nettstedet Insider forteller hun at drømmene våre kan si noe om hva vi er redd for i livet.

— Våre underbevisste følelser er en respons på det vi frykter i dagliglivet. Den eneste forskjellen er at vårt underbevisste sinn er mer ærlig angående hva vi frykter enn vårt bevisste sinn, sier hun.

Til nettstedet avslørte hun også hva syv vanlige drømmer kan bety. Se om du kjenner deg igjen i noen av dem!

1. Du drømmer om at du faller

Kanskje har du drømt om at du faller ned en trapp, en skrent eller utfor et stup. Ifølge Loewenberg, er dette ofte et resultat av at livet ditt ikke går den retningen du vil, eller at du nettopp har opplevd en «nedtur».

— Disse drømmene er underbevisstheten din sin måte å fortelle deg at det er på tide å ta en ny retning, sier hun, og legger til at disse drømmene kan oppstå når du er skuffet eller deprimert over noe.

2. Du drømmer om at du er gravid

Hvis du ikke prøver å bli gravid men stadig vekk drømmer om at du blir det, kan dette symbolisere at noe nytt er i ferd med å skje i livet ditt, ifølge Loewenberg. Videre forteller hun at dette er en drøm mange har når de studerer eller jobber med å starte sitt eget firma.

 
 

3. Du drømmer om at du er forsinket

Drømmeanalytikeren forteller at dette er en vanlig drøm blant journalister eller mennesker i andre bransjer som stadig vekk har en deadline de må rekke.

— Har du et mål om å rekke et karrieremål innen en spesiell dato? Er du singel, mens alle vennene dine er gift og har barn? I så fall, kan det hende at underbevisstheten din prøver å vise deg dette scenarioet så du kan bestemme deg om dette presset hjelper deg, eller bare forårsaker unødvendig stress, sier hun.

Les også: Nordmenn på Europa-toppen i jobbstress

4. Du drømmer om at du skal dø

Ifølge Loewenberg indikerer denne vanlige drømmen at noe i livet kommer til å forandre seg eller ta slutt. Dette er underbevisstheten sin måte å presentere forandringene for deg sånn at du lettere kan gi slipp og gå videre.

— Å drømme at barnet vårt dør er spesielt vanlig fordi de ofte når nye milepæler som at de lærer seg å gå, begynner på skolen eller lærer seg å kjøre. Disse milepælene er som små «dødsfall» fordi de markerer slutten på en fase av livet, sier hun.

5. Du drømmer om at partneren din er utro

Videre forteller hun at det er veldig vanlig å drømme om at den du er sammen med er utro. Hvis du allerede har grunn til å tro at partneren din er utro, kan disse drømmene være en advarsel på hva som kan vente seg i fremtiden.

Men ifølge Loewenberg, kommer disse drømmene oftest ut av det blå, og er ikke en indikasjon på at partneren din går bak ryggen din.

Disse drømmene kan også bety at det er et «tredje hjul på vogna» i forholdet, som får deg til å føle at noen kaster bort tiden din.

 
 

6. Du drømmer om at tennene dine faller ut

Gjennom sin forskning på drømmer, har Loewenberg funnet ut at drømmer som omhandler munnen, halsen eller tennene dine kan signalisere et kommunikasjonsproblem.

— Det er meningen at tennene dine skal sitte fast, så når du drømmer at de faller ut, kan det være en indikasjon på at du har sagt noe du burde latt være å si, sier hun.

7. Du drømmer om at du blir jaget eller løper fra noe

Denne drømmen er også veldig vanlig, og ifølge Loewenberg, kan den bety at man prøver å unngå noe. Mer spesifikt, kan det bety at man prøver å unngå en konfrontasjon, en forpliktelse eller et problem.

— Underbevisstheten liker ikke at man rømmer unna, og når du unngår å takle vanskelige situasjoner på dagtid, kan du bli tvunget til å takle dem på natten i drømmene dine, sier hun.

Det er uansett viktig å huske på at det er du som bestemmer over livet ditt, og ikke drømmene dine.

— Drømmene dine er bare resultater av hva du har opplevd gjennom dagen, og den beste måten å få rolige og behagelige drømmer på, er å takle problemene dine så godt du kan på dagtid, sier Loewenberg. 

Les også: Syv vanlige fraser du aldri bør si under en krangel

Mer fra Nettliv

Nyhetsbrev