Her kan du se når det er båndtvang der du bor

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 23.08-2018
  • Oppdatert: 23.08-2018
Hunder har behov for å løpe fra seg, men det er ikke alle steder det er lov.Foto: Halfpoint / Shutterstock / NTB scanpix

På Norsk Kennel Klub sine nettsider, kan du sjekke hvilke regler som gjelder i din kommune. 

Er du klar for å endelig slippe Fido løs igjen uten å bekymre deg for å få en saftig bot (i skrivende stund 3000 kroner)? Den generelle båndtvangen gjelder til og med 20.august, og mange tror derfor at det nå er fritt fram for sine firbente venner – men det stemmer ikke helt.

Les også: Dette er Norges mest populære hunderaser

Hver kommune kan nemlig velge om de vil utvide båndtvangen, ifølge Norsk Kennel Klub. 

Dette kan for eksempel gjelde i parker, ved barnehager eller gravplasser.

For å sjekke om det fortsatt er båndtvang der du bor, kan du gå inn på NKK sitt kart. I områdene som er markert med grønt, er det ikke båndtvang igjen før neste år. Områdene som er markert med lys rødt eller rødt har en sterkt utvidet båndtvang.

(Saken fortsetter under)

/

Les også: Her kan du finne hunderasen som passer deg

Hvis det fortsatt er båndtvang der du bor, kan du gå inn på din kommunes nettside og se om det finnes en hundepark i nærheten av deg. Her kan de firbente løpe fritt uansett om det er båndtvang. Bor du for eksempel i Oslo eller Stavanger, er det flere hundeparker å velge mellom. 

DEL

FØLG OSS