Oscar-utdelingen uten vertskap for første gang på 30 år

Tone Knipperud

  • Publisert: 05.02-2019
  • Oppdatert: 05.02-2019

Etter at Kevin Hart trakk seg som programleder av prisutdelingen har ikke produksjonen funnet en erstatter. Nå blir showet gjennomført uten vertskap.

Det blir ingen programleder til Oscar-utdelingen i år. Det bekreftet en pressetalsmann for Oscar-akademiet til Fox News mandag.

I desember ble skuespiller og komiker Kevin Hart annonsert som programleder for den prestisjetunge prisutdelingen. Hans vertskap vekket reaksjoner på sosiale medier på grunn av hans tidligere homofobiske ytringer på Twitter.

På grunn av dette, valgte Hart å trekke seg som vert. Han unnskyldte seg på Twitter:

– Jeg beklager at jeg har såret folk… Jeg utvikler meg og ønsker å fortsette med det. Målet mitt er å bringe folk sammen, ikke drive dem fra hverandre.

Programlederstillingen har blitt omtalt som en utakknemlig og lite attraktiv jobb. Seth MacFarlane, skaperen av «Family Guy», var vert i 2013 og syntes det var vanskelig:

– Det er en «gig» hvor alles øyne hviler på deg. Når du gjør noe som er såpass i rampelyset og fokuset, blir du møtt med mange synspunkter fra mange mennesker. Det er lenge siden jeg har lest en anmeldelse av en Oscar-seremoni som blir hyllet, sa han til Entertainment Weekly i desember.

Bakgrunn: Oscar-utdelingen mangler fortsatt programleder

30 år siden sist - var en fiasko

Sist showet ble gjennomført uten programleder var i 1989. Det ble møtt med kraftig kritikk for gjennomføringen, og spesielt åpningsnummeret fikk gjennomgå. Det var et 11 minutter langt musikal-nummer ledet av skuespilleren Eileen Bowman - som var i karakter som Snøhvit.

Åpningsnummeret var en sporadisk sammensetning av mennesker utkledd som stjerner, Snøhvit som hilser på og synger til flere av de kjente fjesene i salen, sanginnslag fra Merve Griffin med «I’ve got a lovely bunch of coconuts», dansende par, en parodi av sangen «Proud Mary» sunget i duett av Rob Lowe og Snøhvit, dansende bord og stoler - for å nevne noe.

Flere store Hollywood-profiler, deriblant Julie Andrews og Paul Newman, sendte et klagebrev til Oscar-akademiet.

«Den 61. Oscar-utdelingen var en flause, både for Oscar-akademiet og for hele filmindustrien. Det er verken passende eller akseptabelt at det beste arbeidet i filmindustrien blir anerkjent på en så nedverdigende måte,» stod det i brevet, ifølge History.com.

Det gjenstår å se om den 91. Oscar-utdelingen blir en like stor fiasko som det den 61. var. Prisutdelingen avholdes søndag 24. februar.

Se også:Slik så stjernene ut på Oscar-utdelingen for 20 år siden:

DEL

FØLG OSS