Shippingmagnat John Fredriksen fyller 75 år

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 10.05-2019
  • Oppdatert: 10.05-2019
Fredriksen skal i første omgang feire dagen med familien. Foto: Ints Kalnins/Reuters

Til tross for den enorme formuen, vet døtrene hans akkurat hva de skal gi til en som har alt. 

Til Nettavisen avslører nemlig én av hans tvillingdøtre, Kathrine Fredriksen (35) hva de skal gi faren på den store dagen.

– Kort så kan jeg fortelle at vi feirer med familien, men vi skal ha noe større om noen uker i Oslo. Vi gir ham en opplevelse ettersom han er ikke opptatt av materielle ting, sier hun til Nettavisen.

/

John Fredriksen vokste opp på Etterstad i Oslo i helt vanlige kår, men er nå tidenes rikeste nordmann. Ifølge Kapital hadde han en formue på 113 milliarder i slutten av 2018.

Les også: Fredriksen selger luksusleilighet på Geilo

Han begynte karrieren sin allerede som 16-åring i skipsmeglerfirmaet Blehr og Tenvig, og jobbet seg oppover gjennom forskjellige meglerfirmaer i Norge og i utlandet.

På midten av 70-tallet startet han skipsmeglerfirmaet Northern Shipping AS sammen med tre andre. Nå kalles han «Storeulv» og er verdens største tankreder.

Fredriksen er kjent for å være svært mediesky, men har uansett skapt overskrifter blant annet fordi han har sluppet unna milliarder i skatt.

Les også: Fredriksen: – Jeg har hatt mange søvnløse netter i mitt liv

Fredriksen var gift med Inger Astrup Fredriksen i 29 år, inntil hun døde i 2006. Sammen med henne fikk han døtrene Kathrine og Cecilie, som også har blitt kjente forretningskvinner i voksen alder.

Selv om Fredriksen er mest kjent for formuen han har bygget opp, kommer familien før alt annet.

– Det viktigste for min far er familie. Han har lært meg og min søster å ikke gi opp og å lytte til seg selv, sier datteren Kathrine til Nettavisen.

I fjor fant Fredriksen kjærligheten igjen med iranske Maryam Mohaghegh (47). Se video her: 

DEL

FØLG OSS