Tidligere livvakt: Derfor skjulte Michael Jackson alltid ansiktet sitt

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 07.10-2019
  • Oppdatert: 07.10-2019
Jackson viste sjelden frem ansiktet sitt ute i offentligheten. Her var han sammen med ekskona Debbie Rowe i 1996. Foto: Chris Pizzello/AP

Mange trodde den legendariske artisten skjulte ansiktet for å skjule operasjonene han hadde tatt, men ifølge hans tidligere livvakt var det av en helt annen grunn.

Michael Jackson en av verdens mest populære artister, men samtidig var han en mystisk og myteomspunnet person. 

Han skjulte ofte ansiktet bak hatter og skjerf, og ble ofte sett med plaster på nesa. Men det var ikke fordi han prøvde å skjule operasjonene han hadde utført, ifølge den tidligere livvakten Matt Fiddes.

Til britiske Metro, forteller han at det heller var for å holde seg relevant.

– Han visste hvordan han skulle manipulere mediene. Han visste akkurat hvordan han skulle komme på forsiden. Han pleide å ha et møte med en gang han kom til en by, forteller Fiddes.

Les også: Her kan du snuse i Jacksons FBI-mapper

Ifølge livvakten var det viktig for Jackson å bevare sitt mystiske image.

– 90 prosent av gangene funket det. Enten tok han på seg en maske, tape på hendene eller tape på nesen. Han sa at han ville at livet hans skulle være verdens største mysterium, sier den tidligere livvakten til Metro.

Den ikoniske artisten var gift med Lisa Marie Presley fra 1994-1996 og senere med Debbie Rowe fra 1996-1999. Likevel var det mange som satt spørsmålstegn ved hans legning.

– Michael ville ikke at mediene skulle vite om han var hetero- eller homofil fordi da kom avisene til å slutte å skrive om ham, sier Fiddes.

Les også: Neverland til salgs igjen

Selv om det er nesten ti år siden han døde, skaper popkongen fortsatt overskrifter verden over. 

I mars sendte HBO den omstridte dokumentaren «Leaving Neverland», som fortalte historiene til to menn som hevdet at de hadde blitt seksuelt misbrukt av Jackson.

Dokumentaren fikk massiv oppmerksomhet, og ble den tredje mest sette dokumentaren på HBO det siste tiåret.

DEL

FØLG OSS