Svein Østvik i sorg etter morens bortgang

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 08.01-2020
  • Oppdatert: 08.01-2020
Svein Østvik sammen med Hilde Skovdahl på TV3s 30-årsjubileum i 2018.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Den ellers så blide TV-profilen mistet moren Lilly (93) i julen. – Du stod igjennom min kamp, skriver «Charter-Svein» i et Facebook-innlegg. 

Svein Østvik (58) ble kjent for sine morsomme spøker og gode humør gjennom serier som «Charterfeber» og «Skal vi danse».

Den siste tiden har imidlertid vært tøff for Østvik. I slutten av desember skrev han i et Facebook-innlegg at moren hans Lilly (93) døde natt til lille julaften. Det var Se og Hør som omtalte saken først.

«Etter kort tids sykdom så var livet ditt over mamma! Du klarte rett og slett ikke mer men jaggu har du stått for mye! Du fineste hjerte av gull», skriver han på Facebook.

Les også: Charter-Svein får sommerjobb av TV2

Nyttårsaften la Østvik ut et nytt innlegg hvor han skrev om året som har gått og kjærligheten til moren.

Han beskriver moren som en omsorgsfull person som alltid stilte opp for han.

«Noen ganger som en hønemor på jobb. Alarmerende i sin bekymring, kanskje litt i overkant invaderende, men hun var der på sin måte og utviste sin kjærlighet», skriver TV-profilen.

I humorserien «Charterfeber» ble Østvik kjent som en morsom festløve som stadig vekk hadde en øl i hånda.

I desember innrømmet han til ABC Nyheter at det har blitt for mye fest og alkohol opp gjennom, men at han har tatt tak i problemet nå. 

Les også: Her er de nye deltagerne i «Farmen kjendis»

– Man tror man drikker for å slukke problemer, men det starter gjerne med en god følelse. Man drikker kanskje mer når man har det bra. Slik har det ofte vært for meg, jeg mestret ikke det å ha lykkefølelse i kroppen, sa han, og la til: 

– Jeg måtte finne bakgrunnen for at jeg har vært så destruktiv. Jeg har også tatt tak i rastløsheten min.

I Facebook-innlegget roser han moren sin for å ha hjulpet ham med å kutte ned på alkoholen.

– Du stod igjennom min kamp mot demoner og flasker med alskens innhold, og vi klarte å beholde vår glede av å dele vårt liv med hverandre, skriver han.

DEL

FØLG OSS