Tre døde etter bassengfest hos russisk influenser

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 03.03-2020
  • Oppdatert: 03.03-2020
Tørris blir ofte brukt som kjøle- og frysemiddel, men kan være farlig hvis det brukes i rom med dårlig ventilasjon. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Festen tok en dramatisk vending etter det ble helt 25 kilo tørris i bassenget.

Den tragiske ulykken skjedde da influenseren Yekaterina Didenko (29) skulle feire bursdagen sin i helgen, ifølge BBC.

Hun hadde leid et bassenganlegg med badstue for anledningen, og tørrisen skal ha blitt helt ned i bassenget fordi noen av gjestene i bursdagen syntes vannet var for varmt.

Etter tørrisen ble helt ned i bassenget, hoppet flere av gjestene ned i vannet for å kjøle seg ned. Da skal de ha fått pusteproblemer og besvimt.

Les også:  Kvinne døde i fallulykke i Oslo

Tørris er en form for fryst karbondioksid, og blir for det meste brukt som kjøle- og frysemiddel. Ifølge Department of Health kan stoffet være svært farlig hvis det brukes for mye av det i et lite rom med dårlig ventilasjon.

Dette er fordi isen omdanner seg til gass som kan være veldig skadelig å puste inn. Ifølge Metro ble det helt 25 kilo tørris nedi bassenget, som befant seg inne i et lite lokale.

(Saken fortsetter under) 

Tre av vennene til influenseren døde etter å ha pustet inn gassen, og en av dem var hennes egen ektemann.

Didenko er farmasøyt og har 1,5 millioner følgere på Instagram. Hun deler ofte bilder av familien sin og informasjon om forskjellige medisiner.

Etter den tragiske ulykken i helgen, la hun ut en story på Instagram hvor hun sa at hun var helt knust.

Les også: Ragnhild ble funnet død i fryseboks: – Det plager meg fortsatt

– Valya er ikke med oss lenger. Eller Natalia. Eller Yuri. Jeg gråt ikke i går. I dag eksploderte jeg bare. Jeg kunne ikke tro at det var sant, det var et mareritt, sa Didenko ifølge Metro.

En russisk undersøkelseskomité skal ha begynt å etterforske hendelsen. De andre gjestene på festen skal være i 30-årene, og flere av har tatt skade av den store mengden med tørris.

DEL

FØLG OSS