Unni Askeland snakker ut om sorgen over Ari Behn

Caroline Furu

Caroline Furu

  • Publisert: 04.03-2020
  • Oppdatert: 04.03-2020
Ari Behn, Unni Askeland og Per Heimly under åpningen av deres utstilling på Galleri Nygaten i Bergen i 2013. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Kunstneren Unni Askeland forteller at hun ofte tenker på de ubesvarte anropene fra Ari Behn. – Det er så jævlig, sier hun til Dagbladet. 

Unni Askeland (57) ble kjent med Ari Behn for over 20 år siden, og ble etter hvert en av hans nærmeste venner og kunstnerkollegaer.

Etter Behn tok sitt eget liv første juledag i fjor, har hun tenkt mye på den siste tiden med ham. I et intervju med Dagbladet (bak betalingsmur) forteller hun at hun ikke hadde forstått hvor dårlig det gikk med Ari.

– Selv om jeg skjønte at Ari var langt nede den siste tiden, forsto jeg ikke hvor ille det faktisk var. Så lenge jeg har kjent ham, har han hatt mørke perioder. Men i ettertid har jeg tenkt på noen ting. Som at han ikke ville legge på når vi snakket i telefonen. Som om han ikke ville avslutte samtalene våre, sier hun. 

Les også: Ari Behn minnes over hele landet

Askeland er en av de som har blitt sittende igjen med mange spørsmål og tanker etter Behns død. Hun sier at telefonene hun ikke fikk tatt plager henne spesielt mye.

– Jeg tenker på de ubesvarte anropene ... Og det er så jævlig. De telefonene jeg ikke tok fordi jeg ikke rakk dem, og de jeg burde svart på, men av forskjellige årsaker ikke fikk gjort, sier hun til Dagbladet.

Fotograf Per Heimly var også en av Aris nærmeste venner. Dagen etter nyheten om Aris bortgang, skrev han på Facebook at han var sønderknust.

Les også: Denne julen har hele Norge dårlig samvittighet

«Jeg er i bunnløs sorg over å ha mistet min beste venn og blodsbror Ari Behn i dag. Jeg elsket Ari og han vil for alltid være ved min side», skrev han.

I januar kom det frem at Askeland og Heimly jobbet med en minneutstilling om Ari Behn på Galleri Røgden på Grue FInnskog. Den åpner allerede 13.mars og blir en del av Finnskogutstillingen.

– Det blir en ode til vår kjære Ari. Han er av mine aller nærmeste venner, mens Ari jo er Per sin sjelevenn og blodsbror. Vi fant ut at nå må vi gjøre noe med denne tomheten, sa Unni Askeland om utstillingen til lokalavisen iSolør i januar.

Om du har det vanskelig eller kjenner noen som har det vanskelig, be om hjelp! Ring en venn, snakk med familien din, gå til fastlegen eller ring Mental Helses hjelpetelefon: 116 123, Røde Kors: 80033 321 eller Kirkens SOS: 22400040.

DEL

FØLG OSS