Italia forbyr «valpeyoga»
Helsedepartementet i Italia har gitt forbud mot «valpeyoga» på grunn av bekymring rundt hundevalpene som brukes, skriver CNN. «Valpeyoga» er et fenomen som på kort tid har tatt verden og sosiale medier med storm. Flere steder i Europa, USA og Australia kan folk tøye i valpeselskap. Leder av helsedepartementet i Italia, Giovanni Leonardi, sier treningsøkter med valper faller inn under Italias dyreassisterte intervensjonslov. – Det betyr at det er kun voksne hunder som kan brukes i yogaøkter. Dette for å beskytte valpenes helse- og velvære, så vel som brukernes sikkerhet, sier Leonardi. Avgjørelsen kommer etter en etterforskning i mars av det populære italienske nyhetsprogrammet «Striscia la Notizia», som påsto at valper ble mishandlet på ulike yogasentre. I Norge har Dyrebeskyttelsen Norge advart mot å delta på valpeyoga, fordi de mener det kan være brudd på dyrevelferdsloven.
MC-fører til sykehus etter utforkjøring i Trondheim
En MC-fører er fraktet til St. Olavs hospital i Trondheim etter en MC-ulykke ved Strindheimstunnelen i Trondheim. MC-føreren var bevisst, men skadeomfang er ukjent. Politiet mistenker at hendelsen har skjedd i forbindelse med en forbikjøring, der MC-føreren har mistet kontroll og havnet i en fjellvegg, melder politiet i Trøndelag på X.
Mann forsøkt skutt på bar i Sverige
Politiet leter etter en mann som skal ha prøvd å skyte en annen mann inne på en bar i sentrum av den svenske byen Nyköping fredag kveld. Meldingen om saken kom fredag kveld. – Vi fikk en samtale fra en mann som sa at en annen mann hadde forsøkt å skyte ham inne på baren, forteller vakthavende befal Kurt Marklund i politiregion Öst. Politiet mener å ha gode spor å gå etter, i og med at hendelsen skjedde på et sted der mange mennesker var samlet. – Foreløpig er det uklart om personen fikk avfyrt et skudd, men dette undersøker vi nå, og personen mistenkes for grovt våpenlovbrudd og drapsforsøk, forteller Marklund. (NTB)
Mann drept i Motala i Sverige
En 35-årig mann er drept utendørs i den svenske byen Motala. Politiet har pågrepet en mistenkt mann i saken. Politiet fikk melding om hendelsen klokka 20.19 fredag. Mannen ble funnet hardt skadd utenfor en dagligvarebutikk i bydelen Råssnäs. – Han var blitt skadd med et provisorisk våpen, og ambulansepersonell kjempet for å reddet livet hans, men han døde dessverre, Kurt Marklund, vakthavende befal i politiets region Öst. Rett etter midnatt ble en mann pågrepet, og han er mistenkt for drapet. – Ettersom det skjedde utendørs, bør det være mange til hendelsen, og vi undersøker dette nå, forteller Marklund. Motala ligger ved bredden av Vättern og omtrent 25 mil sørvest for den svenske hovedstaden. (NTB)
Mexico: Tre savnede surfeturister funnet døde
En amerikansk og to australske turister som har vært savnet i delstaten Baja California i Mexico, er funnet døde, ifølge amerikansk politi. De to australske brødrene på 30 og 33 år og amerikaneren på 33 år ble sist sett 27. april, ifølge påtalemyndigheten i delstaten helt nordvest i Mexico. Ifølge nyhetsbyrået AFP bekrefter amerikanske FBI fredag at tre døde som er funnet Santo Tomas, er de savnede. FBI opplyser ikke noe mer om identitetene. Funnstedet ligger rundt 45 kilometer unna Ensenada, der de tre skulle overnatte. Tre mexicanske borgere har vært i avhør, opplyste delstatsmyndighetene torsdag. Det er imidlertid uklart om de var involvert i forsvinningene. (NTB)
Full fyr i en låve i Sigdal - oppretter sikkerhetsavstand
Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i låve i Sigdal i Buskerud. Det skal være full fyr i låven. Det ligger et hus ca. 15 meter fra låven, melder Sør-Øst politidistrikt X. – Alle beboere i huset har kommet seg ut, forteller operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud ved Sør-Øst politidistrikt til NRK. Det skal være flere bygninger i området som er tilknyttet gården. I en oppdatering klokken 04.04 skriver politiet at Brannvesenet har satt en sikkerhetsavstand til 300 meter. – Dette på grunn av gass og en tønne med diesel som er i låven. Det skal også stå en EL-bil der, sier Johnsrud. Klokken 04:51 opplyser politiet at en gassflaske har eksplodert. Ingen ble skadet. Det er så langt ikke kjent om det er dyr i låven.
Mann til sykehus etter knivstikking på Hønefoss
Nødetatene rykket ut etter melding om knivstikking i Hønefoss sentrum natt til lørdag. En mann ble kjørt til sykehus for undersøkelser og behandling. Politiet pågrep en mann som er mistenkt for å ha knivstukket fornærmede. Det er uvisst om flere enn de to var involvert i hendelsen. Politiet jobber på stedet, melder Sør-Øst politidistrikt på X klokken 03.39
Tidligere RU-leder melder seg ut etter ny leders terror-uttalelser
Tidligere leder av Rød Ungdom, Alberte Bekkhus, melder seg ut av organisasjonen etter at nåværende RU-leder, Amrit Kaur, omtalte Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre og Nicolai Tangen som terrorister i en TikTok-video. – For et drøyt tiår siden meldte jeg meg inn i Rød Ungdom. 10. mai i fjor, meldte jeg min avgang som RU-leder. I dag, meldte jeg meg med tungt hjerte ut av organisasjonen jeg vokste opp i, skriver Alberte Bekkhus på Facebook-konto fredag kveld. Hun skriver videre at å se AUF-leder Astrid Hoem svare på anklager om at hennes partileder, og hennes parti, kalles for terrorist - det går ikke. – Jeg er fortsatt stolt medlem av Rødt og har ingen planer om endre det, hvis noen skulle lure, skriver Bekkhus. Amrit Kaur ble fredag kveld kastet på glattcelle etter å ha demonstrert utenfor Norges Bank i Oslo. Hun kritiserte både oljefondet og Norges Banks investeringer i våpenselskaper som har avtaler med Israel. Fredag kveld sier Kaur at hun er enig at det var drøyt å kalle Støre for terrorist, men at hun ikke kommer til å slette videoen. Til Nettavisen sier Kaur fredag kveld at hun trekker uttalelsen om Støre. – Jeg hadde nettopp kommet ut fra glattcelle og hadde nok litt høyt energinivå. Hun mener Arbeiderpartiet har gjort for lite rundt situasjonen på Gaza.
13 døde i uvær i Haiti
Nord i Haiti har minst 13 personer omkommet etter flere dager med kraftig regn, de fleste i jordskred i nærheten av kystbyen Cap-Haitien. Der er over 2200 hus er rammet av flom, og mange husdyr har blitt tatt av vannmassene, ifølge myndighetene. De er ventet mer regn de nærmeste dagene. (NTB)
Regjeringen: 140 millioner til sykehus i Narvik og Lofoten
Regjeringen vil i revidert nasjonalbudsjett gi 80 millioner kroner til Narvik sykehus samt 60 millioner kroner til sykehuset i Lofoten, skriver Fremover. Da tidligere helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) fredet sykehusene på Gravdal i Lofoten og i Narvik fra Helse Nords omstillingsarbeid, fulgte det med en lovnad om mer penger til å drifte sykehustjenestene. Ifølge avisa Fremover vil revidert nasjonalbudsjett inneholde 145 millioner kroner til de to sykehusene. 80 millioner av dem er satt av til sykehuset i Narvik, mens 60 millioner kroner skal gå til sykehuset på Gravdal i Lofoten. Revidert nasjonalbudsjett legges fram 14. mai. Pengene kommer i tillegg til den ekstraordinære bevilgningen på 240 millionene som allerede er bevilget til Helse nord i år. (NTB)