På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Reise

Brač: Her finner du Kroatias mest populære strand

Bilde av Zlatni Rat-stranden som ligger på øya Brac ved byen Bol i Kroatia. Stranden er spesiell og kan ligne et gyllent horn som er omringet av krystallklart hav. Mot land kan man se grønne trær. Vi forklarer hva du må se og gjøre på Brac, som ligger utenfor Split i Kroatia, samt hjlper deg med å finne billige reiser til Brac, hvorav restplasser er populære.
Øya Brač som ligger rett utenfor Split i Kroatia kan by på alt fra vakre strender til en spennende historie. En av hovedattraksjonene på øya er den populære stranden Zlatni Rat som også blir kalt «Det gylne hornet». (Foto: Colourbox)

Kroatia kan by på mange skatter, og en av dem er øya Brač som ligger utenfor Split. Her finner du stranden Zlatni Rat, samt andre spennende attraksjoner.

Den ikoniske stranda Zlatni Rat, eller «Det gylne hornet» som mange også kaller den, finner du på øya Brač i Kroatia. Øya er en kort fergetur fra Split og her kan du finne alt fra en rik kultur til spennende historie.

Fortsatt ikke overbevist om at Brač bør besøkes? La oss overbevise deg med fem spennende ting øya kan tilby, samt hvor du kan finne billige reiser som også gleder lommeboken.

Restplass
Billige reiser til øya Brač

Billige reiser til øya Brač

Sjekk prisen hos Apollo

På utkikk etter billige reiser til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Fem ting du må se og gjøre på øya Brač

Mange reiser til Brač for å oppleve den spektakulere stranden Zlatni Rat, og vi velger derfor å ikke nevne denne stranden i vår liste over fem ting du må se og gjøre da den for mange vil regnes som nokså åpenbar. Under finner du altså fem andre ting vi anbefaler å se og gjøre på øya:

Utsikt fra det høyeste punktet på øya Brac i Kroatia kalt Vidova Gora. Her kan du se blått hav og andre naboøyer i Adriaterhavet, samt skimte den populære stranden Zlatni Rat. r utenfor Split i Kroatia, samt hjlper deg med å finne billige reiser til Brac, hvorav restplasser er populære.
Liker du å gå tur kan du bestige Vidova Gora som er det høyeste punktet på Brač. Fra toppen kan du blant annet se den populære stranden Zlatni Rat.

1. Vidova Gora

Vidova Gora er det høyeste punktet på Brač, og byr på fantastisk utsikt over øya og Zlatni Rat. Tur-retur er på ca. 10,6 km og tar rundt 3,5 timer. Turen opp er rangert som moderat av Earth Trekkers, men utsikten fra toppen er absolutt verdt turen. Det er også mulig å kjøre til toppen dersom du foretrekker det.

2. Škrip

Škrip er øyas eldste bosetning og er hjem til flere museer som forteller historien om Brač, inkludert Brač Museum som er å finne i en festning fra renessansen. Landsbyen tilbyr også et fascinerende innblikk i øyas lange historie, fra romertiden til i dag. Škrip ligger nord på øya og er bare en kort tur fra Supetar.

Er du glad i historie kan vi anbefale å besøke den Kroatiske byen Dubrovnik!

3. Skulpturskole i Pučišća

Pučišća er kjent for sin tradisjonelle steinhoggerskole. Skolen har studenter fra hele verden som lærer kunsten å forme Brač-steinen som er brukt i mange berømte bygninger globalt, som for eksempel Det hvite hus, ifølge Wikipedia. Besøkende kan se studenter i arbeid og kjøpe unikt håndverk som suvenir.

restplasser
Billige reiser til øya Brač

Billige reiser til øya Brač

Sjekk prisen hos Restplass.no

Lurer du på om Brač er rett destinasjon for deg? Sjekk ut guiden vår hvor reiseeksperten deler sine beste tips til Kroatia-ferie.

4. Vin- og olivenoljesmakingv

På grunn av det tørre og solrike klimaet er Brač også ideelt for vindyrking. Den mest kjente vinen fra øya er produsert av Plavac Mali-druen som er en rød druetype. En fin ettermiddagstur kan derfor være å dra til en av de lokale vingårdene for å smake på den lokale vinen.

Drikker du ikke vin kan Brač også by på olivenolje som er produsert på øya og som er kjent for sin høye kvalitet.

5. Supetar

Som øyas hovedby har Supetar en sjarmerende blanding av moderne liv og rik historie. Du kan utforske lokale butikker, besøke St. Peter Kirken i sentrum, og nyte lokale delikatesser på en av de mange restaurantene eller kafeene.

Bilde som er tatt fra kysten og inn mot hovedbyen på øya Brac i Kroatia. Supetar bader i gyllent sollys og på bildet ser du klassiske murbygg med røde tak. Vi forklarer hva du må se og gjøre på Brac, som ligger utenfor Split i Kroatia, samt hjlper deg med å finne billige reiser til Brac, hvorav restplasser er populære.
Hovedbyen på øya Brač er Supetar, og her kan du finne alt fra vakre strender til restauranter og kafeer. (Foto: Colourbox)

Her har vi forresten laget en omfattende guide som blant annet forteller når det er best å dra til Kroatia for å oppleve sol og varme.

Hvor kan man bo på Brač?

Selv om Brač er en av Kroatias største øyer, er den liten nok til at man fint kan utforske hele øya mens man er på ferie der. Og det er to byer som er de mest vanlige å bo i når man besøker øya hvorav den ene er på nordkysten, og den andre på sørkysten.

Supetar finner du ved nordkysten av Brač, og det er dette som er øyas hovedby hvor du også finner den største fergeterminalen. Supetar er et livlig sted hvor du finner et variert utvalg av restauranter, kafeer, butikker og vakre strender. Nordkysten byr på flere familievennlige strender og aktiviteter, noe som gjør beliggenheten spesielt populær blant de som reiser til Brač med barn.

Bol finner du på sørkysten, og byen er kanskje mest kjent for Zlatni Rat-stranden. Bol er en sjarmerende by med smale gater og historisk arkitektur. Rundt byen finner du også gode muligheter for vannsporter som blant annet vindsurfing. Sørkysten av øya byr også på flotte turmuligheter hvor du blant annet finner Vidova Gora som er det høyeste punktet på øya.

Østkysten og vestkysten er generelt mindre utviklet turistmessig og kan tilby en mer autentisk opplevelse av øylivet. Her kan du finne roligere strender, skjulte viker, og sjarmerende små landsbyer.

Kroatia er forresten kåret til årets feriefavoritt av Lonely Planet!

kun hotell
Her finner du hotell på Brač

Her finner du hotell på Brač

Sjekk prisene her

Hvordan reise til Brač?

Den vanligste måten å komme seg til Brač fra Norge er ved å fly til Split som er nærmeste store by med internasjonal flyplass. Herfra kan man enten ta ferge eller katamaran for å komme seg til øya.

Den mest populære måten er å ta ferge fra Split til hovedbyen Supetar på Brač. Fergene går flere ganger om dagen og turen tar omtrent 50 minutter. Skal du videre til Bol kan du enten ta buss, taxi eller leie bil.

Ønsker du å reise direkte til Bol fra Split kan en katamaran være et alternativ. Disse går derimot ikke like ofte som fergene og krever derfor litt mer planlegging.

Visste du at mange velger å besøke Brač som en dagstur fra Split? Er dette beste løsningen for deg anbefaler vi å lese reiseguiden vår til vakre Split i Kroatia.