På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Cruise i Karibien og matparadis på havet: Utopia of the Seas

Bilde av matinfluenser Simen Vatne på cruiseskipet Utopia of the seas i Karibien. Han sitter i en grå stol, ute på et soldekk, smiler og har på seg hvit t-skjorte, en hvit shorts og solbriller. Rundt ham ser du andre stoler ute på cruiseskipets soldekk. Simen har skrevet en artikkel hvor han tar for seg maten og drikken om bord på det populære og nest største cruiseskipet i verden, tilhørende Royal Caribbean, og som tilbyr 3- og 4-netters cruise, og starter i Port Canaveral (Orlando), Florida. Herfra seiler de til Bahamas, Nassau og deres egen private øy, Perfect Day at CocoCay. 
tilhørende Royal Caribbean tilbyr 3- og 4-netters cruise, og starter i Port Canaveral (Orlando), Florida. Herfra seiler de til Bahamas, Nassau og deres egen private øy, Perfect Day at CocoCay.  (Foto: Simen Vatne)

Matinfluenser Simen Vatne, fikk prøve den kulinariske opplevelsen verdens nest største cruiseskip, Utopia of the seas kan være!

Simen Vatne, som lager mat- og drikke-innholdet her hos oss i Startsiden med Foodie fikk oppleve alt det kulinariske verdens nest største cruiseskip, Utopia of the seas serverer! Her kan du lese hva matinfluenseren synes da han smakte seg gjennom det populære cruiset i Karibien. Er du interessert i cruise – og spesielt dem med fokus på mat og drikke i toppklasse – er dette med andre ord artikkelen for deg!

Simen Vatne har testet maten ombord på Utopia of the Seas

Som matinfluenser og cruise-entusiast fikk jeg muligheten til å være med på en førpremiere av Utopia of the Seas og var blant de aller første som fikk prøve matopplevelsene på Royal Caribbeans splitter nye skip. 

Med sin jomfrutur den 19. juli 2024, er skipet det jeg vil kalle for «en kulinarisk destinasjon» på de syv hav. Her kan du få et førstehåndsinntrykk av de 22 spisestedene og 13 barene ombord, og oppleve hvordan dette enorme skipet gjør hver måltid til et minneverdig eventyr.

Startsidens ambisjon er å gi deg de beste tipsene og triksene til reisen, og her kan du finne alle våre reisetips.

Bildet viser en vakker strand på Coco Cay i Karibien. Stranden er fylt med mennesker som nyter solen og det klare, turkise vannet. Noen svømmer, mens andre flyter avslappet på blå flytemadrasser. Langs stranden er det flere palmer og parasoller som gir skygge, og man kan se fargerike strandstoler og små hytter i bakgrunnen. Himmelens dramatiske skyer gir bildet en ekstra dimensjon, og de grønne trærne i horisonten gir en følelse av et tropisk paradis. Dette er et perfekt sted for avkobling og strandaktiviteter. Simen Vatne har skrevet en artikkel hvor han tar for seg maten og drikken om bord på det populære og nest største cruiseskipet i verden, tilhørende Royal Caribbean, og som tilbyr 3- og 4-netters cruise, og starter i Port Canaveral (Orlando), Florida. Herfra seiler de til Bahamas, Nassau og deres egen private øy, Perfect Day at CocoCay. 
Utopia of the Seas er det nest største cruiseskipet i verden og tilhører Royal Caribbean. Cruiset starter i Port Canaveral (Orlando), Florida og herfra seiler de til Bahamas, Nassau og deres egen private øy, Perfect Day at CocoCay (avbildet).  (Foto: Simen Vatne)

Skipet tilhørende Royal Caribbean tilbyr 3- og 4-netters cruise, og starter i Port Canaveral (Orlando), Florida. Herfra seiler de til Bahamas, Nassau og deres egen private øy, Perfect Day at CocoCay. 

Cruise med mat og drikke inkludert i billettprisen

Når du bestiller et cruise med Utopia of the Seas, er mye av maten og drikken allerede inkludert i billettprisen. Dette betyr at du kan nyte ubegrensede måltider uten å bekymre deg for dyre ekstrautgifter. Ombord finner du både inkluderte spisesteder og spesialrestauranter som krever ekstra betaling, noe som gir deg fleksibiliteten til å velge mellom en variert og omfattende matopplevelse.

-For meg, og de fleste andre, er de inkluderte spisestedene mer enn tilstrekkelige. De tilbyr et bredt utvalg av måltider med forskjellige retter hver dag, som vil tilfredsstille enhver smak.

Her finner du dagens billigste syden-reise!

Inkluderte spisesteder på cruiset i Karibien

Bildet viser et dekket bord i hovedspisesalen ombord på cruiseskipet Utopia of the Seas. Bordet er pent dekket med hvit duk, tallerkener, bestikk og glass. På bordet er det tallerkener med frokostmat, inkludert røkt laks, egg, brød og friske frukter som druer og melon. To kopper og et glass vann er også plassert på bordet. I bakgrunnen kan man se et stort, rundt vindu som gir en fantastisk utsikt over det blå havet og den klare himmelen utenfor. De lette gardinene rammer inn vinduet og skaper en koselig atmosfære for måltidet. Simen Vatne har skrevet en artikkel hvor han tar for seg maten og drikken om bord på det populære og nest største cruiseskipet i verden, tilhørende Royal Caribbean, og som tilbyr 3- og 4-netters cruise, og starter i Port Canaveral (Orlando), Florida. Herfra seiler de til Bahamas, Nassau og deres egen private øy, Perfect Day at CocoCay. 
Main Dining Room er skipets største restaurant, som også tilbyr Main Dining Room-frokost, lunsj og middag med en variert à la carte-meny. Du kan velge så mange retter du ønsker, og menyen varierer fra dag til dag, så her får du en førsteklasses spiseopplevelse. (Foto: Simen Vatne)

Utopia of the Seas skjemmer bort gjestene med utvalget av inkluderte spisesteder, hver med sin egen unike atmosfære og smaksopplevelser som spenner over hele verden.

Main Dining Room: Som skipets største restaurant, tilbyr Main Dining Room frokost, lunsj og middag med en variert à la carte-meny. Du kan velge så mange retter du ønsker, og menyen varierer fra dag til dag. Restauranten har en elegant innredning med hvite duker og gir deg muligheten til å spise med utsikt over havet. Drikkevalget inkluderer alt fra vann og juice til kaffe og te, mens spesialdrikke kan kjøpes separat. Med tre etasjer og fast bordplass til middag, får man her en førsteklasses spiseopplevelse.

Cruise i Karibia: Oppdag Karibias mange perler!

Windjammer Marketplace: Dette er skipets hovedbuffet, og her finner du retter fra hele verden. Fra sunne alternativer til smakfulle retter fra indiske, amerikanske, europeiske og asiatiske kjøkken, har Windjammer noe for enhver smak. Barnevennlige alternativer er også tilgjengelige. Restauranten er åpen for frokost, lunsj og middag, og du kan spise når du vil uten reservasjon. Drikkestasjoner med inkluderte drikker er tilgjengelige, og spesialdrikke kan bestilles i baren.

Solarium Bistro: Denne skjulte perlen ligger øverst på skipet, ved siden av det voksne Solariumet. Restauranten tilbyr en mindre buffet med mat fra ulike verdensdeler. Med en roligere atmosfære enn Windjammer er Solarium Bistro perfekt for en mer avslappet spiseopplevelse. Drikkestasjoner med inkluderte drikker er tilgjengelige, og spesialdrikke kan bestilles i baren. Dette er min favorittrestaurant ombord, da det alltid er god plass og en rolig atmosfære.

Bildet viser interiøret i Solarium Bistro, en restaurant ombord på cruiseskipet Utopia of the Seas. Buffetbordet er sentralt plassert og fylt med et variert utvalg av fersk mat, inkludert brød, sjømat og andre delikatesser, pent arrangert under glassdeksler. Restauranten har store vinduer som slipper inn naturlig lys og gir utsikt over havet. Bordene er elegant dekket med glass, bestikk og servietter, klare til å ta imot gjester. Innredningen er moderne og innbydende, med myke farger og komfortable stoler, som skaper en avslappet atmosfære for spisende gjester. Simen Vatne har skrevet en artikkel hvor han tar for seg maten og drikken om bord på det populære og nest største cruiseskipet i verden, tilhørende Royal Caribbean, og som tilbyr 3- og 4-netters cruise, og starter i Port Canaveral (Orlando), Florida. Herfra seiler de til Bahamas, Nassau og deres egen private øy, Perfect Day at CocoCay. 
Solarium Bistro, en skjult perle som tilbyr en mindre, men likevel imponerende buffet med mat fra ulike verdensdeler. Dette er en av cruiseskipets inkluderte restauranter med mat inkludert i billetten. (Foto: Simen Vatne)

Sorrento’s: Her får du servert fersk italiensk pizza, bakt i steinovn. Med et variert utvalg av 5-6 pizzaer daglig, er dette stedet for pizzaelskere som ønsker smakfulle måltider til langt på natt.

El Loco Fresh: Plassert utendørs på opplevelsesdekket, tilbyr denne meksikanske buffeten alt fra tacos og burritos til nachos. Med ferske råvarer og autentiske smaker gir El Loco Fresh en smakfull meksikansk opplevelse.

Derfor anbefaler ekspertene reiseforsikring.

I tillegg er disse spisestedene inkludert:

  • Park Café
  • Vitality Café
  • Café Promenade
  • Boardwalk Doghouse

Romservice: Ønsker du romservice, er dette tilgjengelig 24/7. Du betaler ingenting for det du bestiller, men et gebyr for selve leveringen. Her kan du også bestille drikke, både inkludert og ikke, i tillegg til isbiter.

Coastal Kitchen: Bor du på en av skipets suiter, har du i tillegg inkludert en egen suite-lounge og suite-restauranten Coastal Kitchen. Her serverer de eksklusive retter til frokost, lunsj og middag.

Vil du dra litt kortere? Oppdag den vakre middelhavsperlen Sardinia!

Spesialrestauranter på Utopia of the Seas

Bildet viser en elegant buffet i Giovanni's restaurant ombord på cruiseskipet Utopia of the Seas. Bordet er fylt med et stort utvalg av delikatesser og desserter, pent presentert i små glass og på fat. Man kan se en flaske vin og vinglass plassert på bordet, noe som gir et luksuriøst preg. I bakgrunnen jobber kokker iført hvite kokkeluer og forklær med å forberede flere retter. Restauranten har en moderne innredning med trepaneler og behagelig belysning, noe som skaper en innbydende atmosfære for gjestene. Simen Vatne har skrevet en artikkel hvor han tar for seg maten og drikken om bord på det populære og nest største cruiseskipet i verden, tilhørende Royal Caribbean, og som tilbyr 3- og 4-netters cruise, og starter i Port Canaveral (Orlando), Florida. Herfra seiler de til Bahamas, Nassau og deres egen private øy, Perfect Day at CocoCay. 
For de som ønsker en ekstraordinær matopplevelse, tilbyr Utopia of the Seas flere «spesialrestauranter» hvor du betaler ekstra for maten du får servert. Som den italiensk restauranten Giovanni’s som gir en følelse av å spise på en ekte italiensk trattoria! (Foto: Simen Vatne)

For de som ønsker en ekstraordinær matopplevelse, tilbyr Utopia of the Seas flere spesialrestauranter.

150 Central Park: 150 Central Park tilbyr en eksklusiv fine dining-opplevelse med en meny som fokuserer på sesongens beste råvarer. Restauranten har en eksklusiv og romantisk atmosfære med utsikt over Central Park-området på skipet.

Chops Grille: Skipets signatur steakhouse som serverer førsteklasses kjøtt og sjømat. Restauranten har en elegant atmosfære med mørk treinnredning og myk belysning, som skaper en perfekt setting for en bedre middag.

Bilde av en restauranten Chops Grille på cruiseskipet Utopia of the seas i Karibien. Restauranten er stilig, og i en klassisk 20-tallsstil med grønne stoler og mørkt interiør. Simen Vatne har skrevet en artikkel hvor han tar for seg maten og drikken om bord på det populære og nest største cruiseskipet i verden, tilhørende Royal Caribbean, og som tilbyr 3- og 4-netters cruise, og starter i Port Canaveral (Orlando), Florida. Herfra seiler de til Bahamas, Nassau og deres egen private øy, Perfect Day at CocoCay. 
Chops Grille er Utopia of the Seas sin signatur-steakhouse og serverer førsteklasses kjøtt og sjømat, og ogdå denne er en av cruiseskipets spesialrestauranter. (Foto: Simen Vatne)

Giovanni’s: En rustikk italiensk restaurant som gir en følelse av å spise på en italiensk trattoria. Her kan du nyte tradisjonelle italienske retter laget av dyktige kokker og ferske ingredienser.

Izumi: En japansk matopplevelse med fersk sushi, sashimi og hibachi. Restauranten kombinerer moderne japansk design med en avslappet atmosfære. Her kan du spise med vanlig bordsetning, omakase eller teppanyaki.

Hooked Seafood: Smaken av New England med fersk sjømat servert i en avslappet og innbydende atmosfære. Her kan du nyte alt fra østers til helgrillet fisk.

The Mason Jar: En helt ny spesialrestaurant. Restauranten byr på en rustikk og hjemmekoselig atmosfære som minner om en klassisk sørstatlig spisestue. Menyen er en hyllest til sørstatens kulinariske tradisjoner. Perfekt for de som ønsker å oppleve autentisk sørstatlig mat og gode drinker.

I tillegg er disse spisestedene tilgjengelig:

  • Playmakers
  • Johnny Rockets
  • Starbucks

Royal Railway: Verdenspremiere på Royal Caribbean’s nye interaktive matopplevelse. Royal Railway er en av de mest unike og spennende restaurantene om bord på Utopia of the Seas. Denne “immersive dining-opplevelsen” tar gjestene med på en reise tilbake i tid, inspirert av de luksuriøse togreisene fra gamle dager, kombinert med eksklusive retter. Royal Railway tilbyr en uforglemmelig opplevelse som engasjerer alle sanser. Restauranten passer best til de som reiser med barn.

Drikke

Et bredt utvalg drikke er inkludert i billetten, dette inkluderer blant annet vann, appelsinjuice, eplejuice, lemonade, iste, kaffe og te. Skipet har også hele 13 barer tilgjengelig, flere av konseptene er helt nye. Noen av de tilgjengelige barene er:

  • Pesky Parrot
  • Schooner Bar
  • Trells Bar
  • Playmakers
  • The Lime and Coconut
  • Rising Tide Bar
  • Vue Bar
  • Wipe Out Bar

Man kan bestille drikkepakker som inkluderer enten alkoholfri eller alkoholholdig drikke. Man skal drikke minimum 6-7 enheter per dag for at det skal lønne seg med drikkepakke.

Mine beste tips ombord på det populære cruiset 

Bilde av en vakker øy kalt Coco Cay med små bungalow ute i et krystallklart, blått hav. Bildet er tatt av Simen Vatne som fikk dra på tur med cruiseskipet Utopia of the seas i Karibien. Simen Vatne har skrevet en artikkel hvor han tar for seg maten og drikken om bord på det populære og nest største cruiseskipet i verden, tilhørende Royal Caribbean, og som tilbyr 3- og 4-netters cruise, og starter i Port Canaveral (Orlando), Florida. Herfra seiler de til Bahamas, Nassau og deres egen private øy, Perfect Day at CocoCay. 
CocoCay eller Little Stirrup Cay, noen ganger kalt Perfect Day at CoCoCay, er en av øyene «Berry Islands», en samling små øyer som ligger omtrent 55 miles nord for Nassau. Øyen brukes utelukkende til turisme av Royal Caribbean Group. (Foto: Simen Vatne)

Her er mine beste tips for å få mest mulig ut av mat- og drikkeopplevelsen ombord:

  • Frokost: Varier mellom Main Dining Room og Solarium Bistro. Jeg pleier å spise bagel med røkt laks i Main Dining Room og en klassisk frokost i buffeten på Solarium Bistro med sprøtt bacon, eggerøre og bønner. Bestill gjerne ferskpresset appelsinjuice fra baren, som koster ca. 50 NOK og er inkludert hvis du har drikkepakke.
  • Lunsj: Utforsk utvalget i Windjammer noen dager og vurder en roligere 3-retters lunsj i Main Dining Room. Ikke gå glipp av den meksikanske maten på El Loco Fresh, som du kan nyte ute på solsengen.
  • Middag: Test middagsbuffeten på Windjammer, eller prøv buffeten på Solarium Bistro for en roligere atmosfære. Sjekk menyen i Main Dining Room via Royal Caribbean-appen for å finne ut om de serverer spesialretter som hummer eller filet mignon den dagen.
  • Drinker: For forfriskende drinker mens du slapper av i solen eller ved bassengene, bør du teste drinkene på The Lime and Coconut. Spesielt signaturdrinken som serveres i en liten bøtte. Prøv også de smakfulle drinkene i baren på The Mason Jar. Bor du på en av suitene er Suite Sun Deck stedet du vil være, her får du gode drinker og en rolig, eksklusiv atmosfære. 
MiniCruise
Cruise fra Oslo til vakre København

Cruise fra Oslo til vakre København

Fra 485 pr. pers.
Sjekk prisen her

Enten du er en eventyrlysten matelsker eller ønsker en behagelig spiseferie, tilbyr Utopia of the Seas en matopplevelse som overgikk mine forventninger. Med en blanding av verdenskjøkken, eksklusive spisesteder og avslappede atmosfærer, er dette skipet ikke bare et reisemål, men en destinasjon med mulighet for gastronomisk nytelse.

Bildet viser cruiseskipet Utopia of the Seas som seiler på et rolig, glitrende hav. Skipet er stort og imponerende, med flere dekk og fasiliteter synlige på toppen. Solen skinner på himmelen, og skaper en vakker refleksjon på vannoverflaten. I bakgrunnen kan man se en kystlinje med fjell og land som strekker seg ut mot horisonten. Den klare, blå himmelen med lette skyer gir bildet en fredelig og idyllisk stemning. Simen Vatne har skrevet en artikkel hvor han tar for seg maten og drikken om bord på det populære og nest største cruiseskipet i verden, tilhørende Royal Caribbean, og som tilbyr 3- og 4-netters cruise, og starter i Port Canaveral (Orlando), Florida. Herfra seiler de til Bahamas, Nassau og deres egen private øy, Perfect Day at CocoCay. 
Det nye og populære cruiseskipet Utopia of the Seas er også det nest største cruiseskipet i verden. Jomfruturen til cruiseskipet fant sted den 19. juli 2024. (Foto: Royal Caribbean )

Les mer på våre temasider: