På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Reise

Dubrovnik: Opplev Kroatia på sitt beste

Utsiktsbilde av Dubrovnik i Kroatia. Her ser du den historiske byen som består av historiske severdigheter og murhus med rødt tak, og som er omringet av blått hav. Dubrovnik byr på alt fra vakre strender til historiske severdigheter som Fort Lovrijenac, som også har blitt brukt som sett i den populære serien Game of Thrones.
Opptatt av historie og drømmer om å besøke Kroatia? Ja, da er kanskje Dubrovnik byen for deg. Her finner du spektakulære historiske severdigheter som blant annet bymuren og Fort Lovrijenac, som også er å se i suksesserien Game of Thrones. (Foto: Colourbox)

Fra vakker natur og krystallklart vann, til historiske bygninger og Game of Thrones. Vi har fått de beste tipsene til hva Dubrovnik kan by på fra en lokal.

Det er ingen tvil at Kroatia er et populært land for reiseglade nordmenn som er ute etter sol og varme. Og en av de mest populære destinasjonene i landet er byen Dubrovnik! Vi har spurt vår kroatiske venn og kollega Zrinka, som også har familie fra byen, om hva hun anbefaler å se og gjøre i Dubrovnik hvor blant annet mye av suksesserien Game of Thrones har blitt spilt inn.

Pakkereiser
Pakkereiser til Dubrovnik

Pakkereiser til Dubrovnik

Dubrovnik er svært populært blant reisende
Sjekk prisene hos Apollo

På utkikk etter billige reiser til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Dette må du se og gjøre i Dubrovnik

Dubrovnik er en by fylt med rik historie kombinert med vakre strender, noe som gjør det til et populært reisemål for mange. Da vi spurte Zrinka om hva hun anbefaler å se og gjøre i Dubrovnik, fikk vi en lang liste.

Lurer du på om Dubrovnik er rett destinasjon for deg? Sjekk ut guiden vår hvor reiseeksperten deler sine beste tips til Kroatia-ferie.

La deg imponere av historiske severdigheter i Dubrovnik

Hun mener en guidet tur er den beste måten å få med seg de historiske plassene i byen på. Her tipser hun blant annet om at for de som er fan av Game of Thrones så kan man dra på guidede turer hvor du blir tatt med til stedene serien ble filmet. Her er noen av de historiske severdighetene Zrinka mener du må få med deg:

Bilde av Fort Lovrijenac (Dubrovnik, Kroatia) i bakgrunnen som står på en klippe med blått hav rundt. I forgrunnen ser man klassiske murhus med rødt tak. Dubrovnik byr på alt fra vakre strender til historiske severdigheter som Fort Lovrijenac, som også har blitt brukt som sett i den populære serien Game of Thrones.
Fort Lovrijenac er et vakkert skue i Dubrovnik, og er absolutt verdt å få med seg når man besøker den populære byen i Kroatia. (Foto: Colourbox)
 • Fort Lovrijenac: En historisk festning i Dubrovnik som står på en 37 meter høy klippe vest for Dubrovniks gamleby. Festningen har en imponerende arkitektur og blir ofte kalt «Dubrovniks Gibraltar» på grunn av sin dominerende posisjon og militære betydning.
 • Bymurene: Bymurene til Dubrovnik er virkelig noe man bør få med seg! Muren omkranser hele gamlebyen og ble bygd i perioden 1200-1500. Muren er til sammen hele to kilometer lang og har en høyde på opptil 25 meter.
 • Stradun: Zrinka tipser om å gå langs hovedgaten i Dubrovniks gamleby hvor du kan oppleve sjarmerende smug. Gamlebyen er lokasjon for flere scener i den den populære fantasy-serien Game of Thrones.
Opplevelser
Aktiviteter i Dubrovnik

Aktiviteter i Dubrovnik

Her kan du bestiller guidede turer og andre spennende aktiviteter i Dubrovnik
Sjekk prisene her
 • Srđ: Er en fjelltopp som ligger rett bak Dubrovnik og som byr på en av de mest spektakulære utsiktene over Dubrovniks gamleby, Adriaterhavet og de omliggende øyene. For å komme seg til toppen av Srđ, kan man enten ta taubanen eller ta føttene fatt og gå.

Lonely Planet har forresten kåret Kroatia til årets feriefavoritt i 2024.

Her finner du populære strender i Dubrovnik

Som sagt er Dubrovnik en by fylt med historie, men den passer også godt for ferierende som ønsker late dager på stranden. Noen av strendene Zrinka anbefaler å sjekke ut er:

Pasjača-stranden som ligger i nærheten til Dubrovnik i Kroatia. Her ser du en avsidesliggende strand omringet av høye klipper og krystallklart hav. Dubrovnik byr på alt fra vakre strender til historiske severdigheter som Fort Lovrijenac, som også har blitt brukt som sett i den populære serien Game of Thrones.
Foretrekker du strandferie kan Dubrovnik by på en rekke vakre strender også. Pasjača er en populær strand som er omringet av krystallklart hav og bratte klipper. (Foto: Juraj Patekar/Wikimedia)
 • Pasjača: Dette er en skjult perle blant strendene i nærheten av Dubrovnik. Den ligger sør for Dubrovnik, nær landsbyen Popovići. Det som gjør Pasjača så spesiell, er den fantastiske beliggenheten og måten den nås på – via en trang passasje og ned en bratt trapp hugget ut i klippen.
 • Sveti Jakov Beach: Er en av Dubrovniks mest pittoreske og mindre besøkte strender. Den tilbyr en unik kombinasjon av naturlig skjønnhet, rolig atmosfære, og enestående utsikt over Dubrovniks gamleby og øya Lokrum.
 • Copacabana-stranden: Dette er en annen populær strand i Dubrovnik som er kjent for sin avslappede atmosfære og vakre beliggenhet. Den ligger på halvøya Babin Kuk, nordvest for sentrum av Dubrovnik. Stranden er kjent for å ha grunne vannområder som er perfekt for barn.
 • Lapad Beach: Ligger ved en av Dubrovniks mest populære områder som er kjent for sin vakre strandpromenade, frodige grønne parker, og en rekke kafeer, restauranter, og barer. Dette området er spesielt populært blant familier og de som søker en avslappende dag ved stranden kombinert med bekvemmeligheten av nærliggende fasiliteter og underholdningsmuligheter.
billige reiser

Dubrovnik er ikke den eneste byen i Kroatia som er verdt et besøk. Her finner du blant annet billige reiser til Split.

Dagsturer fra Dubrovnik som er verdt et besøk

Bilde av byen Kotor i Montenegro som er lett tilgjengelig som dagstur fra Dubrovnik i Kroatia. Her ser et utsiktsbilde av Kotor hvor du kan se bratte fjell og blått hav i bakgrunnen. Forgrunnen ser man et kirketårn og grønne trær. Dubrovnik byr på alt fra vakre strender til historiske severdigheter som Fort Lovrijenac, som også har blitt brukt som sett i den populære serien Game of Thrones.
Vil du komme deg litt unna Dubrovnik kan du for eksempel dra på en dagstur til Montenegro. Her kan du la deg sjarmere av gamlebyen i Kotor som står på UNESCOs verdensarvliste. (Foto: Colourbox)

Selv om Dubrovnik kan by på en rekke spennende ting å gjøre lokalt, er byen også det perfekte stedet for mange populære dagsturer. Her er noen som er verdt å utforske:

 • Montenegro: Med sin blendende kystlinje, historiske byer og dramatiske fjellandskap, er Montenegro et populært valg for en dagstur fra Dubrovnik. Her kan du blant annet besøke gamlebyen i Kotor som står på UNESCOs verdensarvliste. Denne godt bevarte middelalderbyen er kjent for sine imponerende festningsverk, sjarmerende brosteinsgater og historiske bygninger.
 • Lokrum Island: En liten øy beliggende i Adriaterhavet, kun en kort båttur fra Dubrovnik. Øya er kjent for sin frodige vegetasjon, vakre hager og rolige badesteder, noe som gjør den til et populært utfluktsmål for både lokalbefolkningen og turister.
 • Cavtat: En sjarmerende kystby som ligger på halvøya Rat, sør for Dubrovnik. Cavtat kombinerer en rik kulturell og historisk arv med naturskjønnhet, og er kjent for sin fredelige atmosfære, sine vakre strender, krystallklart vann, og velbevarte gamle bygninger.
 • Elafitiøyene: Er en liten øygruppe vest for Dubrovnik som består av flere øyer, hvorav de tre største og mest besøkte er Kalamota, Lopud og Šipan. Disse øyene er kjente for sine frodige landskap, krystallklare vann, og vakre, rolige strender som tilbyr en perfekt flukt fra det travle bylivet i Dubrovnik.

Vil du reise til et annet reisemål langs Adriaterhavet? Da bør du sjekke ut vakre Albania!

Denne lokale legenden bringer lykke i kjærlighetslivet

Sist men ikke minst kommer Zrinka med tips til en lokal legende:

Dubrovniks Maskeron er et unikt, og noe mystisk, element av byens rike historiske og kulturelle arv. Den befinner seg rett ved inngangen til Dubrovniks gamleby, nær Pileporten, og er en steinskulptur av et ansikt med en åpen munn.

Denne spesifikke Maskeronen er kjent for en spesiell tradisjon som sies å bringe lykke, spesielt i kjærlighetslivet. Tradisjonen sier at hvis du klarer å stå på toppen av Maskeronen og holde balansen mens du tar av deg skjorten eller står på ett ben, vil dine ønsker om kjærlighet bli oppfylt.

Kanskje har du allerede funnet lykken i kjærlighetslivet. Da kan kanskje en reise til kjærlighetens by, Paris, friste?

Les mer på våre temasider: