På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Reise

Skopelos: Billig reise til «Mamma Mia»-øya i Hellas

Knallblått hav omringet av grønn natur og en hvit strand. På havet kan man også se en seilbåt. Vi hjelper deg med å finne billige reiser til Skopelos som er den greske øya hvor «Mamma Mia» ble spilt inn. Vi gir deg også fem tips til hva du må se på øya som ligger i Hellas, som blant annet Agios Ioannis og Cape Amarandos.
Vakre Skopelos byr ikke bare på gresk kultur og natur, men var lokasjonen til en rekke scener i den populære filmen «Mamma Mia» Vi hjelper deg med å finne billige reiser til Skopelos slik at du kan oppleve den greske «Mamma Mia»-drømmen. (Foto: Colourbox)

Skopelos er kanskje mer kjent som øya hvor mye av «Mamma Mia» ble spilt inn. Vi hjelper deg med å finne billige reiser til den vakre greske øya.

Dersom du har sett den første Mamma Mia-filmen har du nok også drømt om å besøke den vakre greske øya hvor handlingen skjer på. Selv om øya har det fiktive navnet Kalokairi i filmen, finnes øyen i virkeligheten under navnet Skopelos.

Vi hjelper deg med å finne billige reiser til den greske øya hvor blant annet Meryl Streep, Stellan Skarsgård og Amanda Seyfried synger til gamle klassikere fra ABBA.

restplasser

På utkikk etter billige reiser til en annen destinasjon? Sjekk ut alle våre tips til restplasser her!

Dette må du se og gjøre på Skopelos

Vi har laget en liste med fem ting vi mener bør oppleves på den greske øya. Noen av tipsene er relatert til Mamma Mia-filmen, mens andre steder er for vakre til å ikke nevnes.

Bilde av en klippe i havet som har en smal steinsti til fastlandet. På klippen er en lang steintrapp og på toppen kan man skimte en kirke. Havet rundt er blått og slår mot klippene. Vi hjelper deg med å finne billige reiser til Skopelos som er den greske øya hvor «Mamma Mia» ble spilt inn. Vi gir deg også fem tips til hva du må se på øya som ligger i Hellas, som blant annet Agios Ioannis og Cape Amarandos.
En av de kanskje mest ikoniske scenene i «Mamma Mia» fant sted opp til Agios Ioannis da Meryl Streep sang «The Winner Takes It All» før bryllupet.

1. Agios Ioannis

Hvem beundret vel ikke kirken som ble brukt i filmen og hvor Meryl Streep synger «The Winner Takes It All» på vei til bryllupet. Heldigvis for oss finnes både kirken og og klippen i virkeligheten. Velger du å begi deg opp de mange trappetrinnene vil du bli belønnet med en fantastisk utsikt. Denne plassen er et must-see for både filmfans og de som setter pris på fantastisk naturlandskap.

2. Kastani-stranden

Dette er kanskje en av de mest kjente strendene på Skopelos da flere scener fra Mamma Mia ble spilt inn her, blant annet når «Sophie» og «Sky» synger «Lay All Your Love on Me». Kastani er også kjent for sin vakre, myke sand, krystallklare vann, og de naturskjønne omgivelsene med tett vegetasjon som strekker seg helt ned til strandkanten.

Hvis du er interessert i å reise dit hvor populære filmer eller TV serier har blitt spilt inn anbefaler vi å besøke Dubrovnik som ble brukt til mange scener i «Game of Thrones».

3. Cape Amarandos

Denne vakre destinasjonen er blant annet å se i begynnelsen av filmen når «Sophie» synger «Honey, Honey» mens hun leser fra morens dagbok. Her finner du krystallklart hav man vanligvis bare kan drømme om. Amarandos passer også perfekt for deg som ønsker å oppleve snorkling og bading i en isolert bukt med rolig sjø.

guided tur
The Mamma Mia Island Tour

The Mamma Mia Island Tour

Med en arrangert tur blir du tatt med til de populære Mamma Mia-destinasjonene på øya.
Sjekk prisen her

4. Agnontas

Agnontas er en sjarmerende liten fiskerlandsby som ligger på sørvestkysten av Skopelos, kjent for sin idylliske havn og som et fredelig tilfluktssted fra de mer turisttunge områdene på øya. Stedet er omgitt av frodig vegetasjon og tilbyr noen av de beste sjømatrestaurantene på Skopelos, hvor du kan nyte fersk fisk og sjømat rett ved vannkanten.

5. Skopelos Town

Skopelos Town, eller Chora, er øyas hovedstad og pulserende hjerte. Byen er en labyrint av trange, brosteinsbelagte gater, tradisjonelle hvite hus med fargerike dører og vinduer, og en rekke små butikker, kafeer, og tavernaer. Byen oser av gresk gjestfrihet og historie.

Bilde av Skopelos Town, eller Chora som den også heter. Her ser du knallblått hav på den ene siden og hvite hus med røde tak på den andre siden. Vi hjelper deg med å finne billige reiser til Skopelos som er den greske øya hvor «Mamma Mia» ble spilt inn. Vi gir deg også fem tips til hva du må se på øya som ligger i Hellas, som blant annet Agios Ioannis og Cape Amarandos.
Skopelos Town kalles også for Chora, og regnes som hovedstaden på den greske øya. (Foto: Colourbox)

Hellas har mange vakre øyer som er verdt å besøke, en av de mest populære øyene er Kreta. Vi har derfor laget en sak som hjelper deg med å finne billige reiser til Kreta.

Mamma Mia-hotellet på Skopelos

Drømmer du om å besøke «Villa Donna», som hotellet heter i filmen, må vi nok dessverre skuffe deg. Mesteparten av scenene fra hotellet i Mamma Mia er filmet i et Hollywood studio og finnes derfor ikke på den greske øya.

Skopelos har derimot en rekke andre sjarmerende hotell som absolutt vil være med på å gjøre ferien minnerik.

Kun hotell
Finn hotell på Skopelos

Finn hotell på Skopelos

Sjekk prisene her

Synes du det er vanskelig å bestemme deg for kun én gresk øy å reise til? Da bør du sjekke ut saken vår som tar for seg alt du må vite om øyhopping i Hellas.

Hvordan reise til Skopelos?

I Mamma Mia kan man oppfatte det som at det er noe krunglete å komme seg til øya ettersom man bare kan ta en ferge som går nokså sjeldent. Dette er derimot ikke helt sant. Øya har ikke flyplass, så det stemmer at man bare kan komme seg til Skopelos med båt, men disse går såpass ofte at det sjeldent er et problem å komme seg dit.

Den mest vanlige reisen for å komme seg til Skopelos er ved å fly til øya Skiathos, for så å ta ferge til «Mamma Mia»-øya. Det er derimot også mulig å ta ferge fra Athen til Skopelos, men denne tar noe lengre tid enn fra Skiathos.

Hvis du ønsker å reise billigst mulig til Hellas, og er fleksibel på hvilken gresk øy du drar til anbefaler vi å lese saken vår om restplasser til Hellas.