TV-tips

Netflix tester og gjør endringer

Bildet viser Netflix nye meny i app
Netflix tester ny meny (Foto: Netflix.com)

Snart blir det endringer på Netflix når du leter etter film eller serier.

Du vil få en helt ny opplevelse på jakt etter noe å se på på strømmetjenesten Netflix. Selskapet er allerede i gang med å teste en helt ny versjon av appen, og dermed vil alt se ganske så annerledes ut på TV-en din. 

Den mest synlige endringen blir at alle de små firkantede boksene, samt menyen som har vært å finne på venstresiden, kommer til å forsvinne. I stedet skal det nye designet vise færre bokser, som utvider seg til å dekke nesten hele skjermen når du velger dem. Etter et par sekunder starter traileren å spille automatisk, slik at opplevelsen skal oppleves mer visuell, skriver tek.no.

– Netflix trenger nytt design

Brukernes opplevelse krever stadig endringer. Netflix mener at nytt design er nødvendig, og vil hjelpe på noe som ifølge dem er aller viktigst: at kundene deres faktisk får valgt noe, og at de finner noe å se som passer dem.

– Vi ser ofte at medlemmene våre driver med øyegymnastikk når de skanner over dagens hjemskjerm, sier Netflix-sjef Pat Flemming til The Verge, der han tydelig refererer til alle de små boksene og kategoriene man får presentert i dagens app.

Netflix gjør endringer om noen måneder

– Det nye designet er et av flere grep for å lage en ny god TV-opplevelse, sier Flemming og han åpner for at det kan komme endringer før designet rulles ut til flere. Selskapet tester nå det nye designet på en liten kundegruppe, og forteller at de vil rulle ut til mange flere over de neste månedene om tilbakemeldingene er gode.

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: