På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Elsykkel til dame og herre: Disse er best i test i 2024

Bilde av dame som står med en elsykkel til dame fra Buddy Bike. Hun har på seg en hvot bluse, dongeribukser og en blå sykkelhjelm og står med elsykkelen sin på en gressplen med et vann i bakgrunnen i sol og sommervær. Vi har sett på testene og funnet frem elsyklene til dame og herre som er best i test i 2024. Testvinnerne er fra Momas, Specialized, Trek, Scott og Mate. Vi viser deg hvilken elsykkel som er best i test i 2024 i for skjellige kategorier som «dame», «fulldempet», «billig», «terreng» og «sammenleggbar elsykkel».
Elsykkel er i vinden som aldri før, og med økt etterspørsel blir også utvalget større. Vi viser deg hvilken elsykkel som er best i test i 2024 i for skjellige kategorier som «dame», «fulldempet», «billig», «terreng» og «sammenleggbar elsykkel», og fra merker som Momas, Specialized og Trek. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Dette er elsyklene som er best i test til dame og herre i 2024 i kategorier som «fulldempet», «terreng», «hybrid», og «sammenleggbar».

Elsykkel er i vinden som aldri før, og med stor etterspørsel kommer også stort utvalg. Vi har tatt en titt på elsyklene som er best i test – så kan du være sikker på at du bruker pengene på kvalitet og en sykkel som duger til det du trenger den til.

Vi har valgt testvinnere til dame og herre fra 2024 – utelukkende fra uavhengige og pålitelige kilder i innland og utland.

Her samler vi alt vi skriver om elsykkel, og alt fra best i test-avsløringer som denne til smarte tips og produktanbefalinger.

Beste «billige» elsykkel i 2024: Evoride Trekking

Den beste elsykkelen vi noen gang har testet under 20.000 kroner, skryter Tek og følger opp med å kalle Evoride Trekking «mye for pengene».  Elsykkelen får hele 9 av 10 mulige poeng noe den norske nettsiden begrunner med:

– Her får du en sykkel som oser kvalitet i alle ledd og det er ytterst lite å sette fingeren på.

Beste til under 20 000,-
Evoride Trekking

Evoride Trekking

Sjekk prisen her

Best i test til dame i 2024: Momas Neutron

– Råsterk og komfortabel, skryter Tek. Her er de på jakt etter den beste elsykkelen under 25.000 kroner i 2024, og av alle syklene i testen er dette sykkelen med lavt innsteg (som er det som kjennetegner sykkel til dame*) som kommer best ut.

Elsykkelen får grønt smilefjes over hele linja, og på alt fra kraft og gir til bremser, med unntak av på sykkelens vekt som de kaller «tung».

*Damesykler kjennetegnes med komfort og et lavt innsteg, men kan selvsagt brukes av alle. Ser du etter flere testvinner til dame? Elsykkel til dame: Disse er best i test i 2023 og 2024.

Best i test til dame
Momas Neutron 2024

Momas Neutron 2024

Sjekk prisen her

Best i test fulldempet elsykkel (2024): Specialized Turbo Levo Comp

El-terrengsykkelen Specialized Turbo Levo Comp Alloy blir kåret til best i test i 2024 hos både Gearjunkie og Outdoorgearlab. Da overbeviser altså Specialized Turbo Levo Comp, Outdoorgearlab igjen – og ikke for første gang, for dette er fjerde året på rad med en plassering øverst på pallen for terrengsykkelen.

– Vi fant ikke mye vi ikke likte med Turbo Levo Comp, skriver de etter å ha testet sykkelen og skryter av «en veldig imponerende rekkevidde og effekt».

Fulldempet elsykkel: Disse er best i test i 2024.

Best i test: El-terrengsykkel
Specialized Turbo Levo Comp Alloy

Specialized Turbo Levo Comp Alloy

Sjekk prisen her

Best i test elektrisk terrengsykkel: Trek Fuel EXe 8

Beste elsykkel for terreng med lav vekt er ifølge outdoorgearlab Trek Fuel EXe 8 GX AXS Transmission. De skryter av en elsykkel som er kraftfull, men stille og som har gode stisykkel-egenskaper.

– Trek Fuel EXe 8 GX AXS er en høyavansert elsykkel med imponerende teknologi, skriver de om elsykkelen. 

Elektrisk terrengsykkel: Disse er best i test i 2024.

Best i test: El-terrengsykkel
Trek Fuel EXe 9.5

Trek Fuel EXe 9.5

Pris nå: kroner hos

Best i test i 2024: Control EON FCT 2024 (Electric)

Atter en gang så er det Control EON FCT som kommer best ut i test hos Tek. Og med hele 10 av 10 mulige poeng skulle man kunne tro at dette er en god elsykkel!

– Control gjorde en imponerende figur i fjorårets versjon av denne testen, og har gjort store endringer i år som du vil sette pris på, skriver den anerkjente nettsiden om sykkelen.

Best i test: Rimeligere elsykkel
Control EON FCT 2024 (Electric)

Control EON FCT 2024 (Electric)

Elsykkelen «Specialized Turbo Vado» er best i test i 2024

– Mottoet «innovate or die» har guidet Specialized sine planer de tre siste tiårene. Så det er ingen overraskelse at elsyklene deres er noen av de beste, slankeste og mest oppfinnsomme i bransjen, skriver Gearjunkie etter å ha kåret sykkelen til den beste elsykkelen i 2024.

Også Techradar mener dette er den aller beste sykkelen og kaller den «den beste elsykkelen for en hver syklist».

Her finner du flere billige og bra elsykler til under 20 000 kroner

Best i test 2024
Specialized Turbo Vado 3.0 Sort XL

Specialized Turbo Vado 3.0 Sort XL

Pris nå: kroner hos

Fulldempet elsykkel fra Scott: – Motoren sparker kraftig fra seg

– Motoren sparker kraftig fra seg til tross for størrelsen og har rikelig med kraft for å hjelpe deg opp bakkene, skryter Bikeradar etter å ha testet elsykkelen de kaller en av årets beste elektriske terrengsykler i klassen «lettvektere».

De skriver at den kraftige motoren gjør oppoverbakkene morsomme og kaller bakhjulet for «imponerende kapabelt» og «sykkelens høydepunkt».

lettvekter
Scott Lumen eRide 910

Scott Lumen eRide 910

Sjekk prisen her

Specialized Turbo Tero X 4.0: Best i test hybrid i 2024

«Briljant manøvrering; superb komfort; godt priset» skryter Bikeradar i det de kårer elsykkelen fra Specialized til en av årets beste i 2024.

– Tero X spenner over både Specialize sin «aktiv» og «terreng» kategorier, som høyt kvalifisert til alle typer terreng, fra asfalt og trekking til fullverdig terrengsykling, fortsetter de.

Her har vi forresten samlet elsykkel-nyhetene for 2024.

Hybrid
Specialized Tero 4.0

Specialized Tero 4.0

Sjekk prisen her

Sammenleggbar elsykkel: Mate Bike er best i test

Testvinneren Mate City+ ( Classic 250+) vinner også over vanlige elsykler, i det den blir best i test av NAF og Motor i deres test av rimelige elsykler i 2019. Det finnes nyere tester av sammenleggbare elsykler, men disse er fra utenlandske nettsider og finnes ikke på det norske markedet. Vi valgte derfor å ta med dette testresultatet.

Vil du se flere sammenleggbare elsykkel-testvinnere? Disse sammenleggbare elsyklene er best i test.

Best i test
MATE CITY 250W LEGACY BLACK

MATE CITY 250W LEGACY BLACK

Optimal rekkevidde: 80 km Maks. hastighet: 25 km/t. motor: 250W. Batteri: 13Ah. Vekt: 20.2 kg.
Sjekk prisen her
Nyeste versjon
MATE Fusion 9 Speed

MATE Fusion 9 Speed

Optimal rekkevidde: 80 km. Motor: Bafang 250 W, 45 Nm. Vekt: 23 kg. 
Sjekk prisen her

Kjøpe elsykkel? Dette må du tenke på

Først og fremst bør du finne ut fra hvilken kategori du vil kjøpe. Det finnes nemlig mange forskjellige varianter, priser og formål. Her er det lurt å velge etter noen kriterier:

  • Formål: Skal du pendle langt til jobb, sykle til skole, sykle i terreng eller langtur? 
  • Bruk: Kommer sykkelen til å bli utsatt for mye slitasje og skal du ha med deg tung last?
  • Pris: Hva er du villig til å gi for sykkelen?
  • Terreng: Sykler du på grus, i by, på landevei eller sti?
  • Last: Har du behov for å frakte med deg mye på sykkelen? Bagasje til tur, barn, hund, handleposer?

Du bør altså ha tenkt over hvor du kommer til å sykle, din egen vekt, hvilken pris du kunne tenke deg å betale og hvilket formål sykkelen skal ha. Skal du for eksempel bruke sykkelen til å sykle i byen bør du vurdere andre sykler enn om du skal sykle langturer eller i terreng. 

Utvalget av elsykler er stort og det kan være lurt med litt ekstra informasjon før du kjøper produktene. Det er derfor lurt å sjekke rekkevidde, hastighet og hva du liker godt ved en sykkel. Elsyklene er gjerne dyrere, men en også en god investering for framtiden. Du sparer også miljøet ved å velge elsykkelen fremfor bilen.

Her finner du elsykkelen som er best i test til barn.

Les mer på våre temasider: