Husvask på tube: Denne kan du vaske “alt” med

Nylonvask. Smak litt på ordet mens jeg vrir opp kluten min et lite sekund. Jeg er midt i ukens husvask, nemlig.

Sånn. Ok, hvor var vi? Jo, Nylonvask. Hva vet du om det? Vaskemiddelet, som ble lansert alt i 1951, var opprinnelig ment for nylon – derav navnet. For de av dere som ikke er en del av tilhengerskaren kan den blå tuben fort fremstå som en litt underlig gjenstand – en tube med en mystisk og smått alderdommelig aura.

Er du også møkk lei av at hår tetter sluket? Her er endelig den geniale løsningen

“Jeg har lenge lurt på hva denne nylonvasken jeg har sett hos eldre mennesker er for noe, men har aldri turd å spørre.” leste jeg i en forumtråd jeg kom over da jeg lette etter bruksområder for Nylonvask-tuben jeg fant i boden.

Vel, kjære deg som lurte på dette! Det har jeg også undret meg over. Men vi kan i stedet stille oss spørsmålet hva kan Nylonvask ikke gjøre? For etter å ha testet dette lille mirakelet selv er i alle fall jeg hellig overbevist.

Kjenner du et lite hint av nysgjerrighet kile deg, bør du ta deg tid til å skumme gjennom noen av bruksområdene vi her har kommet over. For kan det vaskes, kan du i prinsippet vaske det med Nylonvask.

NYLONVASKNei, denne artikkelen er faktisk ikke sponset. Foto: Kreative Idéer.

1. Vindusvask

Et kjapt Google-søk burde være grunn til å skaffe seg en tube Nylonvask neste gang vinduene skal vaskes. For Nylonvask skal funke som hakka møkk (beklager ordbruken!). Fremgangsmåten er enkel: Nylonvask blandes ut i vann, vask vinduene med svamp og tørk med ren klut. Jeg kan skrive under på at det virker og gir supert resultat! Med andre ord: Det er ikke nødvendig med en rekke dyre spesialprodukter for å få skinnende vinduer.

2. Glass

Gjenstander av glass kan også få nytt, skinnende liv med Nylonvask. Julepynt, glassdører eller lysestaker – glass er glass for Nylonvasken!

3. Solbriller

I forlengelsen av dette kan vi også nevne at Nylonvask fungerer utmerket på solbriller.

4. Klesvask

Alt som kan vaskes, kan vaskes med Nylonvask. Så sier produsenten. Alt fra silke og ull til bomull. Moren min sverger til Nylonvask når hun skal skylle klær med mye overskuddsfarge, for eksempel. Og det er ikke få som rapporterer om “nye” klær etter å ha gnidd litt Nylonvask over en lei flekk før plagget vaskes i maskin! Det gjelder også ulltøy og silke, så vel som klær av syntetiske stoffer. Fettflekker er heller ikke noe problem for denne hvite, allsidige såpa! Det er greit å vite når fatet med juleribbe glipper ut av hendene dine og havner i fanget ditt.

Flere brukere forteller også om at klær som ellers må renses kjemisk blir så gode som nye med en liten dert Nylonvask på en svamp.Størrelsen på tuben gjør at den er et fortreffelig valg når feriekofferten skal pakkes! Også fordi du kan vaske badetøyet ditt med Nylonvasken.

5. Båt og bil

Ja, hvorfor ikke vaske bilen eller båten med Nylonvask? Det er også noen av de bruksområdene produsenten selv trekker frem! Vinduer, ytre og indre flater, seter, puter, felger – skal vi tro bruker-erfaringer er dette noe av det som universalmiddelet kan gjøre for deg. Et tips skal være å blande den ut i vindusspylevæske for å få ekstra skinnende vinduer! Eller bruk den på frontruta.

I tillegg skummer Nylonvasken i saltvann, slik at du fint kan ta med deg tuben til sjøs. Skulle det knipe skikkelig, kan du også bruke Nylonvasken som en såpe til deg selv. Igjen: Kan det vaskes (og du kan vaskes!), kan du vaske det med Nylonvask.

6. Sofavask

Flekker på sofaen kan du få bukt med ved å bruke en blanding av Nylonvask og vann – bruk svamp. Det er ikke nødvendig å skylle hvis trekket for eksempel ikke kan tas av. Selv ser jeg frem til å børste støv av tuben jeg vet vi har liggende hjemme, for er det et sted som behøver en aldri så liten vask, er det sofaen. Noen runder i vaskemaskinen til tross, flekkene nekter å rikke seg av flekken (ja, jeg måtte bare).

Notert i etterkant: Nylonvask tok noen av de ganske “konkrete” flekkene, altså sjokolade, syltetøy osv. Flekkene jeg ikke kan gjøre rede for, som sikkert er en misfarging av stoffet som har skjedd over tid, var det litt verre med, men her kan løsningen være å bløtlegge sofatrekket i Nylonvask først, eventuelt gni det inn, og så vaske i maskin.

7. Vask gulvet med den!

Det gjorde gulvene mine rene og pene, like bra som annen såpe!

8. Tepperens

Flekker på teppet kan du forsøke å fjerne med Nylonvask utblandet i vann. Ha blandingen på flekken, la det virke før du skyller av med litt vann og går over området med tørkepapir.

9. Barnevogner

Det er en kjent sak at vogner heller ikke skånes for flekker, og det kommer neppe som en overraskelse at Nylonvask kan brukes til dette formålet. Hvis du gjør et aldri så lite søk på hvordan du vasker vogner, får du ikke få treff på spørsmål fra ymse nettforum. I mange tråder er det minst en som foreslår Nylonvask, og det sverges til å vaske tekstilene som er avtakbare for seg i en bøtte Nylonvask. For tekstiler som sitter fast eller kalesjen kan fremgangsmåten fra sofavasken forsøkes: Bland Nylonvask ut i vann, ha litt på en svamp og vask i vei!

10. Lampeskjermer

Når vi først er inne på kalesjer kan vi jo også nevne at du kan forsøke Nylonvask på lampeskjermer også!

11. Møkkete sko?

Du kan forsøke å gni vekk flekker med fuktig klut og Nylonvask. Eller bløtlegge i Nylonvask før du hiver dem i vaskemaskinen. Mine blå Converse satte pris på dette tipset!

Det vi enkelt og greit kan oppsummere med er at Nylonvasken er en allsidig liten fyr du sikkert kan bruke til det mest av rengjøring. For som de sier: Alt som kan vaskes kan vaskes med Nylonvask. Det er bare å prøve seg frem, med andre ord! Men nå får du ha meg unnskyldt. Jeg har nemlig et bad å vaske. Snakkes!

Kilder:  Dinside.noKlikk.noDagligvarehandelen.noWoolland.noFacebook.com/Nylonvask

Lik oss på Facebook for de beste tipsene!

×
Lik oss på Facebook :)
Hold deg oppdatert på flere kreative idéer og smarte tips!
×
Liker du denne saken?
Del den med vennene dine!
Takk for at du delte artikkelen. Vi blir også superglade om du liker oss på Facebook. :)