På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Disse fjellskoene til dame og herre er best i test i 2024

Kollasj av fjellsko som alle er best i test til dame og herre i 2024. Fjellskoene er på en mintfarget bakgrunn med teksten «2024» og fjellskoene som vinner testene er Hoka Kaha 2 GTX, Salomon Quest 4 GTX, La Sportiva Ultra Raptor, Merrell Moab 3 og Salomon Women's X Ultra.
Når du skal på fjelltur er det viktig at du kjøper inn fottøy beregnet for turen du skal på. Skal du ha med deg sekk, eller på en lengre tur med utfordrende terreng bør du for eksempel velge høyere fjellstøvler. Vi avslører hvilke fjellsko som er best i test til dame og herre i 2024! (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

På utkikk etter årets beste fjellsko? Vi har samlet testvinnerne til dame og herre i 2024, vinnerne er fra bl.a. Salomon, Hoka og La Sportiva!

Det finnes et stor utvalg fjellsko og fjellstøvler i butikkene. Det kan derfor være en utfordring å finne ut hvilken modell man skal gå for. For i et hav av forskjellige merker som alle lager utmerkede fjellsko – hvorav merker som Crispi, Hoka, La Sportiva, Scarpa, Alfa, Mammut og Salomon troner øverst i mengde søk i skrivende stund – kan det være fint å vite hvilke som faktisk er best i test i 2024, og det avslører vi her!

Det er også verdt å merke seg at vi bare velger testresultat fra uavhengige og pålitelige kilder.

Vil du lese flere best-i-test-saker som denne? Her finner du alle våre best-i-test-artikler.

La Sportiva-fjellsko: – Den sammenlagt beste fjellskoen til dame

Den sammenlagt beste fjellskoen til dame i 2024 mener Outdoorgearlab at er La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX. Skoene som har blitt veldig populære også i Norge mener friluftssiden at de er både responsive og stabile og behagelige allerede ved første bruk.

– Den kombinerer en terrengløpesko sin smidighet med stabiliteten til en fjellsko, noe som gjør den ustoppelig i terreng, fortsetter de.

Herre
La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX

La Sportiva Ultra Raptor II Mid GTX

Sjekk prisen her
dame
La Sportiva Ultra Raptor II LT Mid Gtx

La Sportiva Ultra Raptor II LT Mid Gtx

Sjekk prisen her

Hoka fjellsko: Årets beste fjellsko til herre i 2024

Outdoorgearlab mener Hoka Kaha 2 GTX er årets beste fjellsko til herre i 2024.

Hoka Kaha 2 GTX har en overlegen komfort(…) skriver utstyrsekspertene.

De skryter av sko som enkelt leverer en myk landing for hvert steg, som er stabile og som takket være en rigid ankelstøtte vil forhindre uønskede overtråkk eller strekk. De nevner også at de er imponerte over hvor vanntette skoene er til tross for at de også puster veldig godt.

Er det fjellstøvler du er ute etter? Disse fjellstøvlene til dame og herre er best i test i 2023.

herre
Hoka Kaha 2 GTX

Hoka Kaha 2 GTX

Sjekk prisen her
dame
Hoka Kaha 2 GTX

Hoka Kaha 2 GTX

Sjekk prisen her

Salomon fjellsko er best i test til herre i 2024

Outdoorgearlab skriver om Salomon Quest 4 GTX at den har «beste støtte i en herrestøvel» i det de tester fjellsko i 2024. De skryter av en veldig komfortabel sko som er både smidig og veldig vannressistent og kaller den sitt «toppvalg».

– De er av høyeste kvalitet, og tilbyr en utmerket blanding av både stabilitet og komfort, passende for tramping gjennom alle mulige forhold, skriver nettsiden.

herre
Salomon Quest 4 GTX

Salomon Quest 4 GTX

Sjekk prisen her
dame
Salomon Quest 4 GTX

Salomon Quest 4 GTX

Sjekk prisen her

Merrell Moab 3: Årets beste billige fjellsko til dame og herre

Wirecutter (New York Times) mener at årets budsjettvalg er Merrell Moab 3. Skoene som er vanntette takket være Gore-Tex er dermed et godt valg for deg som vil ha litt rimeligere, men fortsatt gode tur- og fjellsko.

– Vi synes også at de er ekstremt komfortable: og den oppdaterte støtdempingen og tilpassede fotsengen utgjør en merkbar forskjell i det å forebygge såre føtter, spesielt på lengre turer, mener den anerkjente testsiden.

Er du fortsatt usikker kan du lese denne guiden til riktig valg av fjellsko og tursko.

herre
Merrell Moab 3 Mid Gore-Tex

Merrell Moab 3 Mid Gore-Tex

Sjekk prisen her

Salomon fjellsko: Best av de beste i 2024

Enda et par med fjellsko fra Salomon som går seirende fra en test. Denne gangen er det Gearjunkie som anbefaler fjellskoene Salomon X Ultra 4 Mid GTX fra Salomon. De mener skoene er de beste av alle fjellsko i 2024. De skryter blant annet av sko som er lette å gå inn.

– Salomon X Ultra 4 Mid GTX er en veldig komfortabel, relaitivt lett, vanntett fjellsko som møter tekniske krav til både fjellturer og hverdagsturer, fortsetter de skryten.

Dame
Salomon Women's X Ultra 4 Mid GORE-TEX 

Salomon Women's X Ultra 4 Mid GORE-TEX 

Sjekk prisen her
herre
Salomon Men's X Ultra 4 Mid GORE-TEX

Salomon Men's X Ultra 4 Mid GORE-TEX

Sjekk prisen her

Hvordan velge riktige fjellsko?

Når du skal gå til innkjøp av nye fjellsko er det flere ting du bør tenke på. Det er viktig å tenke litt gjennom hva slags tur du pleier å gå på og hva som er ditt behov rundt en god fjellsko. Det er også viktig å tenke gjennom hvilken størrelse, form og demping du trenger. I tillegg må du vurdere vær, underlag og stigning i området du pleier å vandre i.

Om du for eksempel bare går på dagsturer i skogen, så kan det være lurt å velge en lav fjellsko. Om du skal gå i fjellet over flere dager, så kan det være lurt å velge en vanlig fjellsko for mer støtte. For den mer erfarne turgåeren, som vandrer i bratte fjell og på glatte forhold, er fjellstøvel skoen man bør velge.