På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Granola: Oppskrift på hjemmelaget og sunn ovnsbakt müsli

Bildet viser en glasskål med hjemmelaget granola. Skålen er fylt med en blanding av hvit yoghurt og sprø granola, og på toppen er det drysset med røde granateplekjerner. Granolaen ser ut til å inneholde ulike nøtter og frø, og det er en rustikk treplate under skålen. Bakgrunnen er noe uskarp, men det ser ut til å være en lys serviett eller klut i nærheten. Den delikate presentasjonen gir inntrykk av en sunn og appetittvekkende frokost eller snack. Vi har fått oppskrift på granola, en form for hjemmelaget og sunn ovnsbakt müsli av ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite. Forfatteren av boken 5 trinn til bedre fettforbrenning.
Det er lite som er så godt til frokost eller kvelds som en knasende sprø granola, med bær, yoghurt melk eller honning! Hvordan du spiser den velger du selv, men her har du oppskrift på en hjemmelaget, enkel og smakfull ovnsbakt müsli som attpåtil er sunn! (Foto: Ragnhild Lekven Fimreite)

Oppskrift på herlig, knasende hjemmelaget granola som attpåtil er sunn! Denne ovnsbakte müslien lager du enkelt selv.

Bilde av ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite. Forfatteren av boken 5 trinn til bedre fettforbrenning som sitter smilende med boken sin i handen ute i naturen med trehus i bakgrunnen. Vi har fått oppskrift på sunn, hjemmelaget granola som passer perfekt til yoghurt av Ragnhild!
Klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite deler oppskrift på en sunn, kjapp, enkel og hjemmelaget granola!

Denne granolablandingen har reddet meg mange ganger. Ikke bare når jeg trenger en kjapp frokost eller mellom måltid, men også når jeg får veldig lyst på noe godt. Den knasende konsistensen og den søtlige kryddersmaken gjør at den tilfredsstiller både sult og søtsug.  

Visste du at folk ikke er like lystne på å vil omgås eller ansette deg når du har sovet lite? Her finner du svaret på hvorfor samt alt annet vi skriver om helse!

Denne kan du spise med god samvittighet. I tillegg til at den er rik på havre, inneholder den frø, kjerner og nøtter som både metter og begrenser blodsukkerstigningen. Om du skulle være i tvil, er dette en blanding  som passer for alle, også om du har diabetes eller hjerte-­ og kar-utfordringer. Næringsstoffene i granolaen gjør også godt for de gode tarm bakteriene og vil hjelpe å holde magen i gang.  

Visste du forresten at disse matvarene bremser fettforbrenningen?

Enkel hjemmelaget granola du lager kjapt!

Synes du forresten det er mange ingredienser? Ikke la deg skremme. Selv er jeg en som kan miste motet av oppskrifter med mange eller ukjente ingredienser. For meg bør ting helst være enkelt og gå kjapt. Disse ingrediensene er enkle å få tak i og er bare å røre sammen. Det mest arbeidskrevende med denne oppskriften er kanskje å hakke mandlene. 

En annen frokostfavoritt: Oppskrift på verdens beste eggerøre!

Oppskrift på hjemmelaget og sunn granola

Tid
min
Porsjoner

Denne granolaen er perfekt til alle typer yoghurt, syrnet melk eller andre typer melk du måtte foretrekke. Her trenger du ingen ekstra søtning, men bland gjerne inn noen bær. Ragnhild sier selv at hennes favoritt versjon er å spise granolaen med Skyr eller mager kesam (vanilje eller lime) toppet med granateplefrø. Og sier at «For meg kan denne blandingen erstatte de fleste søtsaker. I tillegg bruker jeg granolaen til å lage kjøleskapsgrøt».

Ingredienser

 • Stor porsjon granola:

 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • Væskeblanding:

 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Slik gjør du:

Sett ovnen på 125–130 grader, varmluft. Bland alle de tørre ingredi ensene i en stor bakebolle.

Lag væskeblandingen for seg. Tilsett væskeblandingen i de tørre ingre diensene og rør godt. Fordel granolablandingen på to stekebrett kledd med bakepapir.

Stek granolaen i ca. 1 time. Slipp ut damp,rør i blandingen og bytt even tuelt plass på brettene ca. hvert 15.–20. minutt.

La granolaen avkjøle på brettet. Blandingen blir enda sprøere hvis du rører under avkjøling. Den skal ikke være myk, men knase litt når du tygger. Hvis den er for myk, stek videre 5–10 minutt på varmluft, ca. 100 grader. Da tørker blandingen ekstra godt. Oppbevares i boks/glass med lokk.

Perfekt til sommerlunsjen: Oppskrift på smakfull skagenrøre.

Les mer på våre temasider: