På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Løpesko 2022 – Sommerens beste sko til trening

Her er vårens beste løpesko fra en rekke sportsmerker. Finn din neste favoritt i oversikten under.
Her er vårens beste løpesko fra en rekke sportsmerker. Finn din neste favoritt i oversikten under. (Foto: Anton Sport)

Løpesko med god demping er viktig når løpingen flyttes utendørs. Her er sko fra On, Hoka, Asics, Nike og Adidas

Visste du at løpesko bør byttes ut etter noen års bruk? Dempingen på løpeskoen blir nemlig dårligere over tid. Alle fortjener et par gode løpesko og det er med andre ord viktig å bytte ut løpeskoen når tiden er inne. 

I følge Nrk.no tåler en løpesko normalt 800 til 155 kilometer med løping. Det tilsvarer ett år dersom du løper to til tre ganger i uken. Det er viktig å bytte ut skoene når slitasjen kommer – Slitte joggesko kan nemlig skade kroppen over tid. Det anbefales å bytte løpeskoene dine når du ser slitasje over, innvendig eller på yttersålen av skoen.

Det finnes en rekke ulike typer løpesko, og hvilke sko du trenger varierer ut ifra hvilket underlag du skal løpe på. Vi har derfor samlet vårens beste løpesko til dame og herre i en enkel oversikt:

On løpesko

On løpesko til er markedets mest populære løpesko denne våren. med sin unike teknologi tar skoen deg til nye høyder samtidig som det føles ut som at du løper på en sky.
On løpesko til er markedets mest populære løpesko denne sommeren. med sin unike teknologi tar skoen deg til nye høyder samtidig som det føles ut som at du løper på en sky. (Foto: Anton Sport)

On Running ble grunnlagt i Sveits i 2010, med et mål om å revolusjonere følelsen av å løpe. Siden den tid har treningsmerket tatt Europa med storm og de dominerer nå markedet med sin banebrytende teknologi kalt Cloudtec. 

Skoene har fått slagordet «Weird for a reason» og det med god grunn. Løpeskoene er designet med små kapsler som tilpasser seg din løpestil og gir følelsen av å løpe på skyer. 

Viste du at Padel er verdens raskest voksende sport? Les alt du trenger å vite om den unike sporten.

On Cloudmonster

Cloudmonster løpesko fra merket On er en lett, slitesterk og eksplosiv løpesko. Skoen er laget for å gi deg høy komfort under løpeturer på landevei, langdistanse og asfalt. Den er utstyrt med enda mer av On sin fantastiske CloudTec såle og Speedboard teknologi som gir en eksplosiv følelse og god kontakt med underlaget. 

Cloudmonster gir skikkelig myke landinger, god respons fra bakken og god demping for beskytting av kroppen. 

On Cloudmonster – dame

On Cloudmonster til dame

Cloudmonster er en lett, slitesterk og temperaturbestandig løpesko, laget for å gi deg høy komfort på landeveisløp, langdistanseløp og asfalt.
Bestill skoene hos Anton Sport
On Cloudmonster – Herre

On Cloudmonster til herre

Cloudmonster er en lett, slitesterk og temperaturbestandig løpesko, laget for å gi deg høy komfort på landeveisløp, langdistanseløp og asfalt.
Bestill skoen hos Anton Sport

On Cloudvista

On Cloudvista er det nyeste tilskuddet i On-familien. Skoen er en lett, komfortabel og allsidig løpesko som gir deg god kontakt med underlaget. Skoen er laget for korte og mellomlange distanser. 

Skoen er lette i vekt og er et godt valg når du ser etter et nytt par løpesko med høy komfort. 

Onn Cloudvista – Dame

On Cloudvista til dame

Cloudvista er en lett, komfortabel og allsidig terrengløpesko, laget for korte til mellomlange distanser.
Bestill skoen hos Anton Sport
On Cloudvista – Herre

On Cloudvista til herre

Cloudvista er en lett, komfortabel og allsidig terrengløpesko, laget for korte til mellomlange distanser.
Bestill skoen hos Anton Sport

Hoka løpesko 

Hoka kombinerer av vekt med en helt rå komfort som gir deg følelsen av å fly langs bakken.
Hoka kombinerer av vekt med en helt rå komfort som gir deg følelsen av å fly langs bakken. (Foto: Milsukern)

Hoka one er laget til deg som verdsetter passform, design, demping og en lav vekt i en løpesko. Helt siden 2018 har det franske merket dominert skomarkedet og skoen rives vekk fra butikkhyllene så snart de kommer inn. 

Skoen er lett og fungerer derfor like godt til løping på mølla, i skogen som under et maraton eller på harde underlag. 

Hoka One One Clifton 

Clifton 8 er en allround-sko som passer til både løping, gåturer, trening og fritidsbruk. Skoen er spesiallaget for å gi så lite vekt som mulig på føttene slik at du kan gå, løpe og stå på harde underlag uten å få vondt i føttene. 

Hoka Clifton – Dame

Hoka Clifton 8 til dame

Clifton-serien har blitt en favoritt fordi Hoka har klart å perfeksjonere balansen mellom myk og responsiv demping i en lett sko, som passer perfekt til både løping, gåing og fritidsbruk.
Bestill skoen hos Anton Sport
Hoka Clifton – Herre

Hoka Clifton 8 til herre

Favorittskoen til de fleste nordmenn har fått en oppdatering som gir den mykere, lettere og mer spretten demping enn tidligere.
Bestill skoen hos Anton Sport

Hoka Carbon X

Leter du etter en løpesko du kan sette nye rekorder med? Da er Hoka Carbon X den perfekte løpeskoen til deg! Skoen er Hokas raskeste sko og har oppgraderinger i såle og på overdel for maks hastighet og komfort. 

Hoka Carbon X – Dame

Hoka Carbon X 2 til dame

Hokas raskeste langdistansesko har fått en oppgradering i både såle og overdel, og er den perfekte skoen for deg som skal knuse personlige rekorder på alt fra 10km til maraton.
Bestill skoen hos Anton Sport
Hoka Carbon X – Herre

Hoka Carbon X 2 til herre

Hokas raskeste langdistansesko har fått en oppgradering i både såle og overdel, og er den perfekte skoen for deg som skal knuse personlige rekorder på alt fra 10km til maraton.
Bestill skoen hos Anton Sport

Hoka Bondi – Løping på asfalt

Bondi er Hokas beste sko for løping på asfalt og ved høy hastighet. Utstyrt med en lett og smidig karbonplate er skoen spesiallaget til deg som ønsker å ta løpeturen til enda høyere tempo. Skoen har god demping og er behagelig under hvert steg på hardt underlag. 

Hoka Bondi X – Dame

Hoka Bondi X til dame

Ta Hoka sin mest dempede veisko, bytt en del av mellomsåleskummet og trim den med en karbonplate. Komforten og beskyttelsen består, samtidig som geometrien og sålematerialet innbyr til høyere tempo og kvikkere stegavvikling.
Bestill skoen hos Anton Sport
Hoka Bondi X – Herre

Hoka Bondi X til herre

Hoka Bondi er løpeskoen som er spesiallaget for løping på harde underlag.
Bestill skoen hos Anton Sport

Joggesko fra Asics

Sikre deg selve kremen av løpesko fra Asics.
Sikre deg selve kremen av løpesko fra Asics. (Foto: Get Inspired)

Asics er for mange en kjent skoprodusent som har vært tilstede i en årrekke. De regnes gjerne også som verdens første løpemerke. Skoen fikk sin popularitet med sin banebrytende teknologi som gjorde løpingen lettere og raskere. Asics er en stor favoritt mosjonister og eliteutøvere i Norge. 

Asics Gel Kayano 

Gel Kayo er selve storfavoritten når det kommer til løpesko fra Asics. Skoen har en herlig komfort og super demping i hælen som isolerer støt fra underlaget. Skoen har en fantastisk stabilitet og former seg etter foten. 

En herlig løpesko for deg som ønsker god støtte og komfort. 

Asics løpesko til dame

Asics Kayano 28 til dame

Opplev eksepsjonell komfort og overlegen støtte med denne fantastiske løpeskoen fra Asics.
Bestill skoen hos Get Inspired
Asics løpesko til herre

Asics Kayano 20 til herre

Herlige komfort og enestående støtte får du i løpeskoen Gel-Kayano 28! Overdel i mesh gir gode pusteegenskaper, mens fleksibel såle gir en naturlig bane for foten gjennom steget!
Bestill skoene hos Get Inspired

Asics MetaSpeed Sky – Best i test for asfalt 

Asics Metaspeed Sky er en super sko som tar løping på asfalt til nye høyder. Skoen er utstyrt med Asics Flytefoam Blast Turbo-såle, karbonplate og en unik mellomsåle som gir et godt fraspark. MetaSpeed ble kåret i til beste løpesko for asfalt 2022 av Hard Workout og sies å være den råeste skoen de har testet noen gang. 

Asics løpesko

Asics MetaSpeed Sky til herre

Asics meraspeed racingsko beveger deg mot et sunt sinn og et nytt personlig rekord. Den er designet for å hjelpe deg med å gå raskere ved å forlenge skrittlengden.
Bestill skoen hos Torshov Sport

Asics Novablast 2

Asics Novablast er en fantastisk løpesko som gir deg en responsiv løpeopplevelse. Med et fantastisk design kombinert med FFVLAST-demping gir ASICS deg en løpesko med god demping i hvert eneste steg. Skoens såle er laget for å gi en “trampolineeffekt” slik at du formelig kan «sprette bortover» på løpeturen. 

Asics løpesko

Asics Novablast 2 til dame

Unik og lett joggesko med god demping.
Bestill skoen hos Get Inspired

Løpesko fra Nike

Nike er et av de mest ikoniske sportsmerkene i verden og de er alltid tidlig ute med den nyeste teknologien på markedet. Nike var faktisk først ute med å kombinere karbonplater med løpesko, og var med det med på å endre løpesko, og hvordan de blir laget, verden over. Løpeskoene blir laget i høy kvalitet for alle løpere: For både hobby, mer erfarne og løpere i eliteklassen. 

Nike kombinerer teknologier som Zoomx, som er den mest responsive Zoom-sålen til Nike med Air Zoom – En teknologi hvor en luftlomme foran i skoen gir et ekstra raskt avsett. Begge teknologiene kombinert med kobberplater gir en allsidig løpesko med god respons og en fantastisk løpsfølelse. 

Nike Tempo Next% – Løpesko til konkurranser 

Hvis du ønsker deg en rask sko som tar vare på kroppen er Tempo Next% skoen for deg. Skoen er utstyrt med en myk hel og karbonplate for en mykere landing, samt Air Zoom i front for raskt fraspark og skritt. 

Nike løpesko til herre

Nike Air Zoom tempo Next% til herre

Nike Air Zoom Tempo Next% kombinerer slitestyrke med et design som gir deg en ekstra dytt mot en ny personlig rekord.
Bestill skoen hos Torshov Sport
Nike Løpesko

Nike Tempo Next% til dame

Nike Air Zoom Tempo Next% kombinerer slitestyrke med et design som gir deg en ekstra dytt mot en ny personlig rekord.
Bestill skoen hos Torshov Sport

Nike Pegasus Trail 3

Nike Pegasus Trail 3 er den ulitmate “passer til alt” skoen fra Nike. Skoen har et godt feste og demping til løping både på asfalt, sti og i skogen. Dette gjør skoen til den perfekte hybrid-skoen for deg som løper på variert underlag. 

Nike Løpesko

Nike Pegasus Trail 3

Terrengløpesko fra Nike med GoreTex og super dempende komfort! Skoens vanntette overdel bidra til å holde vannet ute og føttene tørre, i tillegg til å ha en ekstra gamasje på kragen som forhindrer at rusk og vann kommer inn i skoen.
Bestill skoen hos Get Inspired
Løpesko fra Nike

Nike Pegasus 38 Poremium

Arbeidshesten med vinger er tilbake med farger og former som er inspirert av vinterfavorittene dine. Nike Air Zoom Pegasus 38 Premium fortsetter å sørge for fjærlette steg med det samme responsive skummaterialet som forgjengeren.
Bestill skoen hos Get Inspired

Nike React Miler 2 – Den beste skoen til langturen

React Miler 2 er laget for lange løpeturer og er proppfull med fantastiske funksjoner for ekstra demping, respons, og plass i tåboksen. Skoen er laget for den nøytrale løperen, men gir deg også litt ekstra støtte under løpeturen. Skoen er i tillegg laget for å vare lenge og er perfekt for lange distanser på en rekke flater.

Nike React Miller 2

React Miler 2 til herre

Nike React Miler 2 er en responsiv og slitesterk joggesko som gir en behagelig løpetur.
Bestill skoen hos Anton Sport