På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

SUP-brett: Disse paddleboardene er best i test

Kollasj av forskjellige SUP-brett/paddleboards/paddlebrett som er best i test på en blå bakgrunn med bølger og bølgeskvulp i bakgrunnen. Testvinnerne er AQUA MARINA SUP BEAST, Bestway Paddleboard (SUP) Aqua Glider, Bestway Hydro-Force Aqua Journey.
SUP-brett, eller paddle board, er en morsom og populær vannaktivitet for både store og små. Vi har skrevet en guide som forteller hvilke SUP-brett som finnes og avslører i tillegg hvilke brett som er kåret til best i test! (Foto: Colourbox)

SUP-brett har blitt veldig populært for store og små. Vi forteller deg hvordan du velger riktig paddleboard og hvilke som er best i test!

SUP-brett har blitt en populær sommeraktivitet de siste årene, og nå kan man se både små og store balansere på det som ligner et stort surfebrett mens de padler og leker seg på vannet. SUP står for «Stand Up Paddle» og beskriver hvordan du bruker brettet, som noen også kaller for paddleboard.

Under avslører vi hvilke SUP-brett som er best i test, i tillegg til å fortelle deg litt om hva du bør tenke på når du skal kjøpe paddleboard.

Liker du å være sikker på at du gjør gode kjøpt og nysgjerrig på flere testvinnere? Her finner du alle sakene våre med best i test-produkter!

Disse SUP-brettene er best i test

Vi har sett på tester i innland og utland, alle fra uavhengige og pålitelige kilder, og under finner du SUP-brettene som gjør det best i test i forskjellige kategorier!

SUP-brett fra Aqua Marina Beast gjør det godt i test

Det er nisje-nettsiden Inflatableboarder som har testet SUP-brettet fra Aqua Marina. Og som en selvutnevnt «ledende nettside» når det kommer til tester av paddle boards og SUP-brett vil man tro de vet hva de snakker om. Brettet får en 3,5 av 5 mulige poeng.

Aqua Marina Beast er et allsidig og sporty SUP-brett med lav vekt, som passer til padlere som liker å gjøre det enkelt. Det minimalistiske designet fokuserer på alt du trenger for en morsom dag i vannet, skriver de.

Packraft er også både populært og oppblåsbart. Disse er best i test!

Bra i test: Allround
AQUA MARINA SUP BEAST

AQUA MARINA SUP BEAST

Beast et allsidig og brukervennlig allround SUP-brett til padling under alle forhold og av alle type brukere.
Sjekk prisen her

Prisgunstig og anbefalt paddleboard: Bestway Hydro-Force Aqua Glider

Bestway Hydro-Force Aqua Glider 10’6 blir anbefalt av Utemagasinet. De kaller det «artig å padle» og skryter av prisen.

– Lav vekt på pakken gjør den lett å ha med seg, forklarer Utemagasinet og liker også at den er både forutsigbar og har en god finneløsning.

Disse solkremene er forresten best i test hos Forbrukerrådet!

anbefalt touring SUP
Bestway Paddleboard (SUP) Aqua Glider Set

Bestway Paddleboard (SUP) Aqua Glider Set

Dette paddleboard er av typen touring SUP, fordi det er perfekt til lange og glatte turer på rolig vann samt dets stabilitet og hastighed.
Sjekk prisen her

Billig og anbefalt SUP-brett: Bestway Hydro-Force Aqua Journey

– Hydro-Force Aqua Journey er et rimelig og allsidig oppblåsbart SUP-brett som er godt egnet for nybegynnere og fritidspadlere på jakt etter et førstegangsbrett, skriver Pulssonen i sin store guide til paddleboard.

De legger til at dette er et brett som passer best for lek og moro og ikke til langturer.

Husk på sikkerheten når du er ute på sjøen eller vannet. Her kan du lese om hvilken redningsvest eller flytevest som er anbefalt.

Billig og anbefalt nybegynner
Bestway Hydro-Force Aqua Journey 

Bestway Hydro-Force Aqua Journey 

Et stabilt, oppblåsbart padlebrett det er perfekt å starte med. Enkelt å manøvrere og passer perfekt for padling på stille vann og mindre bølger.
Sjekk prisen her

Hvilket SUP-brett skal jeg velge?

SUP-brettet kommer i en rekke ulike varianter og til forskjellige priser, og kan blant annet kjøpes hos Jula, Biltema, Kajakk & Fritid, XXL, Fjellsport, samt flere steder.

Det er stor forskjell på brettene, så litt research er anbefalt før man går til innkjøp av et brett. Noe av det første du må tenke på er hvilket bruksområde du ønsker SUP-brettet skal ha. For det andre så kommer noen varianter i pakker med alt av utstyr inkludert, mens med andre må utstyret kjøpes separat.

1. Forskjellige typer SUP-brett:

De populære brettene kan deles inn i 6 forskjellige kategorier/ bruksområder:

  • Allround SUP
  • Touring SUP
  • Wave/Surf-SUP
  • Racing SUP
  • Oppblåsbare SUP
  • Harde (ikke oppblåsbare) brett

Oppblåsbart eller hardt paddleboard?

En annen ting du bør tenke på er om du vil ha oppblåsbart eller ikke.

Oppblåsbare SUP-brett: Oppblåsbare SUP-brett er enklere å transportere da de veier mindre, men til gjengjeld kan de være mindre stive og derfor også mindre responsive. De er ideelle for rekreasjon og lett å ta med på reise.

Ikke oppblåsbart: SUP-brett i hardplast vil derimot være vanskeligere å transportere, i tillegg krever de en del oppbevaringsplass. Det positive med disse brettene er at de tilbyr bedre ytelse og stabilitet sammenlignet med de oppblåsbare.

2. Hvilken type SUP-brett?

Det viktigste er altså å finne ut hva du ønsker å bruke brettet til. Skal du for eksempel padle med familien eller vennegjengen bør du gå for en annen modell enn hvis du ønsker å drive med race og mosjon. Under guider vi deg gjennom prosessen med å finne det beste SUP-brettet passer til deg:

Allround SUP: Dette er den mest allsidige typen SUP-brett og passer for nybegynnere så vel som erfarne padlere. Brettet er vanligvis bredere, noe som gir god stabilitet i forskjellige vannforhold, fra stille vann til små bølger. Kan brukes av hele familien. 

Touring SUP: Designet for lengre distanser og effektivitet i rolig vann. Touring SUPs er smalere og lengre enn allround-brett, noe som gir dem bedre glideevne og fart, ideelt for lange turer på flatt vann.

Wave/Surf-SUP: Dette er SUP-brett spesielt designet for bølgeridning. De er generelt kortere og har mer rocker (bøyning) enn andre typer brett, noe som gjør dem mer manøvrerbare i surfeforhold.

Racing SUP: Laget for fart og konkurranse, disse brettene er de lengste og smaleste SUPene. De har spisse neser og er konstruert for maksimal hastighet, effektivitet og glideevne, ofte brukt i racingkonkurranser.

Er ikke paddle board helt for deg? Her kan du lese om hvordan velge riktig kajakk.

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: