På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Aktiv

Sykkel til barn: Hvordan velge riktig størrelse?

Bilde av en jente og en gytt på hver sin sykkel til barn ute i naturen. Begge har på seg blå jakker og joggebukser og de står på et mosekledd berg med trær og en solnedgang og Oslofjorden i bakgrunnen. Vi forteller hvordan du velger riktig størrelse på sykkel til barn, og tar for oss både tommer, høyde, år og alder.
Er du usikker på hvilken størrelse og hvor mange tommer du bør velge på sykkelen til barnet ditt? Vi gir deg en generell størrelsesguide etter antall år, høyde og alder på barnet. I tillegg fikk vi en tommelfingerregel fra sykkeleksperten når det kommer til valg av riktig størrelse! (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Ser du etter sykkel til barnet ditt, men er usikker på ting som størrelse, år eller tommer? Vi forteller hvordan du velger riktig!

I et hav av forskjellige størrelser, tommer og varianter, er det neimen ikke bare-bare å finne riktig størrelse på sykkel til barn! Vi gir deg en generell størrelsesguide på sykkel til barn, basert på hvor mange år barnet er.

Han begrunner dette med at alder ikke behøver å ha så mye å si for høyden på barnet, og at tabeller med alder og størrelse på sykkel dermed ikke alltid stemmer.

Fordi alder og høyde ikke er likt for alle, og at tabeller med alder og størrelse på sykkel dermed ikke alltid stemmer, fikk vi også en tommelfingerregel fra sykkeleksperten som sikrer riktig størrelse, selv når tabellen ikke stemmer!

Her har vi forresten samlet alle våre siste nyheter og guider om sykkel!

År, høyde eller tommer? Hvordan velger man riktig størrelse på sykkel til barn?

Tabell som viser riktig størrelse i tommer og hjuldiameter, på sykkel til barn. Størrelsen tar utgangspunkt i barnets alder, antall år og høyde.
Over ser du en generell anbefaling til størrelse og tommer på sykkelen basert på alder og høyde på barnet. Husk bare at alder ikke behøver å ha så mye å si for høyden på barnet, og at tabeller med år og størrelse på sykkel dermed ikke alltid stemmer. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)
  • Hjulstørrelse: 10” – Barnets høyde: 90-105 cm – Alder: 2-4 år
  • Hjulstørrelse: 12” – Barnets høyde: 90-105 cm – Alder: 2-4 år
  • Hjulstørrelse: 16” – Barnets høyde: 100-115 cm – Alder: 3-6 år
  • Hjulstørrelse: 20” – Barnets høyde: 110-130 cm – Alder: 5-8 år
  • Hjulstørrelse: 24” – Barnets høyde: 130-150 cm – Alder: 8-12 år

*Hjulstørrelse står for hjuldiameter. (Kilde: Anton Sport)

Tommelfingerregel for riktig størrelse på sykkel til barn

– Jeg anbefaler at man, for de yngste barna, sjekker at de rekker ned, og kan ha begge beina på bakken når de sitter på setet. Mens når man blir eldre og håndterer sykkelen godt så holder det at man rekker ned med ett bein, men da må man ha god kontroll på sykkelen, forklarer Ola G. Bustad fra Syklistforeningen, i artikkelen vår hvordan velge riktig sykkel til barn.

Han begrunner dette med at alder ikke behøver å ha så mye å si for høyden på barnet, og at tabeller med alder og størrelse på sykkel dermed ikke alltid stemmer.

– Ta med barna i butikken, juster inn setet og sørg for at barna får beina støtt i bakken og står stabilt, er et av Bustads tips.

Balansesykkel
XEED Walky 12

XEED Walky 12

Vekt: 4,6 kg. Rammestr.: 0-4 år.
Sjekk prisen her
4-6 år
Superior Team 20"

Superior Team 20"


Vekt: ca. 9 kg. Passer til høyde: 115-130 cm.
Sjekk prisen her
8-12 år
Woom Original 5 24"

Woom Original 5 24"

Vekt: 8.7kg. Superlett aluminiumsramme og 8 gir.
Sjekk prisen her

Sykkelstativ til bil: Dette må du være oppmerksom på.

Du vil kanskje også like disse sakene: