På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Bolig

Disse gressklipperne er best i test

Gressklipper best i test: Bilde av gressklippere fra Honda, EGO og Ryobi
Disse gressklipperne fra Honda, EGO og Ryobi er alle best i test (Foto: ABC Guider/ Herman Arneberg Johnsen)

På jakt etter en ny gressklipper? Vi har funnet tre ulike gressklippere som har vunnet hver sin test, for å gjøre valget ditt litt enklere!

Et av de viktigste hageredskapene i en hageeiers arsenal er gressklipperen. Om du har en stor plen som vokser godt, er det en lur idé å investere i en god modell. Flere har gått over til robotgressklippere de siste årene, men mange sverger likevel til den gode gamle gressklipperen.

En vanlig gressklipper lar brukeren ha direkte kontroll over klippeprosessen, koster gjerne mindre, og er enklere å vedlikeholde og ta vare på enn robot-variantene.

Disse gressklipperne er best i test:

Det finnes en rekke gressklippere der ute, men ikke alle er garantert å gjøre en god jobb. Derfor har vi samlet tre modeller som er kåret til best i test, slik at du kan være sikker på å gjøre et godt kjøp.

Vil du lese flere best i test-saker som denne? Her finner du alle våre best i test-artikler!

Ryobi – Rimelig elektrisk testvinner

Elektrisk og billig
Gressklipper Ryobi Rlm15E36H 1500W

Gressklipper Ryobi Rlm15E36H 1500W

Pris akkurat nå: 2 795 kroner
Gå til Bauhaus her

Akkurat som batteridrevne modeller, produserer elektriske gressklippere med ledning ingen direkte utslipp under bruk og er stille og enkel i drift, med fordelen at du ikke går tom for strøm så lenge ledningen er koblet til.

BBCs Gardeners World var svært begeistret over denne gressklipperen da de testet den for noen år siden, og ga den «Best Buy»-stempelet sitt. De oppsummerte gressklipperen slik:

– Ideell for alle hagefolk med en liten til mellomstor plen og begrenset med oppbevaringsplass. Den er stillegående, og er derfor egnet for de som bor i urbane områder, og manøvrerbarheten gjør den egnet for alle som har vansker med å løfte tungt.

EGO LM1701E – Batterdidrevet testvinner

Batteridrevet og praktisk

Batteridrevne gressklippere produserer ingen direkte utslipp under bruk, er vanligvis mye stillere enn deres bensindrevne motparter, enklere å starte og har lavere vekt. Denne gressklipperen fra EGO kom best ut av Råd & Rön sin omfattende test av gressklippere, hvor den blant annet får høy poengscore for god manøvrerbarhet og gode klippeegenskaper.

Honda HRN 536 VK – Bensindrevet testvinner

Bensindrevet arbeidsjern
HONDA HRN 536 VK GRESSKLIPPER

HONDA HRN 536 VK GRESSKLIPPER

Pris akkurat nå: kroner

Kraftige bensindrevne gressklippere som denne tilbyr generelt mer kraft en de elektriske variantene, noe som gjør dem bedre egnet for tøffere plenforhold som høyt gress og ulendt terreng. De kan klippe tykkere og høyere gress mer effektivt uten å miste kraft.

Denne modellen fra Honda er ypperlig om du har en stor hage, med plenty av ytelse til de fleste klippejobber. Pro Tool Reviews skryter av denne, og trekker frem at den er en gressklipper i proff-kvalitet som enkelt takler overgrodde plener.

Dette bør du tenke over når du skal kjøpe gressklipper:


Når du står foran beslutningen om å kjøpe en ny gressklipper, er det flere viktige faktorer å vurdere for å sikre at du velger riktig utstyr for dine behov og din gressplen. Her er en liste over de fem viktigste punktene å tenke på:

1. Gressplenens størrelse og terreng

 • Stor gressplen (over 500 m²): Vurder en selvgående eller en sittegressklipper for større effektivitet og komfort.
 • Mindre eller middels stor gressplen (under 500 m²): En skyvemodell kan være tilstrekkelig og mer kostnadseffektiv.
 • Ujevnt terreng: Se etter modeller med justerbar klippehøyde og god manøvrerbarhet. For veldig kupert terreng, kan en gressklipper med traksjonsdrift være nødvendig.

2. Klippeystem

 • Oppsamler: Samler gresset i en beholder, som er praktisk for en ryddig finish.
 • Bioklipp (mulching): Klipper gresset i små biter som blir igjen på plenen som naturlig gjødsel.
 • Sideutkast: Fordeler gresset ut på siden, noe som kan være effektivt for veldig høyt gress.

3. Kraftkilde

 • Elektrisk (med ledning): Passer for mindre gressplener, begrenset av ledningens lengde.
 • Batteridrevet: Gir god mobilitet og er miljøvennlig, men batterikapasiteten setter en grense for klippetid.
 • Bensindrevet: Tilbyr kraftig ytelse for større eller mer krevende gressplener, krever mer vedlikehold.

4. Ergonomi og komfort

 • Justerbart håndtak: Sørger for at du kan jobbe i en behagelig posisjon.
 • Lettstartet: Sørg for at modellen er enkel å starte, spesielt viktig for bensindrevne gressklippere.
 • Støynivå: Vurder støynivået, spesielt hvis du bor i et boligområde hvor dette kan være en bekymring.

5. Vedlikehold og lagring

 • Vedlikeholdsbehov: Vurder hvor mye tid og penger du er villig til å investere i vedlikehold. Bensindrevne gressklippere krever mer vedlikehold enn elektriske eller batteridrevne modeller.
 • Lagringsplass: Ta høyde for størrelsen på gressklipperen når den ikke er i bruk. Noen modeller kan foldes sammen for å spare lagringsplass.

Du vil kanskje også like disse sakene: