Bolig

Du har brukt strøsand feil hele tiden

Får du ikke strøsand til å funke helt som du vil? Vi snakket med en vaktmester som ga oss trikset som gir strøsand helt unike egenskaper. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Guider)

Er du ute etter et billig strømiddel med skikkelig feste? Gjør du dette med strøsand blir det nærmest som sandpapir på bakken, vi forklarer!

At det kan bli svært så glatt på veier, fortau og uteplasser rundt om i landet er en kjent sak. Hvert år er mediene fulle av oppslag om at mennesker og kjøretøy sliter med fremkommeligheten «takket være» speilglatt is. Lårhalser og støtfangere knuses, og gjør mørketida enda litt mørkere.

Vi forhørte oss med Alex Frank fra snøavdelingen til Vaktmesterkompaniet, som ga oss et supertips for deg som bruker sand som strømiddel!

Her får du fortsatt tak i strøsand
Strøsand 25kg

Strøsand 25kg

Pris nå: 79 kroner hos Finja
Her får du den til laveste pris

Se masse annet nyttig innhold om smarte råd og produkter til vinteren!

Like smart som det er billig

Det aller billigste alternativet til å strø på glattisen er sand, men mange opplever at den bare blåser av isen og ned i grøfter og blomsterbed. Heldigvis finnes det råd, og det kommer fra Alex Frank fra snøavdelingen til Vaktmesterkompaniet, som vi intervjuet tidligere i vinter.

Han anbefaler nemlig å sette strøsanden et skikkelig varmt og godt sted før du skal strø, som på et baderomsgulv med varmekabler.

Glatt ute? Her får du fortsatt tak i strømiddel!

Den varme sanden vil nemlig smelte isen rundt seg, og deretter fryse på plass slik at sanden holder seg der du strødde den mye lenger. Den fastfryste sanden vil gi et nærmest sandpapir-lignende underlag, og slik bruker du både mindre krefter og penger på strøsand gjennom årets glatteste dager!

Du vil kanskje også like disse sakene: