På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Bolig

Oppladbare batterier: Best i test hos Forbrukerrådet

Oppladbare batterier test fra Forbrukerrådet: Illustrasjonsbilde av batterier.
Oppladbare AA- og AAA-batterier kommer i varierende kvalitet. Forbrukerrådet har kåret de beste. (Foto: ABC Startsiden/Herman Arneberg Johnsen)

Det norske forbrukerrådet har kåret de beste oppladbare batteriene. Vi viser hvilke som er best i test i tillegg til hvor du finner dem billigst

Det finnes veldig mange elektroniske dingser der ute som drives av de alkaliske sylinderformede AA- og AAA-batteriene, og hvis du eier én eller flere slike dingser vet du nok godt hvor irriterende det er når de går tom for strøm og du ikke har nye batterier til å erstatte dem. Ikke kan de kastes i vanlig restavfall heller…

Derfor er det mange som sverger til oppladbare dobbel- og trippel A-batterier, som raskt kan lades opp igjen og brukes på nytt flere ganger. Med tanke på hvor mange ganger du kan bruke de oppladbare batteriene, er de også flerfoldige ganger billigere over tid enn engangs-variantene. Det norske Forbrukerrådet publiserte 15. mars sin test av en mengde oppladbare batterier, og vi viser deg hvilke som ble kåret til de beste samt hvor du finner dem til best pris.

Du kan lese hele testen her.

Vil du lese flere best i test-saker som denne? Her finner du alle våre best i test-artikler!

Disse batteriene kommer best ut hos Forbrukerrådet:

det beste AA-batteriet
Ikea LADDA HR06 AA 

Ikea LADDA HR06 AA 

Kun tilgjengelig hos IKEA. 79 kr for en firepakning.

Ikeas LADDA-batterier kommer seirende ut av alle AA-batteriene Forbrukerrådet har testet, med 8.5 av 10 mulige poeng. Batteriene er på 2450mAh hver, og koster ikke mer enn 20 kr pr. stk. De får mye pluss for antall sykluser og levetid, men litt trekk for selvutladning.

det beste AAa-batteriet
GP BATTERIES GP Recyko Pro 800mAh AAA 4-pk

GP BATTERIES GP Recyko Pro 800mAh AAA 4-pk

Pris nå: 119 kroner hos ELdirekte
Her får du den til laveste pris

GP ReCyko Pro-batteriene blir kåret til testens beste AAA-batterier av Forbrukerrådet med 8 av 10 mulige poeng. Batteriene er på 800mAh hver, og koster 27 kr pr. stk. De får pluss for god prestasjon gjennom flere utladninger og fordi det er svanemerket, men får litt trekk fordi levetiden ikke er den beste.

Hvilket oppvaskmiddel mener Forbrukerrådet er best?

det nest beste AA-batteriet
ENERGIZER 2000 mAh AA LR6

ENERGIZER 2000 mAh AA LR6

Pris nå: 94 kroner hos Teknikproffset
Her får du den til laveste pris

Med 8 av 10 mulige poeng er disse Energizer-batteriene bare ett lite hakk under testvinneren, men prisen på 32 kr pr. batteri er dog noen hakk over de rimelige Ikea-batteriene.

Disse batteriene kom dårligst ut i testen

Om du skal styre unna noen oppladbare batterier, kan det være greit å merke seg testens tapere. Nest nederst i testen finner vi AAA-batteriet Panasonic Eneloop Pro AAA med 6.5 av 10 mulige poeng, og helt på bunn ligger AA-batteriet GP ReCyko 2600mAh med 5.5 mulige poeng.

Les også: Nå kan Teflon-stekepanner bli forbud

Les mer på våre temasider:

Du vil kanskje også like disse sakene: