På Startsiden Guider har noen av sakene annonselenker, som fører til butikker hvor du kan kjøpe produktene vi har omtalt, eller til tjenester som lar deg sammenligne priser. Når du klikker på en av disse lenkene, får Startsiden annonseinntekter. Disse lenkene er alltid merket.

Annonselenkene er valgt fordi vi mener de er relevante og nyttige, og det er våre innholdsprodusenter som bestemmer hvilke saker vi skal skrive om og hvilke produkter som skal omtales.

Vårt mål er alltid å guide deg til det mest relevante innholdet og de beste produktene. Annonsørene bestemmer ikke innholdet i sakene.

Journalistene og redaksjonen i ABC Nyheter har ingen rolle i produksjonen og publiseringen av dette annonsørinnholdet.

Bolig

Hvordan bli kvitt brunsnegler i hagen

Brunsnegler i gress, vi viser deg hvordan du blir kvitt de slimete brune skadedyrene.
Når brunsneglene våkner fra vinterdvale finnes det råd, her er våre beste tips til å bli kvitt den slimete plageånden. (Foto: Colorbox.com)

Med varme vårdager kommer også de irriterende plageåndene gradvis tilbake. Heldigvis finnes det gode råd for hvordan du kan bli kvitt brunsnegler i hagen din.

Ikke før har vårblomstene rukket å nyte sine første solstråler, så er brunsneglene på plass. Det slimete «skadedyret» brunsneglen blir også kalt brunskogsneglen, mordersneglen eller iberiaskogsneglen. Vi har samlet våre beste tips for å holde mordersneglen unna hagens vakreste blomster.

1. Unngå åpen komposthaug

Har du for eksempel en åpen komposthaug er dette et yndet sted for brunsnegler. Da kan det være en god ide å vurdere å gå til anskaffelse av en kompostbeholder.

GreenLine Urban Garden Kompost 15 l

GreenLine Urban Garden Kompost 15 l

Pris nå: 433 kroner hos Staypro
Her får du den til laveste pris

2. Kobberbarrierer mot brunsnegler

Ved å lage hindringer rundt planter og bed, gjør du det vanskelig for sneglene å komme frem til godsakene. Og det er her kobber kommer inn som et effektivt hjelpemiddel ettersom brunsneglene ikke kan fordra kobber.

Grouw Kobbertape mot snegler

Grouw Kobbertape mot snegler

Pris nå: 49 kroner hos Bondekompaniet
Her får du den til laveste pris

3. Plukk eller lokk sneglene med felle

En enkel metode er å benytte en giftfri sneglefelle. Denne kan du grave ned og fyll dunken halvveis med øl.

Sneglefanger

Sneglefanger

Pris nå: 120 kroner hos Staypro
Her får du den til laveste pris

4. Gå for blomster og planter brunsnegler ikke liker

Bilde av eføy, det er en plante brunsnegler ikke liker.
Brunsnegler liker ikke eføy, velg gjerne planter brunsnegler ikke liker. (Foto: Colourbox)

En effektiv måte å forhindre snegleinvasjon om du ikke allerede har fått de, eller for å vedlikeholde etter at du har fjernet snegler er å velge planter sneglene ikke liker og unngår. Dette gjelder blomster som pelargonia, rhododendron, begonia, eføy, lavendel, løvemunn og roser eller aromatiske kryddervekster og busker.

5. Plant høyt

Har du allerede problem med snegler kan det å plante høyt oppe være en lettvint løsning. Da er det vanskeligere for sneglene å nå opp til plantene.

6. Vær obs på egg i blomsterjord og planter

Snegleegg kan faktisk også komme fra jord og planter du kjøper på butikken. Se derfor godt etter i både jord og planter etter små, runde, melkehvite klynger av egg i jorden før du planter.

Hvordan drepe brunsnegler og snegle-egg?

Vil du plukke og drepe sneglene kan du kutte de i to eller putte de i fryseren. En annen metode er å benytte seg av miljøvennlige Sneglefri. Denne skader hverken omgivelser eller vegetasjon og er til og med godkjent for bruk i økologisk jordbruk.

Neudorff Snigel Effekt Sneglebekjempelse 1 kg

Neudorff Snigel Effekt Sneglebekjempelse 1 kg

Pris nå: 329 kroner hos Staypro
Her får du den til laveste pris

Hvor kaster man brunsnegler?

Snegle-eggene blir du kvitt ved å helle kokende vann over de. Husk bare å ikke kaste snegle-eggene eller snegle «likene» i hagen din. Lukten vil tiltrekke seg andre snegler og så er du tilbake til start.  Kast heller både sneglene og snegleegg i søppelbøtten din for å slippe flere uvelkomne gjester.

Les mer på våre temasider: